5 timmars föreläsningar, någon som vill byta?

Om jag hade tänkt med hjärnan däremot så skulle jag ha insett att det kanske inte var en sådan supersmart idé att åka upp. Ska sitta i föreläsningar imorgon hade jag tänkt och panikplugga till tentan som är nu på tisdag. Något som mitt hjärta däremot inte tänkte på var att ammarnäs kommer att vara strömlöst imorgon. Så nu blir det att sitta uppe i natt och plåga sig igenom föreläsningarna. Jippie, vilken kväll! Och jag som hade tänkt att gå att lägga mig...Men en natts föreläsningar gör inget, det känns bra i hjärtat att jag tog intiativet och åkte upp! Ångrade mig inte när jag kom fram och insåg att jag behövdes...Jag tänker...

Jag tänker med hjärtat

Ockra

Alla skor var hela imorse, inga pölar på golvet. Det enda jag fann imorse var en liten och nyvaken Ockra som tyckte att det var dags att gå ut och leka. Som ni hör, ganska svårt att koncentrera sig idag när man hade ett sådant charmtroll kring fötterna! Men nu har de tagit med henne ut i skogen och jag ska lyssna på en till föreläsning. Inget vidare en lördagskväll, men det kan inte hjälpas. Tenta på tisdag och jag har flera föreläsningar som jag inte ens lyssnat igenom än. Skärpning!
Idag blev det bestämt. Hon ska heta Ockra!

Tillökning i familjen

I flera månader har jag gruvat mig. Förberett mig på världens mest komplicerade prov med vad jag trodde skulle bestå av en massa svårförklariga termer och genträd. Men det blir aldrig som man har tänkt sig, vet att jag har sagt det förut men så är det. Termer som pollyploiditet, bastocoel, chelicherer och liknande termer dök aldrig upp. Istället var tentan uppbyggd på ett sådant sätt som nog av de flesta andra skulle ha setts som relativt enkelt, men som för mig som ställt in mig på att få skriva av mig lite inlärd information gick bet. Istället var det massa organismer ur djurriket som det fanns bilder på som man skulle artbestämma. Ooops.. inte vad jag hade tänkt mig med andra ord. Förhoppningsvis godkänd, men är heller inte förvånad om jag inte blir det. För huvudet kändes som en tegelsten redan innan jag började, eftersom jag inte kunnat sova så bra inatt, så tankeförmågan var inte tipp topp. Blev dock lite piggare efter att kroppen fick en sockerchok i form av godis efter tentan. Vi firade Sanna och en eventuell framgång för mig. 

Men nu är siktet inställt på sängen och lillan har gosat ner sig bland skorna i hallen. Får se när valpen utan namn väcker en imorgon...

Har du något bra namnförslag till en Hälleforstik på lager?
Skulle i sådanafall gärna vilja veta de/dem!

Björnbesök

Läste i tidningen idag att det inte är ovanligt att björnar så här års dyker upp inne i samhällen. Precis vad det gjorde här i helgen. En vad man tror var en björnunge var på upptäcksfärd och sågs i korsningen just utanför huset där jag bor!
Och jag är mest arg över att jag inte satt uppe ett tga till och pluggade, för då hade jag troligen sett björnen! För det är mycket roligare att se den från sitt egna fönster än när man är ute i skogen, I know!
Så just nu är jag bara lite halvsur över att jag missade den och man är säker på att det var en björn som var ute och lufsade eftersom man har hittat björnspillning en bit härifrån.

Tentaplugget kallar och om ett dygn från nu så kommer jag att gå ut ur provsalen och förhoppningsvis känna mig riktigt nöjd! Men tentan kommer nog att vara svår, eller det beror helt på vilka stickfrågor han plockar ut från alla de levande organismerna! För det är ganska omfattande...

Raindrops

Det började att dugga lite nu ikväll när jag var ute och sprang och sedan har det fortsatt. Jag gillar när det regnar, det är nästan mitt favoritväder. Det är så mysigt att höra regnet smattra mot taket och se ringarna som bildas på vattnet.
Det regnar ute nu...

Mirakeldricka som är bra mot allt

Ungdomsdroppar. Är bra mot allt och lite till. Nyttigt.

Ja, utläggningarna är långa om varför jag ska dricka upp mitt glas med björksav, varje morgon. Tycker att ett glas per år eller så är nog. Men nej, mamma hävdar bestämt att det är värsta mirakelmedicinen. Bara att dricka och bita ihop med andra ord.


Slog sönder en lampa igår. Eller inte jag, utan snarare tyngdlagen. En av mina dvd-filmer föll nämligen ner från en hylla och landade på en av mina IKEA-lampor som gick i flera bitar. Av en dvd-film!!! Så ömtålig var den och avståndet den föll ner med var kanske högst fyra decimeter! Men som tur var den inte allt för dyr, så det gjorde inte så mycket.

Grönt dopp i en kopp

Jag kommer att kvävas under alla mina papper. Total katastrof. Både i huvudet med förvirrade tankar och i min omgivning med allmänt förfall. Mamma kom hem och började gå omkring och plocka koppar som jag gått och ställt ifrån mig och sedan glömt bort. Många liter te. Fast man kan dricka grönt te kallt också. Är just nu inne på min andra hittade kopp =)


Rabarber mums

Hemma har rabarberna just så pass tittat fram men här nere hade de vuxit sig så pass stora att det blev rabarberkräm till kvällsfika igår och frukost idag. Mums med rabarber!

Tjejsnack

I förrgår gick jag fram och tillbaka till postlådan ett antal gånger. Började vid nio och kom inte hem förrän solen gått ner. Så lång tid tog det för mig att gå dit, stirra på postlådan fundera på om jag skulle kryssa över mitt namn eller inte. Och så slutligen, höra dunsen från brevet när det föll ner.
    Trodde ett tag att jag skulle drömma massvis med mardrömmar och försöka bryta upp den gula postlådan. Men det gick bra och nu har säkert brevet kommit fram till sin mottagare. Så nu är det försent att dra sig ur. Så nu är det bara att träna, kämpa och bita ihop.

Igår var det uppsatsskrivning och tjejsnack. Tog en fika med Linda efter hon slutat att jobba och bara var. Roligt!
Idag har det varit datakrångel, uppsatskrivande, tentaplugg och matlagning på schemat. Och så grey's så klart. Alltid grey's!

Tusen och en sak

Göra tusen saker samtidigt. Det går sällan bra, det är nog svårt att skriva uppsats samtidigt som man pluggar inför nästa tenta.

Min dag är räddad

Haemocoel. Cephalothorax. Carapax. Merostomata. Apomorfier. Obligata aerober. Spirochetes.

Min dag är räddad.

Borde

Borde egentligen sitta med böckerna. Borde läsa och repetera inför tentan. Ett ton att läsa. Hur ska jag lära mig allt? Och än värre hur ska det gå på tentan. Det enda bra med röran är att biolog nog inte är något för mig. Måste fundera. Borde plugga.


Time goes by

Time is like a drug;
if you use too much,
you will die.


//Terry Prachett

Min lila elefant

Jag brukar få leta efter mina nycklar, bankkort och mobilen. Men aldrig har jag haft borta ett bord!
Förstår egentligen inte riktigt hur det gick till, spec. inte eftersom jag är ensam här uppe.

Men på något mystiskt vis så har trädgårdsbordet försvunnit. Vad är chansen att det ska inträffa?!

Och ett bord är ju så pass stort att jag tycker att man lätt borde hitta åt det.
Något som jag däremot hittade, något som var betydligt mindre, var min lila plastelefant som jag
lekte med när jag var liten...


Love of freedom

Underbart! Kom just hem från stallet efter en underbar ridtur...


Har ägnat större delen av dagen till att plugga och skulle väl egentligen ha behövt fortsätta sitta och läsa på inför tentan som allt snabbare närmar sig. Och Becca hade också plugg som hon borde sitta med. Men eftersom det visade sig bli en sådan fin kväll, så skippade vi alla måsten och sadlade hästarna.

Red nere på raningarna i ett landskap av skarpa kontraster. Skogsgrön skog, kritvita snötoppar, gult fjolårsgräs och så två ryttare med sina hästar. Becca och Hrekkur. Jag och Flugar.Tussilago farfara

Vintern har släppt sitt grepp om isarna.
Vintern håller på att lämna plats för varmare tider.

Idag när jag cyklade hem från byn efter träningen så såg jag purpurbräcka titta fram vid forsen.
Uppe vid mygge har tussilagon börjat att titta fram och lyser upp backen som små solstrålar.

Fidla

Har gått hela dagen och väntat på att höra ljudet från hästtransporten. Började vänta redan igår.


Idag har jag mest bara varit otålig. Har städat, tvättat och försökt läsa lite samtidigt som jag har hållit stenkoll på vägen. Utifall att hästtransporten skulle rulla förbi. Men den kom inte. Så jag satte igång med att baka, mockarutor, fruktkaka och muffins med frosting. Med andra ord, mormor har kaffebröd för ett tag framöver...

      Det har blåst kallt och snöat lite idag, så det har inte varit något vidare trevligt att vara ute. Annars så skulle jag nog ha fattat posto ute vid vägen. Började ett slag att tro nu ikväll att hon inte skulle dyka upp, men så slutligen så hörde jag det. Ett annorlunda ljud, ett ljud som inte har trafikerat denna grusväg idag och som var av klass tyngre. Nu står hon i sin nya hage och äter hö. Hon är här!


Atonement

Efter en serie katastrofala missförstånd, anklagas Robbie Turner (James McAvoy, Last King of Scottland)
för ett brott som han inte har begått. Dessa anklagelser ödelägger Robbie och Cecilias
(Kiera Knightly, Love actually)  nyfunna kärlek och förändrar deras liv dramatiskt.


 

Jag och Robert kröp upp i soffan igår kväll och såg filmen Försoning. Robert tyckte att vi skulle ge upp så snart han blev anklagad för ett brott som han inte hade begått, men jag ville ha reda på hur det hela skulle sluta och efter ytterligare några minuter så kunde bara inte slita mig. Rekommenderas!Förenade av kärlek

Åtskilda av rädsla

Räddade av hoppet


Mönstring

Egentligen så är det lite konstigt att det för oss tjejer heter antagningsprövning, medan det för killar kallas mönstring. Nog för att killarna blir kallade och vi tjejer får söka för att få komma och göra testerna. Men i alla fall, när man väl är där så gör man samma saker som killarna, så egentligen så borde det heta samma sak. Tycker jag.

      Och det gick väldigt bra. Eller inte, beroende lite på hur man ser det. Men min korthet kan jag inte göra så mycket åt, mer än att finna mig i det samt acceptera att Beridna högvakten inte var mitt kall. Men det fanns en hel del andra alternativ, när jag nu väl hade svalt min besvikelse över högvakten.


Men på det hela taget så var det roligt. Kanske främst när vi inte hade testerna =)


Laddad

Imorgon gäller det. Får se hur det går. Insåg att jag inte skulle kunna förbättra vare sig konditionen eller styrkan mer, så sedan i söndags har jag tagit det lungt. Allt för att inte skada mig, för det vore just typiskt.
Nåja, imogron gäller det. Men jag åker strax uppåt så att vi är på plats tills imorgon bitti.
Pirrigt!


VARNING: Frukten gör dig fet

Hörde på radion igår att en överläkare slagit larm om att frukt kan vara direkt skadligt för vår hälsa. Läkaren som är av manligt kön menar på att fruktosen som det finns rikligt av i frukt, kan vara direkt skadligt för din kropp och leda till bukfetma. Den nya vetenskapliga studien som publicerades i amerikanska medicintidskriften Journal of Clinical Investigation hävdar att frukt är sjukdoms. Och fetmaskapande!


"Frukt som mellanmål är förmodligen direkt skadligt genom att det ger oss insulinkickar, som bland annat hela tiden ökar fettbildningen i kroppen"
Nu får de väl ändå ge sig. Det senaste de nu varnar för är inte pandemin, utan för FRUKT! Hur galet är inte det säg?!

Livsmedelsverkets råd har länge varit att man ska äta minst ett halvt kilo frukt och grönsaker per dag. Eftersom tidigare forskning visat att det minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och övervikt. Det är denna forskning som JAG tror på. Eftersom jag tror mig veta att:

Grönsaker är bra. Det ger mycket vätska, fibrer, vitaminer, mineraler men ändå lite kalorier och är mättande. Punkt slut.

P.S: Ni som nu är oroliga och hade tänkt sluta äta frukt eller kanske skära ner på det. Ni har en tuff tid framför er; eftersom det finns nämligen tre typer av frukter. Torra- och saftiga, samt sammansatta frukter. Till de torra frukterna räknas bl.a nötter och ärtväxter. Och till de saftiga frukterna hör stenfrukter, äppelfrukter och bär. Den tredje typen som finns är de sammansatta frukterna t.ex. jordgubbar.     

Det roliga för mig som läser biologi är att höra denna läkare säga att frukt inte är bra att äta, och att man istället ska satsa att äta på bär. Det hela blir lite komiskt när man vet att bären räknas till de saftiga frukterna. Så min fråga till denna läkare är snarare vad han menar med frukt? Uppenbarlige så är han inte så orienterad i växtriket, för då hade han kanske vetat att bären så som hans "frukter" räknas till de saftiga frukterna. Med andra ord, han säger emot sig själv lite. Om han nu inte enbart t.ex. syftar på undergruppen äppelfrukterna dit äpple och päron räknas? Då kanske man enbart ska slå larm för den gruppen? Om jag hade fått en sådan sjuk idé att varna för frukt tror jag att jag snarare skulle ha varnat för bären, dit bananen och apelsinen räknas, eftersom de innehåller en hel del fruktsocker. Som ni hör har jag inte riktigt fattat vad han varnar för :P
Kurresmack retas

Igår var det full fart, som vanligt med andra ord. Jobbade först ett fullt arbetspass på sjukan, innan jag åkte hem och käkade lite innan jag fick skjuss upp till Ammarnäs. Sprang i stort sett bara in innan jag vände ut igen, för att åka vidare till hotellet. Så då var det att stå i baren och blanda drinkar =)
Början av kvällen var lite väl lugn, men det vara bara bra för då hann jag snacka lite med Sanna. Men sedan så blev det mer drag och bartömningen startade. Så igår kväll var den sista på den här sesongen. Så nu kommer det tyvärr att dröja ett tag tills nästa gång.Med tanke på att jag jobbat över 16 timmar innan jag ramlade in vid tre i natt, så tänkte jag ta sovmorgon imorse. Men icke, sa nicke. Kurresmack hadde strategiskt nog placerat sig på altanräcket och Mickan var helt galen. Så jag väcktes av ett gällt ståndskall. Bättre väckarklocka än henne är svår att finna. Det var inte lönt att ligga kvar i allt oväsen, utan jag tog mitt flingpaket med mig över till momme (hade ingen mjölj hemma). Sedan har jag roat mig på att kolla ut lite nya sommarkläder. Nedan kan du se några av dem som jag har klickat hem.Nej, nu är det käk och sedan ska jag dra till stallet.
Morsning korsning!

RSS 2.0