Katten sa katten

Jag skulle gå på konsert. Dansa in morgonen tillsammans med tjejerna. Gått på tidernas loppis. Plockat svamp med vänner och haft filmkväll med några andra. Jag hade planerat tidernas helg in i minsta detalj!

 
Istället har jag kraxat och hostat. Legat nedbäddad i sängen bland alla mina kuddar. Druckit islandslavste som smakar precis som svampavkok, ätit kopiösa mängder vitlök och saknat sällskapet av min hjärna och smaklökar som fullkomligt invaderats av feber och virus. Det har medfört att jag inte ens har orkat plugga. Men nu är det slut på denna klagosång- ”svampavkoket” hjälper och jag har världens gulligaste kombos och nu ska jag sova bort dagen! Det får mig osökt att tänka på när jag bodde på Island, inte för att jag sov bort söndagarna. Nej, utan för att det var den enda veckodag jag inte utsatte min kropp för hårt kroppsarbete och därmed faktiskt vilade på vilodagen.

Seaside

Promenad i kvällsdiset nere vid hamnen med bror.

Öppet hav. Saltstänk. Gamla fiskenät.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Renoveringen

Jag har slipat, spikat, sytt, målat, tapetserat och målat lite till…

 

Det blev minsann till att jobba, men det var ett kul jobb och väldigt givande då jag verkligen såg att allt går bara man har lite tålamod. För det man inte kan, det kan man alltid lära sig! Så det är en stolt liten filur som skriver detta, en filur som vill att du ska komma ihåg en sak- Allt går bara man vill!

 Så här såg det ut innan jag började renovera. Eller tja, jag kom i sista sekunden på att det nog var en fin idé att ta en förebild innan jag satte igång med själva renoveringen (men då hade jag hunnit kånka ut det mesta redan). Men denna bild ger i alla fall ett litet hum om hur det såg ut innan.

 

Så här blev resultatet.
Ett resultat som borde utfärdas med nackspärrsvarning! För att måla ett tak är inte det allra lättaste ska jag säga (speciellt inte när strömmen går och det ska göras i skenet från en pannlampa).
 
 

Självklart åkte riktiga Lisa tapeter upp på väggarna (fast det var en riktig vånda för den velige innan hon slutligen bestämde sig för dessa med rosor).

 

Tapetbitarna som blev över efter mönsterpassningen hamnade inte i soporna, åh nej! De hamnade i garderoben. Garderobsdörrarna hivade jag förresten ut och ersatte med ett lindblomsgrönt draperi som jag själv sydde.  Tygbiten som blev över gjorde jag en gardinkappa av, eftersom jag där i sommarnatten insåg att jag inte hade några gardiner.

 
 Att gjuta i betong är ett trevligt pyssel, men se till att stöveln som du använder som form faktiskt är trasig! Annars kommer ägaren av skoparet att bli ledsen (alt. donera vänsterskon till framtida betongprojekt).
 
 

Stolen fick sig tidigare ett uppsving med Josef Franks tyg Stensöta.

 
 

Någon hävdade att det krävdes en man för att slipa ett golv. Det fick kvinnan i mig att se rött och så var saken avgjord- Jag skulle ta mig tusan göra det själv! Sagt och gjort, jag slipade mitt golv. Jag kan villigt erkänna att i början så var det 80-kilosklumpen som gick omkring med mig, men jag fattade ganska snabbt galoppen och så var golvet plötsligt slipat, vitbetsat och lackat. Så kanske, kanske var jag golvslipare i mitt förra liv?

 

RSS 2.0