En midsommarnattsdröm

Det har varit en ganska lugn vecka i veckan. Fast det är i och för sig inte slut än...
Men jag har ägnat dagarna åt pluggning, börjat att få lite rätsida på saker och ting i systematiken av alla djurgrupper. Och har bl a lärt mig vad skillnaden mellan triploblaster och diploblaster är =) Samt kommit underfund med att jag måste ta tag i min situation för att inte bli bränd och förkolnad inom en snar framtid, för jag känner mig typ jämt sjukt stressad nu mer.
Lite därför har börjat ta upp löpningen så smått och är ute och springer nu på mornarna efter att Robert har åkt till jobbet. Man tänker så bra när man får lite syre till hjärnan, sedan så behöver jag nu jobba på konditionen istället för styrka inför mönstringen. Dock så är det upplysta gator som gäller nu mer, lärde mig en läxa förra gången...
     Som sagt mycket pluggning, eftersom Robert är ganska upptagen med både träningar och jobb, så jag får faktiskt endel gjort om dagarna, lämnade bl a in en stor inlämningsuppgift igår om människoapornas DNA-analys. Samt bestämde mig för att skriva mitt specialarbete om cichliderna i Viktoriasjön. Om jag ska vara helt ärlig så hade jag inte den blekaste aning om vad en cichlid var för något innan jag googlade det och fann att det var en fisk. Men det fanns en hel del bra litteratur om dessa små vattenlevande djur och eftersom jag hade idétorka och inte kunde komma på någon vettig rubrik själv, så valde jag en av de som mina lärare hade rekommenderat.
     Men det är inte bara tråkigheter jag utsätter mig för om dagarna, försöker att varva pluggningen med lite roliga saker också. Som att gå ut på långpromenader i solen som tittat fram nu i veckan. Har hittat en jättefin gångstig som jag brukar följa, där större delarna är belägna vid ån. Och ibland åker kameran med, så det blir ett och annat fotografi på alla fåglarna. Är än inte så bra på fågelarter, men herr och fru gräsand vet jag i alla fall simmar omkring där, samt svanar och fiskmåsar. Och resterande är bara fåglar (min lärare skulle antagligen sucka högt nu).
   Sedan har jag hunnit skaffa mig en ny last också. Det hela började med tågresan ner då jag drack latte för att hålla mig vaken när jag pluggade och här nere så ligger ett fik precis på hörnet, så jag kilar in där titt som tätt för att ta mig en chai latte. Dem är så goda! Även jag som annars inte gillar kaffe, bara älskar dem! Men det kanske beror på att man inte känner så mycket kaffesmak... :P

Och nu har jag just kommit tillbaks från en shoppingtur, med en chai latte i handen så klart. Nu ska jag bara bestämma mig för vad jag ska ta mig för ikväll, antingen film eller gå på teater. Det är en midsommarnattsdröm som spelas =) Och Robert och Sven är borta, så jag får roa mig själv.
Ciao!

På spåret byter spår

Ingvar Oldsberg lämnar över programledarskapet till Kristian Luuk.  Det läste jag i tidningen nu imorse efter min löpartur.


Jag är smått skeptisk. Ingvar är en legend som har lett "På spåret" sedan starten 1987 fram tills förra fredagen då den 19:e finalen hölls. (Nej, ingen felräkning, eftersom programmet hade ett uppehåll i tre år).
Ett småmysigt program där man alltid lärde sig något nytt om fredagskvällarna.

Och inte nog med att Ingvar kliver av tåget, Björn Hellberg verkar också ha stigit av. Eftersom man söker en ny domare till programmet. Så hur det i framtiden kommer att bli, det återstår att se. Men för min egendel så tror jag att programmet kommer att tappa tittare. För jag tror att vissa av de äldre kommer att avstå från att titta, men att det istället lyckas locka de yngre. Men jag tror inte att det blir så många unga, så att programmets hitintills starka position, inte kommer att försvagas. Kort sagt, jag tror inte att programmet längre kommer att vara en av dom absolut mest sedda programmen i svensk TV.Bokomslag från boken med samma namn som Svt-programmet 


Nå väl, det är länge till hösten...

Sommarbröllop

Idag så ska enligt källor kronprinsessan Victoria, 31, och Daniel Westling, 35, förlova sig.
Statsminister Fredrik Reinfeldt ska redan ha informerats av kungen på söndagen.
Och förlovningen sägs blir officiell i dag vid konseljen på Stockholms slott då övriga ministrar informeras. Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria har anmält att de ska vara med på konseljen, något som de inte brukar vara. Dock så måste Viktoria få deras samtycke för att förlovningen ska godkännas, enligt successionsordningen, § 5:

”Prins och prinsessa av det kungl. huset må ej gifta sig, med mindre regeringen på hemställan av Konungen därtill lämnat samtycke. Sker det ändock, have han eller hon förverkat arvsrätt till riket för sig, barn och efterkommande. Lag (1979:935).”


Kort sagt; Viktoria får gifta sig med vem hon vill och behöver inte fråga varken kungen eller regeringen. Men då har hon också förlorat sin arvsrätt till tronen. Och om vi fortfarande varit kvar i år 1979, så skulle det ha varit näst intill omöjligt för henne och Daniel att gifta sig. Eftersom det var inte förrän då som man änrade i successionsordningen och tog bort att den som ska ärva tronen inte får gifta sig med "enskild svensk medborgare".

Många har länge väntat på detta, som nu tycks vara verklighet. En kungligförlovning. Och kanske ett sommarbrölopp, om nu Victoria för släkttraditionerna med en kort förlovning vidare. Victoria fyller i sommar 32 år och har kilat stadigt med Daniel sedan 2002. Så jag tycker det är på tiden!
Foto: Uffe Kongsted. Publicerad i Expressen 09-02-24

Det vandrande skatboet

Ja, idag är det alltså Robert födelsedag. Och jag har varit igång sedan killarna klev utanför dörren imorse.
Städar, diskar, bakar och pysslar på. Ska sedan ner på stan en sväng och förhoppningsvis hinner jag plugga lite innan jag ska börja laga mat, karibisk kycklinggryta har älsklingen önskat. Så det är det som står på dagens meny.
     Men nu ska jag nog försöka få bukt på mitt hår, som nuförtiden lever sitt egna liv. Permanentningen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det blev mer rufs än lockigt. Och självklart glömde jag min borste hemma, så jag var nere på stan i förrgår och införskaffade mig en ny. Samt mössa och vantar, för det har snöat här i helgen! Jag och Robert var ute och gick i det fina vädret igår och stod och tittade på svanarna i ån, när jag fick dagens helt klart gladaste nyhet!
     Jag har även fått en hel del kommentarer om min intervju i Västerbottningen. Vilket är riktigt roligt! Har även skickat varsitt ex till farmor och farfar så dem också får läsa =)

Nej, det här duger inte, måste fortsätta! Morsning korsning

Härligt kladdig kladdkaka

Du behöver:

3 stora ägg
3 ½ dl socker
150 g smält margarin
2 ¼ dl mjöl
6 msk kakao
2 tsk vanilj
1 ½ krm salt

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst, men kom ihåg att tillsätta ett ägg i taget. Kan inte förklara varför, men jag tycker att det blir bättre. Smält margarinet och rör under tiden ihop alla torra ingredienser. Blanda ner smöret och de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll smeten i en smord form och grädda sedan i mitten av ungen på 175° C i 40 minuter. Detta recept har jag dels minskat sockermängden med mer än 1 dl och sedan gräddningstiden lite. Och resultatet som just kom ut ur ugnen var perfekt! Brukar alltid få dem lite torra och inte alls särskilt kladdiga, men idag lyckades jag. För att få ett litet festligare resultat kan man pudra kakan med kakao eller florsocker. Själv föredrar jag det senare. Vill man lägga ner lite extra energi, kan man klippa ut en pappersfigur som man lägger på kakan innan man börjar pudra på florsockret. Servera med exotiska frukter, grädde eller vaniljglass.


Men idag så är det Roberts födelsedag, så jag tänkte slå på stort och göra två kladdkakor och lägga grädde emellan bottnarna. Och sedan dekorera den översta med en massa bär och spritsad grädde. En lite annorlunda födelsedagstårta, men jag hoppas att den går hem =)Spöktimman

Vaknar upp av att jag fryser, klockan visar prick midnatt. Allt är tyst och stilla. Lite för stilla inser jag snabbt och upptäcker att tåget står stilla. Det är nästan kolsvart inne i kupén, men det är ändå så pass ljust att jag kan urskilja trädsiluetter. Rar slutsatsen att vi befinner oss inne i skogen.

     Det är tyst, vilket är väldigt konstigt med tanke på att jag befann mig i en fullsatt sittvagn innan jag somnade. Ställer mig upp för att se vad som händer. Men när jag reser mig upptäcker jag att benen inte bär och jag är nära att ramla framlänges i vagnen, golvet lutar nedåt. Och det är kallt

 

Det hörs som en inledning på en rysare, men det är faktiskt inget som jag har hittat på. Detta var min verklighet i natt då jag vaknade upp och upptäckte att allt inte riktigt stod rätt till.

   Tåget hade inte spårat ur eller krockat. Dock så hade loket frusit sönder så att vi blev stående på ett lutandepass, med en sjö på ena sidan och en brant bergvägg på den andra.

    Klockan tolv, då jag vaknade hade vi stått stilla i en timme och redan då hade det börjat bli små kyligt ombord på tåget. Vi hade ingen ström ombord på tåget och därmed heller inga element som värmde. Ej heller någon täckning.

    Det fanns dem som blev ordentligt upprörda, vilket jag kan förstå. Om jag skulle till Thailand hade nog jag inte heller varit allt för glad om jag hade missat min flight. Men som jag och tjejerna som satt brevid mig sade, det fanns inte så mycket vi kunde göra annat än att vänta. Och vänta det gjorde vi. Det dröjde över 4,5 timme innan tåget hade börjat att rulla i rätt riktning igen, då ordentligt försenade.

     För mig personligen så gjorde det inte så mycket. Ja visst, jag skulle ner till Robert och jag ville så klart komma fram så fort som möjligt. Men jag hade inget flyg eller möte att passa, eller begravning som killen mitt emot. Honom tyckte jag faktiskt ordentligt synd om är han satt med sina ledsna ögon. Hade åkt ner för att ta ett sista farväl av en nära släkting och så hinner han troligtvis inte ens fram i tid innan allt ihop är över!

    Så personligen, så hade jag det inte allt för hemskt. Jag menar dels så var det ganska mysig att det var mörkt (hade legat och stört mig på alla lampor innan jag somnade). Sedan så fick de som behövde filtar, men de fanns i en begränsad mängd och eftersom jag hade min vinterkappa så avstod jag. Men det blev ändå lite kallt och mitt säte var inte allt för bekvämt. Men de bjöd på frulle imorse och sedan så har SJ en resegaranti, vilket innebär att jag kommer att få tillbaka mitt biljettutlägg. Det var då en kille som sade det imorse i alla fall, har än inte kollat om det stämmer. Men det var i alla fall samma kille/man som påstod att vi haft 10 grader inne i kupén i natt. Men vart han fått de uppgifterna ifrån vet jag inte, tvivlar då på att han hade en termometer i fickan! Men det var faktiskt ganska så kallt…

 

Men nu har klockan tickat på ordentligt, måste börja dra mig upp mot Uddevallas ishall nu. Robert ska spela!

 

 

Tillbaks till kylan….


Pluggis squared

Okej, jag vet inte riktigt hur det kommer sig. Men testet jag utförde på mamma inför min slutrapport om mina medicinalväxter, det kunde jag ha gjort själv. Med slutsatsen att jag och Stina vi är definitivt släkt och dem fungerar!
    Jag har i princip varit hur pigg som helst HELA dagen och jag kan absolut inte somna nu, för jag är så pigg av rosenrotstabletten som jag tog imorse!
Idag har det endast varit ca -20 grader, med andra ord blia för den som har utstått -35 i några dagar! Så för att fira att det var så milt blev det en rask långpromenad med Mickan. Dock så var jag så pigg, så jag tror att jag skulle kunnat ta jämnfota hopp runt ;) 


Denna bild är tagen uppe i Ammarnäs för någon dag sedan, då det var ruskigt kallt ute...

Men då, precis som idag sken solen!    Sedan så var det hem igen och vara super effektiv fram tills ikväll då Sanna dök upp för att ha en tjejkväll med en massa skvaller och sedan se säsongsstarten av Grey's =)
     Och nu har hon just farit hem, vet att det blev lite sent, men vi kunde bara inte sluta prata ;) Och nu ringde Robert just och meddelade att de vann matchen, så dem är vidare till playoff =)


Min maskara har förresten letat sig över vattnet och befinner sig nu mer i Sydamerika =)

Hasta luego!


Blind date

Är ganska så mör efter nattens strapatser, eller rättare sagt mina fötter är. Kom hem vid fyra och snart ska jag tillbaka och börja ett nytt arbetspass. Hade tänkt att göra bort lite plugg idag, men jag har varit helt slut och inte gjort någonting.
     Om man räknar att man inget gör när man läser på lite om andra tranbärsdrinkar än de allra vanligaste så som Cosmopolitan. De har nämligen fått hem en stor pall med just den sortens juice och nu ikväll vil jag testa några nya drinkar =)

    Och det roligaste med alla drinkar är att de har så roliga och varierande namn, så det blir aldrig långtråkigt i baren, sedan så får man ju också umgås med en massa folk =)
  


Blind date

Ombytta roller

Igår var jag och mormor ute och gick en sväng. Jag tog stavarna och hon rullatorn, sedan på hemvägen så bytte vi. Och tror ni inte att en massa folk då kör förbi, de få hundra meterna som vi går? Självklart! Så jag, en 20-åring är ute och promenerar med rullatorn och min mormor traskar på bredvid med stavar. Det borde ha varit tvärtom... ; )
    Idag har jag jag mest försökt att vara duktig, med mindre lyckat resultat. Har inte haft orekn att plugga så mycket och mina anteckningar är allt annat än lättydda!
    Men nu har jag lärt mig vad den största skilnaden anatomiskt sett är mellan en daggmask och en igel. Det är nämligen att daggmaskarna helt saknar sugskålar. Så nu vet ni det =)
    Men nu är klockan mycket, ska fixa til mig lite och sedan se vilka skor jag kan tänkas ta ikväll. Som det ser ut nu så blir det antingen foppatofflor eller powerskor, mad andra ord, det blir att välja mellan pest eller kolera.
   För Pappa hade glömt att meddela mamma att hon skulle ta den påse som jag hade bett honom göra iordning igår kväll med mina ballerinaskor som jag hade tänkt att ha ikväll när jag serverar. Nåja, när den väl är överstökad så kommer det ändå inte att synas vad jag har för skor på mig när jag står och blandar drinkar på andra sidan bardisken =)
Ciao!

Jakten på de försvunna fröna

Har suttit större delen av dagen i föreläsningar, närmare bestämt i tre. Varav den sista var mest intressant som behandlade arkeologiska utgrävningar =)
     Fast det var inte alls så intressant till en början och helst av allt skulle jag vilja att en snygg riddare skulle ha kommit och fört bort mig. Eller varför inte herr Beckham som för ett tag sedan  ställde upp sig framför Annie Leibovits kamera och medverkat i Disneys drömporträttserie där mängder av kändisar medverkat....

Här är några av bilderna:David Beckham prins Philip i Snövit


Bild 1 (från vänster): Rachel Weisz som Snövit
Bild 2: Scarlett Johansson som Askungen
Bild 3: Beyonce som Alice i underlandet
Bilderna har tagit från Peters blogg.

Grönsaksblad och strandlinjeförskjutningar

Det är en enkel sammanfattning av jag har ägnat mig åt nu ikväll.  Grunderna i arkeologi och där med en hel del kartläsning.
   Och med grönsaksblad inte menat ifrån riktiga grönsaker, utan det är arkeologernas namn på gamla kartor som är i skalan 1-1000 (idag är det snarare skalan 1-25 000 som gäller för kartor)

Nåja, nu ska jag krypa ner under en fårskinnsfäll och sova lite. För jag börjar bli sjuk. Det bränner i halsen, så jag har preparerat mig själv med vitlök och mängder av grönt te med  honung i, med hopp om att jag är bättre imorgon. Men jag tvivlar, för jag fryser än fast jag burit upp ett extra element som går för fullt brevid mig och sitter insvept i ett av mina isländska fårskinn. Så jag har nog feber =(


Regeringschefen som kom ut ur garderoben

Idag är det precis en vecka sedan en historisk dag. Nämligen dagen då ett land fick sin första homosexuella regeringschef. Få har väl missat att Island nu mer efter folkets hårda påtryckningar bytt ut sin regeringschef och många andra politiker, personer vars platser nu har blivit ersatta. Och en av dessa platser gick till Jóhanna Sigurðardóttir, som nu mer kan stoltsera med att vara regeringschef.

    Alltså kan man säga att det har varit två historiska ögonblick inom en ganska kort tidsperiod. Först Barack Obama som blev den första svarta presidenten, sedan nu Island som fått sin första kvinnliga homosexuella, regeringschef.

   Mycket bra tycker jag som tycker att det ska vara lika mellan alla, oavsett kön, sexuallitet eller hudfärg. Så en person som är duktig på det den gör, ska bli belönad där efter.

   Hur som haver, så vad jag har hört så är det hitintills nöjda med henne. Och många hoppas nu på att landets köp- och säljstopp ska upphävas. Men för att det ska ske, så måste det kanske först få lite ordning på ekonomin. Men jag hoppas att det löser sig, för det känns inte roligt alls när man känner personer som bor där borta och som berörs av allt detta!


Island har både en president och en statsminister.
Presidentens makt är dock mycket begränsad, och uppgifterna är mestadels ceremoniella.
Statsministern å andra sidan är landets regeringschef och reella makthavare.

Sorsele nytt

Förra veckan hände det faktiskt en hel del i lilla Sorsele. Bland annat så...


Bäst i test

Visade det sig att många av Sveriges kommuners hemsidor inte höll måttet i fråga om ladd- och nerladdningstider.  Det är SiteScanner som är ett kommersiellt webbövervakningsföretag, som har gjort undersökningen.

    Och bäst i test, var i Västerbotten, hemsidan för Sorsele kommun. Den låg endast nere 0,1 timmar under den fyra månader långa perioden. Vilket kan jämföras med Skellefteås, vilken var den sämsta i kategorin med sina 179,5 timmar.


Kommunen vädjar till finansministern

I december bad Sorsele kommun om ekonomisk hjälp från regeringen. Men det var inte förrän nu i veckan som ärendet hamnade på Anders Borgs bord.


Det glest befolkade Sorsele, har liksom många andra inlandskommuner det kärvt med ekonomin. Minskad befolkning, en allt annat än bra ekonomi samt ett växande problem med att få förtroendevalda till de olika nämnderna och styrelserna. Så ser det dystra dagsläget ut.

    Därför skrev kommunfullmäktige Karin Israelsson tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Roland Wermelin ett brev till näringsministern. Ett brev som sedan skickades vidare till näringsdepartementet och så nu slutligen till finansdepartementet.

    I detta brev vädjar man alltså om hjälp i form av ekonomiska resurser, samt att man hoppas på att regeringen ska utarbeta en plan med förslag på hur små kommuner i Sverige ska kunna behålla sitt självstyre.

    Och nu väntar man alltså på svar, men om jag ska sia i framtiden så ser jag ingen hjälp från deras håll. Dem har det också väldigt kämpigt med att försöka få de Svenska hjulen att snurra, eller kanske rättare sagt, få dem att inte stanna av helt och hållet.Ammarnäs Wärdshus letar nya ägare

Snart fem år har gått sedan Bodil Wollan och Ulf Johansson tog över wärdshuset uppe i Ammarnäs. Men nu har de alltså bestämt sig för att lämna över stafettpinnen. 

Helst skulle de se någon yngre som är nytänkande och som har många nya idéer.

 - Nu behöver vi nya, yngre och friska krafter till byn, säger Bodil.

De kommer att fortsätta driva det framgångsrika fiskecentrumet, men ska alltså försöka lämna wärdshuset bakom sig.

     När wärdshuset som är STF-ansluten väl är såld, så hoppas de kunna lägga all sin tid och energi på att utveckla fiskecentrumet, ett företag som dem också äger.

  Anledningen till att stafettpinnen nu ska lämnas över är för att de vill att byn ska växa och blomstra och för att detta ska kunna ske så känner dem att de måste kliva åt sidan för yngre och starkare krafter.


Chockbesked

Förra veckan kom beskedet. Tre biblioteksfilialer i Sorsele kommun hotas av nedläggning.

Ett besked som fått många att reagera.


Sorsele kommun har som sagt ont om pengar och när man har dåligt om den varan kan man inget annat än spara. Något som har lett till att politikerna nu har gett förslaget att lägga ner de tre biblioteksfilialerna i Ammarnäs, Blattnicksele och Gargnäs.

    Om kommunen lägger ner biblioteket i Ammarnäs så sparar de 21 000 kronor per år. En liten utgift för en kommun med betydligt större utgifter än så.

    Ett förslag är att man ska sköta biblioteket ideellt, vilket kan gå bra ett tag. Men som blir svårt att långsiktigt klara av.

    Min personliga kommentar till detta är att det vore väldigt synd om biblioteken försvann! Visst, jag förstår att det man måste vända på varenda sten och se över alla utgifter. Men enbart nedskärningar gynnar inte någon. För bybor som varken har jobb, ett bibliotek eller en fungerande barnomsorg bor helt enkelt inte kvar.  De skär ner så hårt på allting för att spara, men det de inte verkar inse att det är precis det dem inte gör. Alla nerskärningar leder bara till ett ökat utflyttande och därmed även minskade skatteinkomster. Hellre skulle jag vilja se en skatteökning med den föreslagna kronan som tidigare var på tapeten nu i höstas, än att biblioteken ska läggas ned! Pengar som för övrigt skulle kunna användas till mer än bara bevarandet av biblioteken, som till exempel en förbättrad barn- och äldreomsorg.

   Tyvärr så röstades förslaget ner.


Ett drag med 22 års jubileum


I år körs Vindelälvsdraget för tjugoandra året i rad. Vindelälvsdraget är en unik draghundstävling i form av en 40 mil lång stafett som uppdelas på fyra dagar längs den outbyggda Vindelälven. Totalt består loppet av 30 olika sträckor som är alltifrån 6-22 km långa. Tävlingen har sin start i Ammarnäs  och sin målgång i Vännäsby. Det plats där Vindelälven upphör och istället rinner samman med Umeälven.

    Tävlingen går av stapeln mellan den 12-15 mars och spåren är i dagsläget redan bra preparerade och 31 lag är anmälda.


Back SM


I helgen bär det då av. SM-kvalet i backe för snöskoter kommer att gå av stapeln till helgen.  Det var planerat att man eventuellt också skulle ha annordnat en crosstävling, men tyvärr räckte inte snön i slalombacken till för en dubbeltävling.  Därför har man begränsat sig och helt riktat in sig på lördagens back-SM.

    Orsaken är alltså för litet snödjup, även efter de senaste dagarnas snöfall.  Ett 80-tal förare är anmälda, ungefär samma siffra som föregående år.

Och om lika många skulle ha ställt upp i skotercrosstävlingen så skulle man ha förstört backen helt och hållet för utförsåkarna. En målgrupp som än så länge varit ganska så osynliga uppe i backen, mycket beroende på dåligt snödjup och ishalka. Sedan har man även inte samma möjlighet som vissa andra skidanläggningar att använda sig av snökanoner. Eftersom man dels har långt till närmaste vattenhål, och att det därmed skulle innebära en väldigt stor kostnad för att med hjälp av pumpar transportera upp vattnet, då det inte finns något självtryck i sjön.

    Detta är alltså kval nummer två i back- SM som kommer att hållas uppe i Ammarnäs skidbacke nu på lördag den 14 februari.

Detta var alltså senaste nytt från Sveriges vad jag då vet mest glesbefolkade kommun. Vi må vara få personer, men så har vi också blivit utsedda till Sveriges mest givmilda för tredje året i rad!

"He som hänn, he hänn henna!"


Hur är vi funtade?

Det är faktiskt lite konstigt hur vi människor är funtade. Det är som att saker och ting inte går upp för oss förrän det visas på tv. Det är inte förrän då det blir verklighet.

     Kalla Fakta visade nu ikväll den andra och sista delen om hur duntillverkningen egentligen går till. Hur dunet som finns i mångas hem har hanterats innan det slutligen nått sin slutstation och blivit till ett täcke, en jacka eller kanske ett par tofflor.

    Djurens Rätt är en av några organisationer som länge känt till detta och som informerat allmänheten om denna grymhet. Men denna information verkar ha gått många förbi!

     Det är alltså hemskt att det behövt gå så långt innan allmänheten reagerat, men nu när dem verkar ha vaknat till liv i och med att tv 4 granskat saken och därmed insett det faktum att vissa fåglar plågas, så hoppas jag verkligen att många börjar bojkotta dun och ställer krav på butikerna de handlar i! För tyvärr är det så att det inte räcker med att en står på sig, det krävs en opinion för att någonting ska hända!
    Och det hoppas jag verkligen att det ska göra nu!
 


Uppdatering

Sammanstrålade med Linda nu ikväll efter en lång arbetsdag. Det var roligt att få träffa Linda igen. För det var inte igår!
     Munnarna våra gick i ett, vilket reulterade i en och annan häxblandning. Men det var det helt klart värt =) 
Och så här i efterhand kan det sägas att det blev betydligt mer prat än förbrända kalorier. Och de få man nu hade lyckats bränna, placerades snabbt när jag kom hem och upptäckte att mamma hade gjort semlor =) Mums!
    Nej nu ska jag sätta mig och uppdatera mig lite om hur Johanna har det =)
Bless!


Kampen för ett friskt hjärta

Nu har hjärt- och lungfonden dragit igång en kampanj till stöd för alla de barn som har ett hjärtfel. Genom att köpa en gullig, liten pin för 25 kronor hos t ex. Hemtex, Hemköp eller Gina tricot så stöder man deras arbete för friska små barnhjärtan.

    Nästa gång jag är inne i en affär som säljer dessa pins, så ska jag minsann köpa en, och det tycker jag att du också ska göra!

Och man hoppas bara att större delen av summan går till det egentliga ändamålet, och att det inte blir som med rosa bandet där jag hörde att endast en mycket liten del gick till bröstcancerforskningen...

Många bäckar små, gör en hel å...


Ekologisk träning

Igår drog jag för andra gången på mig mina nya, fina träningskläder. Fick upp ögonen för dem förra helgen när jag var åkte ner till Umeå. Satt då nämligen och bläddrade igenom stadiums nya bilaga med träningskläder för kvinnor på bussen och fann direkt två favoriter. Två snygga favoriter.
Ett grönt linne, samt ett par byxor. Ett set som kommer att sätta en ekologisk guldkant på träningen.
   Snygga, sköna, billiga och ekologiska? Kan det bli bättre?


 


Bilderna är hämtade från Stadium

A flimsy excuse

Okej, nu har man inte längre något att skylla på. Om Barack Obama hinner med att träna sex dagar i veckan och samtidigt styra en hel nation, då borde jag med all sannolikhet också hinna göra det.

    Problemet för mig är väl att man prioriterar det för sällan, tycker att man har så mycket annat "viktigt" att göra. Men om man tänker efter, så är det en investering för ens hälsa. För om man inte hinner träna, så säger ett klokt ordspråk att då får man istället avvara tid till att vara sjuk.Obama uppger själv  att han tränar minst 45 minuter, sex dagar i veckan. Men om han själv får välja så blir det längre löparrundor och han sägs önska att han hade mer tid till att träna.

   Men det är inte bara USA:s president som rör på sig, Vladimir Putin har kämpat sig till ett svart bälte i judo och Sarkozy, Frankrikes president är ute på regelbundna turer i löpspåret.

    Fredrik Reinfeldt är ej heller han vilsen på löpslingan och motiverar det med "att träna regelbundet hjälper till att behålla skärpan vid beslutsfattandet". Om det nu vore så väl att han fattade kloka beslut. Själv är jag inte allt så förtjust i hans politik och tycker att han har fattat många mindre bra beslut.

Nåja, nu var det ju träning detta inlägg handlade om och inte politik :P

  


Men nu ska jag hoppa in i duschen, har just varit på Core-träning, så att alla muskelgrupper har fått arbeta lite. Om man nu bara hade orken att ta tag i träningen igen, för nu kan man ju inte skylla på annat än det. För tiden inser jag ju nu är fel att skylla på. För som någon vis person tidigare sade:

"Man har alltid tid till det man vill göra"


RSS 2.0