R.I.P

Becca ringer och storgråter, han är död.

Inget att bli som förut. Stallets lilla charmtroll är nämligen borta. Lettir kommer aldrig att komma passandes emot mig i hagen igen. Aldrig tigga efter godsaker och aldrig mer skrapa av mig mot några träd.
Han är borta, för alltid. Å himmel vad jag kommer att sakna honom!Lycksele, tur & retur x2

Idag var jag åter igen till Lycksele. Så nu börjar jag att kunna den vägen ganska bra, med tanke på att jag åkte den fram och tillbaks både idag och igår! Fast resultatet blev bra, så det var värt allt resande!
     Sedan efter jag slutat jobba har jag tränat och ätit lite grann. Nu ska jag nog städa lite och kanske byta gardiner om jag orkar, annars så får det vara tills på måndag. Jag ska nämligen ner till Umeå i helgen och vi det låter på pappa som att vi kommer att åka toktidigt imorgonbitti, så det blir nog att söka sig mot sängen sedan.

Hästar, grisar och pepparkakor

Igår, när jag äntligen hade kommit mig hem ifrån Lycksele och middagen var undanstökad så satte jag på en julskiva. Pepparkaksdegen som fått stå över natten var klar, och bars därför upp, knådades och kavlades ut på bänken. För att slutligen bli stansad av pepparkaksformar i diverse storlekar och mönster. Och medan jag bakade stod jag och halv sjöng Alice Tegnérs gamla sång:


En sockerbagare här bor i staden,
han bakar kakor mest hela dagen.
Han bakar stora han bakar små,
han bakar några med socker på

Och i hans fönster hänger julgranssaker
och hästar, grisar och pepparkakor.
Och är du snäller, så kan du få,
men är du stygger, så får du gå


    
      Årets coolaste formation blev nog jultomten med sin släde. Men eftersom renarna inte var så snygga, så byttes de ut snabbt ut mot hästar istället. Så nu är hästtjejen helnöjd :)
      Men det återstår att se hur nöjd jag kommer att vara efter jag dekorerat allt klart. För jag är nämligen inte klar än. Jag började lite smått igår, men det gick inget vidare så jag beslutade mig för att skjuta upp spritsandet till någon annan dag då jag hade mer ork.  För att baka upp en dubbel sats pepparkaksdeg visade sig ta betydligt längre tid, och ork, än vad jag hade trott!

Nu är det så himla fint ute om dagarna, när solen kommer fram och snökristallerna gnistrar i träden...

Lussefika

Nu i veckan hade jag tänkt åka upp till stugan, eftersom det var på tok för lång tid sedan jag sist var uppe! Men de ringde och undrade om jag inte ville jobba, och eftersom jag är svag för pengar så tackade jag ja (vem vill inte tjäna lite extra nu innan jul?)
     Undantaget blev onsdagen då jag och Sanna istället höll till på skolan. Där vi överraskade med lussekatter, pepparkakor, nötter och glögg. Riktigt festligt hade vi det. Så festligt att hel dagen bara flög iväg och plötsligt så var det dags att lämna in proven.  Och då vid tre när jag just har gått utan för Älvbrinkensdörr så ringde Anders och undrade om jag inte kunde ställa upp och agera badvakt.
     Så efter lite middag så var det bara att fara till badhuset och passa ett gäng tjoande ungar. Och eftersom det var samma antal ungar som klev upp ur vattnet som två timmar innan hade hoppat i, så ansåg jag mitt uppdrag som slutfört. Tog därefter på mig bikinin och förbrände lite kalorier innan jag körde lite situps och några andra övningar i bastun (jepp, jag var själv inne i bastun. Och inte bara det, utan även i omklädningsrummet).
     Det var med andra ord en ganska jobbig, men kul dag. Kort sagt, en dag då det var fullt upp!


Min natt i Rom

Haha, där fick jag er allt! Men det låter helt klart mycket glammigare  än vad det egentligen var. För alla som känner mig vet att jag inte spenderade förra helgen nere i den italienska huvudstaden. Dock så var jag inte hemma, utan hade åkt ner till Sundsvall över helgen för en shoppingresa. Där jag faktiskt bodde i ett stort rum som råkade heta just Rom. 
     Menigen med våran Sundsvallsresa var att besöka IKEA, där vi spenderade större delen av lördagen. Dock så blev det ingen fotölj för min del, eftersom den som jag hade sett ut visade sig vara både oskön och för stor för att rymmas i bilen. Även den kontorstol som jag sett ut i förväg, visade sig inte alls vara lika skön som jag hade trott (men lika snygg som i katalogen var den i alla fall). Så summa sumarium så blev det varken någon ny fotölj eller kontorsstol.
     På lördagskvällen gick vi sedan ut och åt. Och jag kom så klart på att jag hade glömt min legitimation och sprang därför tillbaks för att hämta det. Men när vi kom dit så behövde jag inte visa det. Just typiskt nu när jag nu hade gått för att hämta det. Men jag antar att det var för att jag var ute med mina föräldrar samt  min moster och hennes man. För annras så brukar jag minsann inte komma undan (om det inte är för att gå in som barn, då brukar det minsann inte vara några som helst problem).
     Och jag skötte mig ganska snyggt inne på IKEA måste jag säga (nu hörs det väl som jag är värsta vilden, vilket de flesta kan intyga att jag inte är), utan kom bara ut med saker som stod på min handelslista..vilket medförde att jag packade upp inte mindre än fem lampor när jag kom hem :)  Och det var helt planerat..I promise!En av fem lampor som jag kom hem med.

Denna är en mindre varianten av bordslampan KNUBBIG

(Köpe även den stora)

OBS! Tjejen i kassan varnade mig att dessa lampor var väldigt sköra. Så ett tips kan vara att om du vet med dig att du har långt hem, att linda in dem ordentligt, så att de inte går sönder!
 


"Dagavill"

Det känns som om det vore lördag idag, men jag antar att det beror på att jag är ledig idag. Dock så var jag ändå på jobbet en sväng, eftersom vi skulle ha schematräff. Och eftersom jag har haft ganska bra flyt idag, så tog det inte allt för lång tid. Och sopan bjöd oss även på skumtomtar, så det var riktigt festligt!

     För övrigt så har jag spenderat min tid till att beställa ifrån olika kataloger, samt tagit tag i min kakbok ! Så nu är det kakor för hela slanten, funderar även på om jag ska lägga in några fler än de 70 recept som jag redan har.  För som sagt, jag måste ju börja i någon ände och med fem böcker på gång så finns ingen annan råd än att ge sig i kast med redigerandet.

     Nåja, nu är det snart Äntligen Hemma. Men eftersom jag redan har haft min fysträning idag, så tror jag att jag skippar dumburken och går ut med Mickan på en långpromenad.

Ha det så bra!


Fruktgirlanger var ordet!

Jag hade vind i seglen och jag trodde mig ha kommit in i hamn. Men det visade sig återstå en del, delen som stjälpte mig från att nå mitt mål. Men det är inget mer att göra, än att göra om. Och kul det hade vi, alltså är ingen större skada skedd.
     Sedan på lördagen var det Hälsodagen här i Sorsele, så då skulle vi ha prova på ridning för alla som ville.
10 minuter innan jag skulle åka och hämta Jonna, ringer hon och undrar om vi inte skulle ta med oss lite fika och bjuda på?. 10 minuter innan. Men eftersom jag redan är klädd vispar jag ihop två sockerkakor och skjutsar in dem i ugnen innan jag rusar ut genom dörren, med en sista uppmaning till mamma. Att hon ska komma förbi banan när de är klara och blanda ihop en dunk med saft.

     Och vi hann ta både oss och hästarna till banan och till och med värma upp dem lite, innan de första barnen kom. Sedan gick vi och gick. Men det var så roligt, eftersom barnen uppskattade det så mycket.  Och de tyckte att det var så spännande, dels för att de satt på ett sådant stort djur, men även för att vi hade gjort en bana. Vår lilla bana bestod av några cavallettibommar, koner som vi red serpentiner runt och någon volt här och där. De flesta var lyriska och dem fick mig att tänka på den dag för cirka 15 år sedan då jag började rida.
     Som sagt, det var kul och pappa kom faktiskt förbi med en fikakorg, vilket blev ett bra komplement till Jonnas kaffetermos. Men när vi var klara var det bara att gasa vidare. Jag började nämligen jobba 15 minuter senare..

Men jag kom då i tid. Och jag fick en stor överraskning när jag kom dit. Jossan satt där på en stol. Så den kvällen var den roligaste denna helg. Just för att vi hade en del pratande att ta ikapp.

      Sedan idag så avslutade jag med en f-tur, det vill säga, jag jobbade bara fram till tolv (är nu ledig i två dagar!). Sedan var jag ute med Mickan på en långpromenad, handlade, gjorde tre- veckorssallad. Samt skalade ett berg av vitlök, som jag sedan lade i marinad. Skar upp apelsiner och äpplen i skivor och hände upp det i fönstren. Vilket medförde att i vissa rum det ej längre finns några gardiner. De har fått lämna plats för mina fruktgirlanger... Som i sinom tid kommer att vara torkade och kan användas till juldekorationer, och undertiden får mamma uthärda mina fruktgirlanger!


Fina kakan!

Jag älskar att baka och här visar jag några formar som skulle göra bakandet ännu roligare! För det sägs ju att man även äter med ögonen, och vad är då inte mer passande än en fin liten form till kakan?
Här kommer mina sju favoriter:3 par i hjärtanFri som en fjäril

Blomstrande hjärta

Fyrtal i kakor


Sagostugan


Flitig som ett bi

Och sist men inte minst, ett knippe rosor!
Som för övrigt är min favorit. Alla dessa roliga kakformar kan hittas hos Inreda.

Och när kakan sedan är gräddad och klar, ja då vore det synd om man inte kunde visa det. Och en sönder fallen kaka är inte roligt. Vilket lätt kan undvikas med hjälp av denna kaklyftare.Upp till bevis

Imorgon gäller det. Och jag kan inte sova, även fast jag borde. Men jag skyller att jag är för uppe i varv efter att "nyss" ha kommit hem från jobbet...

     Och jag hoppas få vind i seglen! Men nu ska jag sätta segel mot sängen och Hella som befinner sig i Canada för tillfället kanske inte direkt går i samma tankar.

Natti!

Gör dagens goda gärning för behövande!!!

Var dag bör man göra åtminstodne en god gärning. 
     En av dagens goda gärningar blev att gå in på http://www.freerice.com och delta i deras frågesport.
Detta kanske inte hörs så märkvärdigt, men nu är det så att för varje rätt svar så donerar organisationen 20 riskorn till behövande och fem rätt ger 100 riskorn. Så alla er som läser detta tycker jag absolut ska gå in och delta i frågesporten!!!

PLAY AND FEED HUNGRY PEOPLE!!!!


Fint för fossningarna

Ha sett världens ljuvligaste skor. Som genast väckte ha begäret hos mig!


Jag har alltid varit svag för ballerinaskor & grönt så dessa var verkligen pricken över i:et!
Alla tre kommer från Forever21.


Indiska influenser

Planen var att plugga i helgen. Men det blir inte alltid som man har tänkt sig, i alla fall inte då jag tänker...
     Så istället har jag hållit till i stallet och smörjt Carmens nya sadel (så nu kan jag börja rida igen!) och sedan fixade Jennifer, Jonna och Carina så att vinterhagen blev lite större. Och eftersom jag tyckte att det räckte med tre personer för att sätta upp hagen, såg jag istället till så att de träd som Roger fällt, fraktades bort.
     Sedan har jag småpysslat, målat lite grann, stickat klart min socka (så nu har jag ett par!), suttit och kollat igenom alla mina islandsbilder och beställt en hel massa från Slöjddetaljer. Så att jag har material till jul att använda till julpyssel  :)
     Och imorse när jag var på väg till stallet för att ta ner sommarhagen, så meddelade Jonna att jag inte behövde komma, eftersom hon och hennes pappa strax var klara. Så jag har varit inne större delen av dagen och bakat, lagat mat, tvättat och städat.
     Det blev indiska köttfärsknyten med grekisk sallad. Till efterrätt hade jag bakat en citronkaka med mandel som jag sedan omvandlade till en gräddtårta och dekorerade med jordgubbar och citronmeliss. Det var min present till pappa, och Lars present blev att ta reda på kaoset som jag skapat i köket...


 
Tårtan som pappa fick idag, på farsdag!

Jag går händelserna lite i förväg. Idag så dekorerade jag till exempel min egengjorda adventsljusstake med olika mossor, kottar och lingonris. Med den enkla förklaringen att om jag hade väntat längre så skulle jag fått använda en snöskyffel och en hacka för att få loss mitt material...Så här blev resultatet...Dock så ska jag ut imorgon igen och ta in några fler kottar!
Visst är den fin?

Höstnytt

Jag behöver en ny jacka/ kappa/duffel. Och det var Hella som gjorde mig påmind om det, genom att fråga om jag inte hade haft min kappa ganska länge? Och som vanligt har hon rätt. Jag behöver en ny.
     Först hade jag tänkt mig en i rött, en glad färg som känns lite "höstig".  Men efter lite funderande så kom jag fram till att  svart var en bättre kulör att ta, eftersom det fungerar till allt.
     Och just nu pekar det mot att jag väljer en svart duffel från H&M och ett par stövlar som får stå för den röda färgklicken istället...
Vad tror du?


Rät, rät och åter rät

Idag har jag spenderat den största delen av dagens ljusa timmar i Lycksele.  Närmare bestämt på ögonmottagningen.  På vägen dit och halva vägen tillbaka satt jag och stickade. Det var som mitt mål idag, att få det färdigt. Vilket jag också skulle ha varit för länge sedan om jag nu inte hade blivit tvungen att repa upp stora delar av det jag gjort. Jag höll nämligen på att ta ihop strumpan, men gick lite väl försiktigt fram. Så om jag skulle ha fortsatt hade sockan passat en 45:a istället för min 35:a! Så jag gav mig själv bakläxa och i samband med det så gav jag upp för idag. Jag kom nämligen tillbaks till Sorsele igen.

     Har varit ute på en långpromenad med Mickan, varit på blomsteraffären och inhandlat en ny krukväxt och har planterat om och vårdat mina befintliga.Jag köpte en ny kruka till min nyinköpta växt när jag ändå var i farten..
Sedan när jag var i pysseltagen så har jag suttit och hållit på med lite decopage, färdigställt mina mini julgransprydnader i form av små pepparkakor samt fått det bekräftat att vi har världens bästa grannar.  Jag var nämligen över till Erik med min favoritväska som gått sönder, som lovade att göra sitt bästa för att laga den.  Om det hade varit i mjukt läder eller tyg så hade jag kanske kunnat klara av att fixa det själv, genom att använda mig av min mycket "skickliga" sömnadskonst. Och skadan hade förresten heller inget att göra med det, utan det var ena metallspännet som gått sönder (självklart på perrongen då jag skulle springa mot tåget när jag skulle åka hem från Uddevalla).     
     Mamma tycker dock att jag får skylla mig själv och argumenterar än starkare för att jag ska skaffa mig en ordentlig ryggsäck, som jag kan bära alla mina tunga saker i. För att skona ryggen.  Så har någon ett bra förslag på en snygg och bra ryggsäck?

Kram!


Heureka!

Liksom Arkimedes, så slappnar även jag av och tänker bättre när jag badar. Okej, teoretiskt sett så duschade jag, men av den lilla pöl som skapas när jag sitter på avloppet så blidas det en mindre pool.
     Nu skulle jag inte beskriva mina duschvanor och ovanor för er kära läsare, utan skriva ned det jag kom fram till. Det är inte Arkimedes princip, för den är känd sedan länge. Utan min upptäckt handlar om att jag fram tills nu inte har kunnat få alla mina pusselbitar på rätt plats.
     Det hela har inget med matte att göra. Eller kanske lite, Men det handlar snarare om vad jag ska göra med mitt liv. Eller rättare sagt vad jag ska utbilda mig till. En fråga som jag bollat fram och tillbaka i vad som känns en evighet.
     Veterinärutbildningen är på 5,5 år ≈ 6 år.

Om jag skulle ägna all denna studietid åt något annat, så skulle jag under samma tidsperiod kunna läsa:

KY-programmet till Trädgårdsmästare, Butiks- och inredningskommunikation samt utbilda mig till massage terapeut vid Axelssons.

     Eller om jag vill korta ner tiden ännu mer, välja att gå en intensivkurs på ett halvår och direkt läsa till inredare och sedan läsa till florist istället för trädgårdsmästare.

     Hur som haver har tanken som aldrig slagit mig att man kan sammanfoga flera olika roliga yrken istället för att utbilda sig till ett enda, som faktiskt är ganska så slitigt.

     Men nu är klockan ganska mycket, bäst att dra sig mot sängen. För i morgon ska jag till Lycksele av alla stället. Jag ska följa mormor. Så jag planerar på att slutföra mitt lilla projekt imorgon under bilfärden, så förhoppningsvis lyckas jag få det färdigt innan jul. Det ska bli en liten julklapp till mig själv hade jag tänkt..


Gårdagens roligaste händelse var att Katta hörde av sig. Så snart kanske jag får mitt arbetsintyg!


Nu ska jag gå och ringa Robrt innan jag somnar, Bless!

RSS 2.0