Triss i kökspyssel

Ibland så svävar man iväg. Det händer mig titt som tätt när jag sitter och jobbar. Samtidigt så vill jag påstå att min kreativa ådra då kommer till sin användning och tankarna börjar spinna loss. Idag hamnade jag på denna sida och plockade ut dessa tre go' bitar...
 
Gör om en skärbräda till kokbokställ/ plats för paddan.
 
Riv loss och häng upp rivjärnen!
 
Sy en egen hissgardin som du dekorerar
 
 

Trillingnöten

Använd hela hasselnötter som du rostar lätt i en stekpanna (det lyfter fram nötsmaken bättre). 
 
Smält ca 3/4 av vald mängd choklad i vattenbad. Lägg i de hela nötterna och rör om så de täcks med choklad ordentligt.Sleva upp dem tre och tre med en gaffel och låt stelna på ett bakplåtspapper. Ät inte upp den choklad som blivit över, den används sen till dekoration.
 
 
 
Smält sedan resterande fjärdedelen av chokladen, doppa alla "trillingar" en gång till. Låt stelna igen och när nötterna kallnat så är det dags att ringla den sista chokladen över  nötterna. Använd en liten tesked och för fram och tillbaks över nötterna. Så är trillingnöten räddad!
 
 
 
 

Triss i julpyssel

Att pyssla för mig är att öppna ventilen. Sluta tänka och bara vara. Pyssel hör julen till och därför kommer här tre olika pyssel som även de minsta kan vara med på.
 
Skapa en gran av kotten som ni hittar ute på promenaden. Varför inte skapa en hel skog?
 
Klipp ut små tomtevantar som ni dekorerar muffinsen med. Hands up på den!
 
Något pyssligare, men dock så sött är detta pyssel.
Små mini pepparkakshus som du fäster på kaffekoppen.
 
PYSSLA MED GLÄDJE!
 
 

Give a little bit

Min nya dator rasade samman, eller enligt Dell var den gammal. 101 dagar hade den på nacken. Men det är bara ett litet obetydligt problem, det finns de som har det betydligt värre. Det finns de som saknar ett tak över huvudet, ett varmt mål mat och känslan av att känna sig behövd och älskad. Jag har lyxen att kunna checka av alla punkter, men jag vet samtidigt att många har det sämre. Så jag försöker att ge och faktiskt bry mig. Det är det lilla som räknas. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

 

Min kusin Johanna skriver väldigt fint om detta, samtidigt som hon nämner lite av problematiken kring Jante. Att det skulle vara skryt att göra så. Visst kan jag förstå att vissa tycker det, men låt de då tycka så. Det är sannolikt inte den hemlöse som man just har försökt hjälpa en gnutta som tänker just den tanken. Tänk om alla faktiskt skulle få för sig att göra något, tänk vilken fin värld vi skulle leva i!

 

Jag har spunnit loss kring detta tidigare, så om du är intresserad av att läsa mer så kan du klicka HÄR och HÄR.

 

 

 


Operation

Borttagning av tand betyder vilodag, även fast jag inte hade tänkt det. Men så blev det i alla fall och underhållningen har bestått av detta.Agnes gör en fantastiskt fin insats <3
 
 

Trädet

Träd måste vara bland det vackraste som finns! Speciellt gamla träd som tenderar att kunna vara så vansinnigt magnifika, både gällande storlek och ålder. Vridna, knotiga grenar som knappt bär frukt längre, utan håller de uppe något så är det mossa. Kanske har de en och annan ihålighet full med mulm som glädjer de små insekterna. Kanske är det Pippis sockerdricksträd som håller på kolsyrad läsk. Oavsett vad så har gamla träd en patina och en karaktär som slår alla unga träd på grenarna. 

 

 
 

Utmaingen

1.  Vilket livsmedel kan du inte leva utan?

Jag skulle egentligen vilja svara majs eftersom det kan vara både sött och salt beroende på i vilken form det kommer. Men det har Johanna svarat och många andra har redan svarat ägg, så det vill jag inte heller välja. Men kikärtor är fina grejer! Proteinrika och goda i både matiga sallader men även i biffar. Inte så småkrika, vilket gör att kryddningsmöjligheterna är oändliga!

 

2. Godaste efterrätten?

Jag är svag för choklad i alla dess former. Du får tio stjärnor av tio möjliga om du ger mig choklad och en kopp kaffe efter maten under vinterhalvåret. Sommartid är det citrustoner som dominerar och citronpaj i syrenbersån är riktigt svårslaget!

 

 

3. Vad tränar du helst en dag då du har all tid i världen?

Jag föredrar terränglöpning, cykling (både spinning och landsväg), paddling och ridning. En tur till fjälls en färgsprakande höstdag är verkligen svårslagen! Men det måste erkännas att jag inte är så aktiv längre, det blir mest plugg och jobb. 

 

4. Bästa träningsredskapet?

Jag är inte så mycket för träningsredskap, men visst är det fint att ha en bra cykel när man vardagscyklar några mil per dag som jag gör. Gällande annan träning så önskar jag att jag faktiskt gick tillbaks till grunden och började utöva funktionell träning igen.  

 

5. Vad är du tacksam för just nu?

Jag är tacksam för väldigt mycket och guldkornen i livet är helt klart min underbara familj, min släkt och mina vänner och att alla är friska. Dessutom har jag fått tid för att operera bort min visdomstand, så snart upphör förhoppningsvis min tandvärk!

 

Utmaningen kom från kusinvitamin som vet att jag inte är den som tackar nej till en utmaning.

Jag bollar vidare utmaningen till Gabriella och Hanna.

 

 


RSS 2.0