Temperaturen

Det märks att man är i Skåne. Pratade med min barndomsvän här om dagen och hon sa att det var ganska varmt, runt tio grader. Oj tänkte jag, det är ju nästan varmare än vad vi har här. Givetvis var det inte riktigt så, Skåne leder fortfarande värmeligan över norr. Det vara ju så klart minusgrader det rörde sig om medan jag automatiskt tänkte plus eftersom det är det som termometern här visar.
 
 
I Skåne ä det i alla fall så varmt att rosorna fortfarande blommar. De vill som inte ge upp riktigt än och det har jag inget som helst emot. Får jag nu inte snö i vinter så få jag väl nöja mig med blomster.
 
 

Glitterfesten

Förra året gick jag i silver, nu trappade jag upp ett steg och intog guldstrassen.
Cyklade förbi det finaste huset och hämtade upp en guldmask med extra allt som verkligen blev pricken över i:et till min utstyrsel. Min vän Sophie som står strax intill var en mimikartist i glittrig basker.
 
 
Ett antal timmar senare efter både spex (både en och två gånger var jag och resten av styrelsen uppe på scenen), god mat och livemusik så intog vi dansgolvet. Mitt tuperade hår var inte lika fluffigt då och än värre blev det när cykelhjälmen åkte på där på morgonkvisten när vi cyklade tillbaks mot Malmö.
  
 

Från Ö till A

Varför börja på A när man kan börja i andra änden?
 
 
Har inte själv hunnit pyssla ihop denna, utan hittade bilden i min pysselmapp.
Tänker att det inte krävs så mycket mer än en T-shirt i valfri färg och lite textilfärg.
Kom bara ihåg att man ibland kan behöva tillsätta något medel för att få det att fästa, för annars kommer din kreativitet bokstavligt talat att sköljas bort och det vore ju hemskt synd!

Blåbärsblått, blåbärsgott

Blåbär är magiskt gott. Magen, själen och kroppen blir liksom lycklig av det.
Jag äter det så ofta jag kan- På gröten, i desserter men även i smoothies och pannkakor.
 
 
 
 
 

9 saker om mig själv

Jag trodde väldigt länge att trafikskyltarna som varnar för krokig väg faktiskt varnade för blixtnedslag! Jag trodde alltså på fullt allvar att någon räknat ut att chansen för att träffas av blixten var avsevärt mycket högre här än längs landets samtliga raksträckor!
 

Jag har gjort lumpen som insatssoldat med befattningen sjukvårdare vid Amfibieregementet (Amf1). Hade privilegiet att vara laddare av första kanon vid kronprinsessans bröllop, tomhylsan från det första skottet använder jag idag som blomvas.

 

När jag var sex år flög jag för första gången. Jag gjorde det själv, med en liten skylt runt halsen- Hela 120 mil ner till farmor och farfar. Mitt starkaste minne från den resan förutom flygplansstrul var farmors min när jag kom bärande på en papegoja som jag köpt på den öländska marknaden. Redan då satte jag mina nära och kära på prov.

 

Jag har bott på Island där jag bland annat red islandshäst och förlöste åtskilliga av de 1003 lamm som gården den våren tog emot. Ett lärorikt halvår på många sätt och vis.

 

Jag hoppades väldigt länge att jag skulle få ett brev från Hogwarts, men Harrys uggla, Hedvig dök till min stora besvikelse aldrig upp. Men det gick bra ändå och det blev först naturvetenskapsprogrammet i Arvidsjaur innan jag ett antal år senare började plugga till trädgårdsingenjör vid Sveriges Lantbruks Universitet.

 

Jag träffade Bruce Springsteen förra sommaren i dörren till gymmet. Jag hade bråttom och tyckte han stod i vägen, sedan är det väl ingen människa som har solglasögon på sig inne heller? Den dåvarande pojkvännen kved ljudligt när det stod klart vem jag mött där i hallen.

 

Jag ogillar kaktusar, för jag lyckas alltid vattna ihjäl dessa stickiga saker. Tacka vet jag Dr. Westerlund, min väldoftande pelargon och alla hans vänner!

 

Jag är en samlare. En riktig ekorre som samlar på det som är fint. Som burkar. Fina planscher. Tapeter och andra saker som slår an en sträng i mig.

 

Jag har en dröm att paddla runt Öland och Renata Chlumska har gett mig sin välsignelse. Den välsignelsen kan behövas, även fast jag inte tänkt paddla ens en bråkdel av vad hon gjort! Tills dess värmer jag upp med att vandra hela Kungsleden med min väninna och i slutet planerar vi att bestiga Kebne.

 

 


Budapest

Snart, mycket snart är min ledighet över. På måndag drar allvaret igång igen och vad då är då inte bättre än att nyttja dessa sista dagar maximalt? Sitter med budgeten för kommande verksamhetsår samt växlar ibland över till att skriva på min nästa krönika eller att fila på det Budapest inlägg här på bloggen som jag jobbar med. Fram tills att det är klart bjuder jag på en bild från Fiskarbastionen, min absoluta favoritplats i Budapest!
 
 
 
 
 

 


RSS 2.0