Fin' främmande

Det bästa som finns är vänner. Finns absolut inget som går upp mot dem!

Den gångna veckan har jag haft turen att ha kontakt med många av mina gamla bekanta…

Sanna & Linda var ju som sagt på visit helgen som var

 

Elina och Danne kom hem från Schweiz en snabbis.

 

Madde och jag satt flera timmar igår och talade om allt mellan himmel och jord.

Tackade min lyckliga stjärna för Skype, eftersom syster dyster flyttat till Italien.

 

Och i övermorgon tittar dessa personer förbi-


Mamma och pappa!

 

Det är inte varje vecka jag har sådan lyx att vara är omgiven av så många fina personer, så jag njuter för fullt nu!

 Alperna tittar förbi

Träffade häromdagen fina Elina och hennes pojkvän Danne som är hemma från Schweiz...

Fika, prat och sedan ännu mera prat blev det. Trevligt!

 


Tjejweekend

Tjejerna har varit och farit. Haft en grym weekend med Linda och Sanna som passade på att ta lite semester och komma ner till Götet <3

Finaste tjejkompisarna!

Vi passade på att utmana oss själva...

och åkte med Lisebergshjulet- 60 meter upp i en gungande glasbur...

 

Väl där inser vi att alla är höjdrädda!

Jag som är värst däran fotar mig upp ur stresskonen

Linda däremot blev snabbt bekväm på höjd högre.

 

 

Men vi har gjort mer än bara åkt runt, runt i lisebergshjulet!

Det har shoppats, fikats, ätits glass kan jag lova!

Vi har även hunnit med att ha hudvårdsklass, se eurovision och haft picknick i parken!

Helt underbart lyxigt att få haft dem här! Men underbart är också alltid lite kort…

Men åker man aldrig, så kan man heller aldrig komma tillbaka som momme brukar säga!

 


Blommande höjder

Gillar glas och porslin. Håller alltid korpgluggarna öppna när jag är ute och far. Detta brukar ge utdelning och i Helsinki hittade jag dessa för fyra kronor stycket. Överkomligt tyckte jag och så fick de följa med på planet hem till Sverige.

 

 

 


Jorden runt

När man är sjuk så kan man roa sig med mycket. Bland annat så har jag studerat min jordglob riktigt, riktigt noga och kommit fram till att jag snart har en åttioåring i lägenheten!

 

 

Det eftersom jag har konstaterat att Pola fortfarande ligger i Italien det vill säga den gjordes innan 1947. Franska Västafrika finns fortfarande med och denna existerade mellan 1895-1958.

Det måste vara innan 1948 eftersom Korea då delades och det är ”helt” på jordgloben än. Likadant är det med Persien som år 1935 bytte namn till Iran. Så kring 1935 borde jordgloben ha gjorts, något som jag även fått bekräftat vid köpet. Så det enda som fattas nu är att jag ska byta lampan som är i...

 


Kristina från Duvemåla

 

En dröm gick i uppfyllelse i helgen. Jag har alltid varit svag för Kristina från Duvemåla. Gått och nynnat på sångerna från mammas skivor från musikalen. Jag nynnade och gungade, precis som Kristina gör i musikalen. Förstod till en början inte riktigt vad texterna handlade om, men att någon måste finnas var ju uppenbart till och med för mig! Annars så hade de aldrig tagit i så som de gjorde!

 

 

 

 

Jag förstod betydligt mer än så nu i helgen när fina Riikka bjöd med mig på Svenska Teatern i Helsingfors. Hon hade nämligen en biljett över till en musikal som min kusin promt inte ville gå på, kunde till och med betala bara han slapp. Han behövde dock inte betala mig, det behövdes nämligen ingen övertalning för att få mig att följa med. Det enda som krävdes var att fylla vattenflaskorna, greppa toarullen och se till att smärtstillande fanns tillgängligt. Det låter absurt, men redan då led jag nämligen av hamstersymptomen så allt detta behövdes i alla fall till en början. Sedan kom gåshuden och guldet blev till sand och en viss person satt som i extas där uppe på balkongen.

 

 

Björn och Benny har verkligen lyckats. Tidningarna bekräftade detta redan innan vi gick in, men det var inget mot mina egna förväntningar. Mina förväntningar var nämligen skyhöga, nu när en sann barndomsdröm var på väg att förverkligas.

 

 

Allt var perfekt, bortsett från mina hostattacker och mitt lilla torn av snorpapper. Drömmen slutade med stående ovationer innan jag däckade på bussen tillbaks till Borgå.

 


Naturen flyttar in

Satte kaffet i halsen när jag läste detta. De har nämligen skapat stubbar som man kan använda både för inomhus- så som utomhusbruk! Jag är själv från landet och kan förstå att man vill hämta in naturen, men aldrig att jag själv skulle betala hutlösa summor! Nej sågen hade slunkit fram och en rejäl björk eller fura hade fällts, kanske inte av mig men av pappsen.

 

Denna sak i återvinningsbar polyester går loss på 1 790 kr.

Nämnde jag att du kan ha stubben utomhus?!


 

Eller varför inte slå sig ner på en bänk av vedträn? En bänk som du lätt staplar ihop själv, fast har du pengar som gräs kanske prislappen på 3 990 inte avskräcker?

 

 

 


Super Marios vänner

Fick dessa fina örhängen på posten! Beställde dessa av fina Tessie som har bloggen Curves4all. Tänkte först att dessa kan jag pyssla ihop själv! Men så kom jag på varför inte stötta någon annan? Visst jag kan köpa pärlor och krokar, men det tar tid och med mina långa arbetsdagar som jag allt för oftast har, så är det bättre att delegera. För man behöver inte göra allting själv!

 

 

Nu låter det som om jag redan är där. men i själva verket har jag enormt mycket att jobba med för jag har alltid varit Fröken kan-själv och kommer nog alltid att vara det också. Men det betyder för den skull att man inte kan inse detta och se till att försöka ta tag i saken.


Hamstervarning!

Söndag: Hamstern blev intvingad på akuten, skickad mellan avdelningar eftersom man aldrig sett något liknande för att sist bli en ofrivillig nålkdyna. Fick ett antal plåster på såren, smärtstillande och penicillin allt eftersom man tror sig veta vad det är.

 

Måndag: Hamstern kan inte tugga (men det kunde hon inte innan besöket på akuten heller) det vill säga hon kan enbart inta flytande kost. Hon kan däremot svälja och uppenbarligen ska de enorma blå kapslarna som ser ut som droger, men som är pencillin ner.

 

Tidsag: Besök hos först läkare och sedan käkkirurgen på Sahlgrenska. Kom fram till att hamsterns spottkörtlar är på väg att återuppstå och att hon kanske snart slipper se ut som en hamster. Hopp om framtiden är det när hon här att det kanske vankas fast föda snart.

 

Om ni inte redan listat ut det så är det jag som är hamstern, tyvärr.

Så om någon har några goda recept på mat som inte behöver tuggas så är du mer än välkommen att lämna detta! Det hade varit ännu mer underbart om denna maträtt vore kall, då hela götet gassar och jag är mer än less på varma soppor och gröt...

 

 

 


Helsingfors

Nu tar jag mitt pick och pack och åker på upptäcksfärd!

Tillbaks på söndag, så räkna med lite stilltje fram tills dess.

 

Förresten det är sommar i Götet!

 


Positivt tänkande

När jag vaknade imorse tänkte jag på hur liten lägenhet jag har. Men sedan kom jag att tänka på de tjugo gruvarbetarna som jag sett på Ernest Cole utställningen över apartheid där de fick dela på 6x8 meter. 48 kvadratmeter det vill säga 2,4 kvadratmetrar var! Sedan var min lägenhet på 23 kvadrat helt plötsligt stor! Allt är relativt mina vänner…

 


Pastellkaramell

Hittade detta linne på H&M. Klär mig mycket i jeans när jag åker till och från jobbet och är därför en flitig användare av linnen och T-shirtar (på lediga dagar föredrar jag dock klänning). Därför blev jag glad när jag hittade denna överdel, en somrig smällkaramell! Eller en gräddglass med päron och vanilj om du hellre vill...

 

 


Sjöglimt

Jag gillar att måla och vet med mig att många andra också gör det. Därför vill jag passa på och tipsa om JOTUNS tävling där man kan vinna ett presentkort på 2000 kronor. Lady sensitive sägs vara en färg som inte lämnar efter sig några penselränder, det vill säga en perfekt nybörjar färg för alla oss hobbymålare!

 

Klicka på bilden så länkas du till tävlingen!

Lycka till!

 


TO DO

Jag är väldigt svag för presentpapper. Köper på mig en rulle vart jag än går nästan. Man kan aldrig få för mycket presentpapper enligt mig! Dock så är det ju bra om man använder papperet också! Tänkte därför komma med två tips till andra obotliga själar som sitter med metervis av presentpapper…

 

 

Slå in en kartong!

Antingen hela eller som här bara locket. Samlar nästan på kartonger just eftersom de är så bra att ha. Perfekt skoförvaring. En bra att ha låda eller en låda med saker som man måste göra i veckan.

 

Klä en tändsticksask!

Ett annat tips är att klä in tändsticksaskar i ett roligt papper. En vanlig ask är ju inte direkt supersnygg att ha liggandes framme, men med lite papper så förvandlas den till en skönhet. Gillar man också tända ljus och förbrukar ett antal tändstickor per vecka, så kan man lika gärna slå på stort och göra ett gäng när man ändå håller på...

 


Arken

Tackar världens bästa konferenshotell för sjukt god mat, service och fika. Ett extra plus ger jag dem eftersom de dessutom är kravmärkta! Nu tar jag min tegelstensväska och tackar för mig!

 

 

Förresten både jag och mina kunskaper höll.

Vi inte bara höll, utan gjorde det även med besked!

 


Examination

Har suttit med näsan nedstoppad hela veckan i juridikböcker. Tolkat lagar. Suttit på föreläsningar och antecknat så handleden värkt. Hoppas nu på att jag ska få slippa det, för idag är det nämligen provdags! Ett gäng fjärilar befinner sig i magen och en väska tung som bly tynger ner min axel. Nu sätts mina kunskaper på prov och jag hoppas att både jag och dem håller måttet!

Allt detta väger nämligen bly!

 


Blod, svett och blåsor

Igår var det närkamp för hela slanten och det gick vilt till, inte minst för oss tjejer som har en tendens att ha lite längre naglar än killarna. Det blev ordentligt svettigt, ett antal blåsor uppstod och lite blodspillan ägde rum.

Bild lånad från GP

På tal om att äga rum så sprang jag ju vårruset i tisdags och det gick ganska bra. Tjugotusen (!) deltagare och en hel del publik, så hela Slottsskogen var full med folk. Såg till att följa med dragsspelståget där i början, då man gick och sprang om vartannat. Men så lyckades jag ta mig förbi korvstoppningen och kunde börja springa på som vanligt. Kom i mål när klockan visade 33.15 vilket gjorde mig väldigt upprörd. Dock så var tjejen jag som sprungit med hela vägen lite förvånad, det var väl inte så dåligt? ”33.15 frustade jag irriterat. På fem kilometer det är INTE okej!” varpå jag fick till svar att vi faktiskt var i startgrupp tre det vill säga hade startat tio över…

 


Pippi på pippifåglar

P suckade och jag log. En fågel har nämligen fått flytta in hos mig! Och inte vilken pippi som helst, utan en snövit en!

 

Det enda tråkiga är att den inte är levande. Men en funktion fyller den likväl, den piper som bara den när det brinner eller ryker! Det är nämligen en brandvarnare och denna fina sak har jag fått av mamma och pappa. Pappa är nämligen brandman och tyckte att nog var det väl dumt att inte hans dotter hade en ordentlig brandvarnare! Så jag fick en vit pippifågel!

 


Vårrus!

Idag är det vårruset. Ska sitta i på juridiksföreläsningar hela dagen och sedan direkt åka bort till slottsskogen. Hoppas att de säljer mat där i krokarna så att jag överlever och kanske får lite energi till att springa. Annars får jag ta rygg på någon av alla de andra löparna som kommer att göra mig sällskap och be till högre makter om draghjälp.
Hur som hoppas att DU får en fin dag!Bild lånad från Slottsskogens hemsida

Bloggforum 2012

Helgens roligaste händelse! Frida från Trendenser anordnade ett bloggforum på Clarion Hotel Post! Fick inte äran att vara med som bloggare, men som privatperson! Givetvis hade det varit roligt att fått ha förmånen att vara med båda dagarna, men man kan inte få allt. Det blev ändå massor med mingel med andra bloggare, intressanta föreläsningar och krossade fördomar...

 

"Lillagumman” Karin Adelsköld, komikern från SVT var moderator och en väldigt underhållande!

 

Frida från Trendenser, Clara och forskaren Anna-karin Nyberg invigde sin föreläsningsturné ”Bloggar och Business” och krossade samtidigt lite av myterna om företagande.

 

Sist ut var dagens huvudtalare Blondinbella som fullkomligt krossade mina fördomar om henne (erkänner med handen på hjärtat att jag haft sådana) till små smulor.

 

Bild: Min egen. Övriga lånade från Bodil Bergqvist och Frida Ramstedt

Men allt kan inte vara guld och gröna skogar och inlindat i allt det här fina fanns det faktiskt också tre bittra karameller: Vi som inte lyckats norpa åt oss någon bloggplats fick varken lukta på exklusiva parfymer (som vi faktiskt blivit lovade), det var ett riktigt svårt fotoljus (därför har jag lånat Fridas bilder) eller att vinmingla och därmed prata med någon av de riktigt stora bloggarna. Hade gärna velat hälsa Clara att jag följt henne sedan hennes start i lokaltidningen med sommar på burk...Men det fina övervägde ändå och längre fram i veckan ska jag berätta mer...Kryddat

Jag älskar gamla burkar och apotekareflaskor. Har länge haft en mindre samling men aldrig haft någonstans att ställa dem. Men så en dag hittade jag denna lilla hylla. En förskräcklig brun färg hade den, men den ersattes ganska snart med en mintgrön färg.

 

 

Gillar som sagt pasteller och pasteller tillsammans med gamla burkar slår aldrig fel. Inte enligt mig i alla fall!


My guitar

Jag behövde ett hänge för att kunna färdigställa mitt egengjorda smycke. Fick ett av mamma. Det var bara det att den satt på ett halsband. Ett halsband med en gitarrlänk på, något som jag omöjligt kan ta bort! Så nu har jag istället ett till halsband, men saknar fortfarande hänge för att kunna färdigställa mitt smycke. Så jag antar att jag fortfarande är på Gå. Dock så var det ju en himla fin tanke av mamma!Jag har inte hjärta att ta sönder dig!
Så du får ansluta till samlingen...Att bli med

Att bli med hus. Att bli med hund. Att bli med trädgård, man kan bli med mycket! Dock så har jag inte blivit med något av dessa tre men hoppas så klart någon dag att bli. Däremot så har jag blivit med pelargon! Har gått och skaffat mig min allra första pelargon- En engelsk pelargon blev det om skylten inte ljög.

 

Ser någon pelargonkännare om det stämmer? Är detta en engelsk pelargon? För själv är jag bäst på vilda växter det vill säga allt förutom växthusframdrivna arter. För där har jag noll koll.


När tiden inte räcker till

Tacka vettja förtidsinställda blogginlägg! Kom på det för ett tag sedan och det har verkligen underlättat livet. Kan ju strö ut blogginläggen lite mer när man kan skriva en hop när skrivarlusten faller på och man har tiden som sedan kan publiceras till exempel på bussen på väg till jobbet.

 

Körsbärsblom i Kungsträdgården

 

Dock så har jag inte riktigt kommit så långt än att jag kan skriva inlägg direkt från mobilen. Ännu ett tecken på att jag är en riktig novis på området är att jag inte kan svara på era fina kommentarer. Så det är inte att jag gått och blivit högfärdig, utan att jag helt enkelt inte kan!

 


Gudinnan

Har köpt en andelens underbar blåklintsblå klänning. En riktig gudinneklänning! Lämpar sig utmärkt i Grekland i närheten av klarblått vatten, vita stränder och brunbränd hy. Tyvärr saknar jag just nu alla dessa tre, men jag jobbar på det och nog vore det väl sjutton om jag aldrig kom mig till Grekland! För att båtluffa där mellan öarna skulle verkligen vara skoj och nu har jag dessutom en passande klädsel för ändamålet!Jesus Christ Superstar

I lördags spelade N.O.R.A  och det här är den skarpaste bilden från kvällen i Sala...

Det bilden inte säger var att spelningen var grymt bra!


Sedan bar det av till huvudstaden där Jesus tog ton. Närmare bestämt på ett fullstatt Göta Lejon, en föreställning som gav gåshud och melodier som satte sig på hjärnan! Sedan blev det trerätters på Friday’s i Kungsan, en middag som höll på att ta knäcken på oss alla. Tur att körsbärsträden blommade i alla fall!

 

Musikalbesökarna var tvugna att äta också


Avslutade dagen med att möta upp några av lumparpolarna och dagen efter inspekterade jag och Julia den nya byggnadstrenden- kartonger!Handlade ljuvliga klänningar innan jag och P begav oss tillbaks till Götet. Det var igår och idag har vi haft en helt underbar dag i solen med farfar och Marianne som kände för att komma på besök!
Strosade runt i Haga, besökte världens ljuvligaste café och åt nu ikväll middag ute på en trevlig liten italiensk restaurang. Nämnde jag att det har varit en underbar långhelg?!


RSS 2.0