Underbara helgdagar

Min långhelg har varit helt underbar med massor av samkväm som Malvina skulle ha sagt…

 

På fredagen efter tvättberg och städning plöjts igenom så tog P med mig ut på en flott restaurang. En trerätters till oss var blev det och på mina tallrikar och fat låg det först musslor, sedan grillad lammfilé och så slutligen choklad fondant till dessert. Kan förresten tipsa om ännu ett Zinfandel vin- Turning Leafs som är otroligt gott till lamm!

 

Dessert på Ottomania

 

Lördag var resdag för P och jag själv åkte till Sara där det bjöds på brunch med tjejerna. Förbrände kanske en och annan spenatpannkaka senare när vi gick till badet och simmade. Avrundade med lite bubbelpool innan jag kilade till nästa event som var KALAS-föreläsningen. När jag lärt mig hur man springer rätt i praktiken, slog jag följe med Elias bort till Mattias där det bjöds på god middag. Även Christoffer var med oss när kvällen blev natt och sedan morgon. Tiden går nämligen fort när spel, mat och film florerar!

 

Mästerkatten blev det att vi såg. Bild lånad

 

Någon timma senare var jag hos Elin och bar flyttkartonger innan jag snörde på mig bekvämare skor och hakade på Elias på utflykt upp på berget. Som att inte sola i linne uppe på ett berg var nog denna söndag, så avslutades den nästan ännu bättre vid ett fullsatt bord hemma hos Per, Elias och Malvina som hade bjudit in gäster på våffelmiddag.

 

Våfflor i stora lass blev det igår!

 

En otroligt fin helg som stod i skarp kontrast till förra helgen som var en riktig jobba-sova-helg!

 


Bli en bättre löpare!

Det stavas KALAS, men det är inte den stora tårtfesten som jag syftar på. KALAS är snarare en superb förkortning på allt vad en löpare bör tänka på. Jag har nämligen just varit på världens bästa föreläsning om hur man blir en bättre löpare! Det fina är att alla är vi olika som individer, men Fredrik Zillén, professionell löptränare med löpteknik som specialitet hävdar att principen med löpning är densamma för alla! Så att dessa tips fungerar inte bara på hans klienter, utan för alla (jag var tvungen att testa själv efteråt).

 

Dock så hinner jag inte gå in på detaljer, för jag ska iväg på middag hos Mattias. Men kontentan av allt som en löpare bör tänka på är att:

 

Armarna 90 grader i färdriktningen

Lyft blicken rakt fram

Luta fram vristen för mer fart

Fram, fram, fram med knäna (tänk vassa knän!)

Frekvens på 180 steg i minuten

Fram med svanskotan

Slappna av i ansikte, knän och vrister


Kanske inte helt och hållet glasklart för alla, men jag ska ge mig på att förklara mer sedan. Plus ta itu med vad förkortningen KALAS egentligen står för!


Vårruset

Jag anser att man alltid ska ha ett mål, för då har man något att sträva efter. Målen får heller inte vara för höga så att man inte når upp till det.  Så nu har jag satt ribban lågt och anmält mig till min första löpartävling, vårruset! En distans på fem kilometer, vilket inte är allt för långt. Dock så känner jag inte alls för att springa idag, för den senaste tiden har varit mer än hektisk. Märks kort och gott att man börjat jobba på riktigt igen! Därför blir kommentarssvar och inläggen lite lidande, för efter tolv arbetstimmar är man lite avtrubbad. Hur som ha det gott!





Bästa sommartårtan


Recept på lemon curd kommer imorgon! För nu är hela jag snurrig efter en låååång dag.


Änglar finns!

Gårdagen ägnades åt att prata med polis och försäkringsbolag. Min mobil försvann nämligen igår vid lunchtid på en fullsatt spårvagn. Fick minst sagt panik, inte så mycket över att behöva köpa en ny mobil utan mer att alla mina nummer och bilder försvann...


Men efter regn så kommer solsken och eftersom solen verkligen sken idag så fick jag imorse det glädjande beskedet att min mobil var återfunnen! Mot beskrivning så kunde jag hämta ut den. Dansade därifrån i ren glädje över att det finns så fina människor och eftersom jag inte kunde belöna denna ängel som lämnat in min mobil, så delade jag ut belöningen till behövande på gatan istället. Det kändes bra i maggropen det!

 

Men tro inte att min lycka slutade här- Starbucks bjöd på en gratis latte. Jag hittade en supersöt klänning i precis det tyg som jag har gått och suktat efter och det för en relativt billig penning. Skrev på anställningsbeviset igår och pratade med arbetsledaren idag, så imorgon är det jobb som gäller! Firade alltihopa tillsammans med P på ett underbart thai-ställe.

 

 

Förresten så har jag även hunnit med att baka fantastiskt gott solrosbröd och snart ska jag iväg på step-up. Vilken dag va?! Önskar nästan att alla dagar vore så här, dock så tror jag inte man skulle uppskatta det i längden.  För vore man konstant på en topp, hur ska man då veta att man är befinner sig där? Så jag tror att man behöver både toppar och dalar för att uppskatta livet.

 

 


Tacos & tjejsnack

I lördags var det middag hos Sofie alias Fröken B. Åt tacos, hade tjejsnack också försökte jag hjälpa henne med hennes blogg lite. Ganska fin lördagkväll med andra ord! Sedan åkte jag hemmåt, men förbi min lägenhet som invaderats av killar. Besökt istället min killkompis och tog över hans säng medan han själv sov på soffan. Jag vet att det låter helt bakvänt men Elias är typ lika envis som mig så jag fick aldrig igenom mitt argument med att jag var gäst och därför så borde det vara jag som skulle sova på soffan, inte han!


Förutom fest, middagsbjudning och lite annat trevligt så har min senaste krönika färdigställts så helgen har kort sagt varit mycket bra!



High Heel party

I fredags hade Nelly High Heel Party och jag, Sara, Rebecca, Eva och Sara såg till at både få oss ett par gratisskor och en goodiebag innehållande finfina saker. I min hittade jag förutom lite smink, en klänning i korall som visade sig sitta som en smäck. En korallfärgad smäck, så nu behövs bara lite solbränna.

 

Men innan vi gick ut och fick killarna att vända på huvudena, för det var faktiskt så at folk reagerade. Först så noterade alla kön (inget ovanligt på avenyn en fredagskväll) sedan så insåg det andra könet att det var något konstigt med denna kö... Den bestod ju av 150 uppklädda tjejer! VAD HÄNDER DÄR INNE?!

 

 

Plockmat bjöd fina Rebecca på innan utgången, dock var det så gott att vi nästan rensade faten!

Bild: Sara Karlsson

 

Kanske inte de allra gångvänligaste skorna, men dessa hade i alla fall robustaste klacken plus att jag älskar blått så dessa blev mina no. 1.

 

 

Plexiglas gav dessa skor ett annorlunda uttryck så det blev min no.2


Jag kommar att behöva gåträning om jag får mitt andra eller som denna, mitt tredjehandsval!

 

Dessa toftprydda skor tror jag helt klart skulle ha varit Maria Montazamis favorit!

Bild: Sara Karlsson

 


Pengapungen

Min portmonnä höll på att ramla i bitar, för att inte tala om alla kronor som plötsligt kunde få för sig att slinka ut genom något hål! Så efter påpekande från sambon så slog jag till på en rejäl sak som både rymmer nycklar och mobil.

 

Hade först tänkt mig en liten sak, men så kom jag på att visakortet måste ju rymmas, för annars kommer aldrig något att bli handlat (det skulle helt klart vara det mest ekonomiska). Nog för att jag alltid försöker ha den obligatoriska tjugan i sedelfacket, men så mycket mer brukar det inte röra sig om. Så fantasin om en nätt sak fick ge vika för en rejälare doning som rymmer alla mina kort.

 


Ibland blir det galet

Ett tecken på att man är en inbiten hästtjej är att man får för sig att dressyrryttaren JAN Brink tog hem årets vasaloppsseger. Självklart var det JÖRGEN Brink och ingen annan som tog hem segern i årets vasalopp! Detta var en av mina läsare så snälla att kommentera, dock så kommer inte det beröra inlägget att ändras på grund av att det verkligen är så typiskt mig att skynda lite för snabbt så att något blir tokigt. Denna gång blev det ju helt galet, trots att jag följde Jörgen från start till mål så ville hans förnamn gärna smyga sig bort och ersättas av en för mig betydligt mer välbekant person. Det var ju bara det att Jan inte tävlade, än mindre vann vilket ju Jörgen lyckades göra! Gå grattis Jörgen och Jan kanske borde fundera på om vasaloppet kanske skulle vara något för honom?

 


12 böcker, ett år

Ett dussin böcker har jag på min lista som jag vill läsa detta år:


1.   Påven Johanna- Donna Woolfolk Cross

2.   Marie Curie, Ett liv- Susan Quinn

3.   Liftarens Guide till Galaxen- Douglas Adams

4.   The Saint, The surfer and the CEO- Robin S. Sharma

5.   De målade Grottornas Land- Jean M Auel

6.   How To Be Like Women Of Influence- Pat Williams

7.   Vägen Till Jerusalem- Jan Guillou

8.   Tempelriddaren-Jan Guillou

9.   Riket vid vägens slut- Jan Guillou

10.  Vem gråter vid din grav?- Robin Sharma

11.  Alkemisten- Paulo Coelho

12.  Pilgrimsresan- Paulo Coelho

 

Vid närmare eftertanke vore det nog skönare att hänga upp en säng, för jag ha en fallenhet för att ramla ur hängmattan... (Bild Jimmy Cooper).

 

De två förstnämnda är redan utlästa. Båda var väldigt intressanta, dock var den andra betydligt tyngre och mer krävande. Trean och fyran jobbar jag för fullt med, men Sharmas bok är inte direkt något man stressar igenom.  Men utläst det ska den bli! Även de andra böckerna planerar jag att beta av nu i år och just därför gjorde jag denna lista. För att den forna läslusen skulle ha något att jobba efter och kunna beta av.  Så fram till dess är det köpstopp för min del på böcker, för det duger inte att stapla dem på hög vid sängen om man aldrig kommer sig för att slå upp första sidan! Sedan så kommer det att bli härligt till sommaren när hängmattan kommer fram och ställs upp mellan björkarna i stugan.

 

 

 


Födelsedagsfest och vasaloppsspinning

Inte båda på en och samma gång då, utan uppdelat mellan två dagar. För nu i helgen har det varit full fart. För i lördags så var det middag och födelsedagsfest hos Elias. Svängde förbi tidigare och hjälpte till med buffén. Dock kom jag mig inte för att ta en endaste bild efter dessa fyra timmar av matlagning. Men när väl de övriga gästerna dök upp kunde vi enas om att det var riktigt gott och min tårta hade en strykande åtgång...

 

Mjölkfri sommartårta med färska jordgubbar


Sedan så var det vasaloppsspinning på söndagen, så benen fick sig minst sagt en rejäl genomkörare! De bytte instruktörer varje halvtimme, men vi deltagare trampade snällt på i fyra timmar (vi la med andra ord inte av när Jan Brink gick i mål) och sedan var det våffelsöndag hos fina Sara innan P bjöd på söndagsmiddag. Jag har kort sagt haft en väldigt fin helg!

 


Det syrliga begäret

Har lagat lemon curd för första gången i mitt liv och förundras över att jag aldrig tidigare gjort det. Dels för att det är busenkelt men också för att det är så fasligt gott! Tänk citronfromage fast utan tillsatser och konserveringsmedel. Skulle lugnt ha kunna sätta i mig hela burken själv!

 

 

Dock sparades det mesta och hamnade på en tårta som fina vännen ska få idag. Var dock lite velig vems födelse jag egentligen skulle vara med och fira, eftersom både Elias och Adam fyller år idag! Två födelsedagsfester, samma klockslag men på varsin sida om stan! Men jag bestämde mig så för att fira den förstnämnda och bakade tårta hela gårkvällen. En sommardröm som är helt mjölkfri blev det, för jag är av den åsikt att det är fint om födelsedagsbarnet också kan få smaka. Men bilden på den kreationen kommer imorgon! Nu, ha en fin lördag!

 


Muminmamman

Jag bara älskar Arabias muminmuggar! Dock har aldrig ägt någon, förrän nu i veckan då jag åkte för att hälsa på lillebror som varit och åkt skidor i Finland. Den bara stod där på bordet när jag kom, min frukostmugg. Muminmamman som rensar vinbär bland allt det röda. Det bästa av allt var att den tilläts följa med mig hem, så jag fick färdsällskap på tåget och väl hemma en till favoritmugg! Hurra och tack igen finaste bror! <3

 

 

 


RSS 2.0