Intervju om sista septemberveckan

 
Elsa publicerade ett så bra inlägg här i dagarna med frågor, som jag i princip snott rakt av. Skillnaden är att jag har kortat ner frågeformuläret något.

Hur mår du?
Trött och illamående, men i övrigt mår jag ganska bra.

Vad ser du fram emot mest i veckan?
Att få fortsätta göra i ordning inför hösten på jobbet. Hemmavid att dricka baljor av chaithe, ta varma bad, tända ljus och kanske börja på någon ny bra bok. Bad, ljus och bokläsning kan med fördel kombineras. Till helgen planerar jag att åka till stallet och sedan ska vi hem till makens kollegas familj på en fika. Kanske följer svampkorgen med när vi ska ut i skogarna. Planerar även att ta en fika ute på balkongen och njuta av att jag gjorde höstfint där ute nu i helgen som var.


Vad kommer bli mindre kul?
Allt datapill som jag skjutit på in i det längsta. Behöver ta tag i min mejlinkorg, betala fakturor etc. Det får allt ta och bli av ikväll!

Har du några ärenden?
Vi ska hämta vår nya bil här i veckan! En elbil som ska ha en räckvidd på 42 mil! Inte världens snyggaste och inte direkt drömbilen, för det är ingen tesla, men i väntan på teslan kommer denna fungera. Vi byter från diselslukande Volvo till eldriven Kia. Och helt plötsligt kan jag ta bilen till jobbet utan att belasta miljön, hurra! Bilkörning är i särklass det största koldioxidutsläppet som vi har, särskilt när vi kör dryga 200 mil ToR till Ammarnäs.
 
 
Vad ska du äta?
Jag ska frossa i äpplen! En stor gryta med köttgryta med älgkött står på spisen. Sedan ska här svängas ihop en stor långpanna med moussaka. I glaset blir det äppelmust, mustade sats nummer två här i helgen.
 
 
Ska du träffa några kompisar?
Ja! Och de jag inte kan träffa på grund av avstånd planerar jag att ringa 💖

Vad tänker du på mest?
Vart vi ska bo. Förra veckan lade vi högsta budet på en disponentsvilla här i Lindesberg. Ingen tomt att tala om, men gott om utrymme invändigt. Tyvärr blev inte huset vårt, utan gick till ett annat lyckligt par. Jag håller tummarna att de kommer ta väl hand om huset och att de älskar byggnadsvård, för villan har galet mycket potential och båda kände sig som hemma (trots röklukt). Grät bittra tårar när det stod klart att slaget var förlorat.
 
 
 
 
Jag funderar även på om det är smart att byta ner sig storleksmässigt från en stor och rymlig Volvo till en betydligt mindre Kia? Hur mycket kommer en takbox att svälja? Kommer vi ens rymmas? Och hur många månader/år kommer det dröja innan jag lärt mig alla dess finesser?

Kan vi få se en bild från den här tiden för ett år sedan?
 
Bröllopsresa till England, här på en hängbro i The Lost Gardens of the Heligans. 

Kan vi få se en bild från fem år sedan?
 
Nu blev till att leta i arkivet! På väg till en fest, någonstans i Skåne. 

Vad tycker du om måndagar just nu?
När jag väl kommit upp och kommit mig utanför dörren så älskar jag måndagar! Jag trivs väldigt bra på mitt jobb. Ny vecka, nya möjligheter!

Något tips eller känsla att ge alla som läser att ta med i veckan?
Ta vara på dagsljuset och var ute en stund varje dag. Hösten är en ljuvlig årstid! Ät sådant som är i säsong. Tänd ljus vid middagsbordet och slå dina nära och kära en signal. Hux flux är det en ny vecka igen!
 
 

Lyxhelg

Vilken helg! Efter en superintensiv vecka och efter en fredag där jag "vaknat i källaren"* hoppade jag på tåget mot Enköping där jag blev upplockad av tjejerna. Världens bästa tjej skulle bli firad och ordentligt bortskämd. Ett plåster på såren för ett framflyttat bröllop samt en peppkaramell inför nästa år.
Vi inledde med att besöka Bergianska trädgården, ett super mysigt ställe där jag absolut kunnat spendera en hel dag om det inte varit för att det spöregnade och att vi var där på för-möhippa. 
 
Vi tog skydd från regnet inne i det gamla orangeriet. Medan regnet smattrade mot rutorna drack vi varmt och fikade. Choklad i fast och flytande form blev det för min del. Det märks att det är höst.
 
Sedan gav vi oss i kast med att utforska de olika husen inne i Bergianska trädgården...
 
 
 
Svärmorskudde som kaktusen här ovan heter, såg inte precis inbjudande ut, men kanske är det ett lämpligt namn?
 
 Jag kommer definitivt komma tillbaks lite tidigare under vegetationsperioden med ett tomt minneskort, för att fånga växtligheten innan det mesta har blommat över. Gärna en dag när inte regnet står som spön i backen. 
 
Mätta och belåtna styrde vi sedan hemåt i regnovädret. I Enköping blev det pralinkurs! Och det var inte vilken kurs som helst utan kursen hölls av Nina som pluggat på Culinary Arts Academy i Schweiz! Vilken lärare och vilka praliner hon hjälpte oss att skapa! Att kunna göra fina praliner, det är att bemästra ett riktigt hantverk! Bakom varje pralin döljer sig många steg och en hel del pill. Så som att sprita och sedan stänkmåla formarna som var ett av de första stegen, efter att fyllningarna gjorts och ställts för att svalna. Att skapa formar av choklad (så som Nina visar här ovan), fylla och locka är tidskrävande, men roliga steg. 
 
Extra roligt var det att sent där på kvällen föreviga våra kreationer med choklad-, saltkaramell- och mangofyllningar. 
 
Någonstans mellan kväll och natt hann vi också fylla på energidepåerna med fantastisk mat! 
Carro serverade ugnsbakad torskrygg på en bädd av spetskål tillsammans med smörstekta kantareller och parmaskinka tillsammans med ett mos på sötpotatis. Mums!  
 
Morgonen därpå, begav vi oss ut på nya äventyr...
 
Steam hotel i Västerås stod på agendan, ett gammalt ångkraftverk som gjorts om till hotell och spaanläggning. 
 
En del av relaxavdelningen, med fantastisk utsikt över vattnet. Här slog vi oss ner i väntan på våra drinkar. 
och spanade ut över hamnen.
 
Men skålade, det gjorde vi ute på terrassen invid utomhus bassängen. 
 
Efter ett par härliga timmar som fullkomligt flög iväg (jag är ju ett riktigt blötdjur, så jag hade gott kunnat bada hela dagen), gjorde sig tillslut hungern påmind och vi strosade ner till orangeriet för att inta lunchen. Och vilket ställe !
 
De rosa sammetssofforna hade gärna fått följa med mig hem, älskade det övre avslutet på ryggstödet! 
 
Lite mer avskalad bistrokänsla, här stannade jag upp för att titta på lamporna.
 
Den perfekta blå soffan, som dessutom råkade vara i sammet, det material som min kära make fullkomligt avskyr, men kuddarna med William Morris-motiv hade jag nog kunnat sälja in!
 
Något som verkligen gick hem var min caesarsallad, himmel så god den var! Tror att jag också ska börja med inlagd lök i små bitar, det borde ju rymmas mer i burken då...? Efter den mycket sena lunchen var uppäten var det dags att krama om tjejerna och hoppa på tåget. Och hux flux hade en vecka försvunnit, för nu är det åter helg igen!
 
 
 
 
 
"När jag är låg då tror jag att det sociala kommer göra det jobbigare. Så då kan det hända att jag avbokar. KATASTROF! För det är ju precis tvärtom" -Citat från Underbaraclara som också vaknade i källaren här om veckan. Det är ju när en puffar igång sig själv och börjat umgås som energidepåerna fylls på! Vänner ger en kraft <3 
 

RSS 2.0