Låt det brinna!

Älskar ljus och har dem verkligen lite överallt. Senast då jag var ute och loppade med några vänner från så kom Amy viftandes med en flora. Nog för att vi alla är inom växtbranschen, men hon hade inte rotat fram den för egen räkning. Hon visste nämligen att jag var på jakt efter en! Lyckan är stor att hitta en fin flora för en femma. Det betyder att jag inte måste vara rädd om den, utan kan pyssla på bäst jag vill!

 

 

Pysselsuget slog dock till direkt jag kom tillbaks till min lilla stuga så det blev ett snabbt sådant- Mina vita, tråkiga ljus fick sig en omgång. Två florablad, lite snöre och sedan var det klart!

 


Släcker du?

Ikväll 20.30 är det Earth Hour och då släcker världen ner för klimatets skull. Hakar du på världens största miljökampanj? För det är en miljö- och inte en energisparkampanj som är begränsad till en timme. Denna timme är till för att uppmärksamma årets alla övriga timmar då vi slösar med naturens resurser. För så är det, många av oss slösar verkligen med det som givits oss alla- Vår planet. Vi svenskar är nämligen en av dem som använder av mest el per person i världen! Tänk på det nästa gång du tänder lampan…
 
 
 
 

Back to the ocean

Jag gillar naturen. Jag gillar organiska material och jag tycker om när olika material möts. Likt vågorna som slår mot stranden. Min toalett av alla platser är det ställe där det kanske syns allra tydligast.

 

Två typer av fibrer möts
 
 
Tvättsvamp från Rhodos
 
Pimpstenen är en gåva från min fina kusin Stina
 
Stråhatten inhandlades även den på Rhodos och gjorde så även mig till en pantertant.
 

Prosit!

Så fort jag börjar känna av våren så åker sommarklänningarna på tillsammans med ett par tjocka strumpbyxor. Givetvis leder det varje år till samma sak- Jag går och blir snuvig. Inte minst nu när jag är på en plats där det konstant blåser. Eftersom det känns som någon stoppat ner en tennisboll i halsen på mig så försöker jag kurera mig själv med citron- och ingefärste samt ett rejält lass med clementiner!

 

 

Leksakerna

Att leka är att växa, för i leken så växer man. Att man sedan leker med fina saker gör ju inte heller saken sämre. Jag har inte blivit yngre sedan jag sist skrev, men jag har lekt väldigt mycket med mina fina kusinbarn. Vilka råkar ha hemskt fina leksaker.  Det är nästan så att mitt hjärta slår små volter av iver över färgprakten och estetiken som dessa leksaker besitter...
 
 
 
 

Peppkaramell

Våren kom i fredags. Första mars anlände och våren slog till. Strålande sol och blå himmel. Hela jag är fylld med energi och rasterna spenderas ute i parken, i solen så klart! Helgen var smaskigt god och galet bra på samma gång med två guldkanter som kom ända från götet.

 Betulans vita stam är som ett konstverk i sig själv

Imorse dök en föreläsare aldrig dök upp, men vad gjorde väl det när man fick gå på upptäcksfärd med fina vänner i parken? Bland annat stötte vi på en gigantisk tupp! Det är sådant som kanske inte händer en var dag. Men så skiner också solen. Jag är full av energi efter ett underbart möte med min mentor, chefredaktören för en stor Nordisk trädgårdstidning och är verkligen så glad att jag antog mentorskapsutmaningnen för detta är super! Jag önskar alla en egen mentor som man kan fråga efter tips och råd hos!

 

Magnolia soulangiana

 

Men nu ska jag inte snöa in på detaljer, jag ska inte ens vara inne! Löpardojorna ska på och sedan vankas det pysselkväll! Någon mulen dag vankas det dock sockerchock i form av bilder från helgen, men nu kallar solen!


Vårens ankomst

Så var det plötsligt fredag, vette sjutton vart dagarna har tagit vägen. Eller jo i måndags så simmade jag in dagen i simhallen och avslutade den i stallet med Rebecca. Underbara stall. Platsen där mitt hjärta slår volter av lycka och jag bara kan glömma allt runt omkring för en stund.

I tisdags var det Tisdagsfik och mitt bidrag var chokladfjärilar. Resterna som blev över vid utstansningen skickades runt under glada hejarop under morgonföreläsningen och höjde där med blodsockernivåerna rejält hos de som vågade sig på att smaka förståss. Skeptikerna trodde närmligen att det var någon typ av jordprov som cirkulerade. Där på kvällen blev det en väldigt sen men värmande middag hos Sebastian innan där det blev kärleksmumstillverkling så att det stod härligt till. Det blev så sent att mina bussar hann sluta gå och istället blev det så att jag åkte över till den Jeppsonska lyan. Det blev inte så mycket sovande för våran del för vi drack mest te och tjattrade samtidigt som vi njöt av alla de ljus som Becca stämmningsfullt nog fyllt rummet med.


Beccas fina tavla

 

 I onsdags hade vi i Alnarp Community Design på plats och hade äran att få besök av Peter Linder en oerhört kunnig man inom allt som har med växter att göra. Solen sken, idéerna flödade och hela projektet tog ett stort steg framåt. Kärleksmumsen blev även de succé, men så odlar vi också gemenskap!

 

Igår lekte jag med jord och kände mig som ett riktigt dagisbarn. Ett väldigt tidigt dagisbarn, eftersom jag var hela 75 minuter för tidig till jordlaborationen eftersom jag inte hade tittat på schemat! Nåja, det är bra mycket bättre att vara förtidig än sen. Skillnaden mellan ett dagisbarn och mig igår kan väl vara att jag aldrig funderade så mycket kring kornstorlekar eller mätte tjockleken på lerorna som jag lekte med som barn.

Sedan igår kväll var det tacomiddag och musikquiz på pabben, allt med spanska influenser. Mina vänner fick en lång natt, medan jag själv cyklade hemåt för att möta upp min bror som kom på ett spontant besök. Gissa om han blev positivt överraskad när han insåg att det vankades nybakt bröd där på kvällskvisten!

 

Imorse åkte bror och jag cyklade till universitetet i full blåst. Av någon anledning har jag alltid motvind när jag cyklar till eller ifrån uni. men tröstar mig med att det är så mycket bättre träning! Solen har dock känt för att lysa idag och fåglarna har sjungit i kör.  Våren har med andra ord anlänt och det syntes inte minst på raddan av studenter som stod uppradade längs solväggarna kring universitetet. Nu söprlar jag kaffe och äter jordnötssmör (min nya upptäckt och last), laddar inför ett löppass i solen och ska sedan försöka läsa lite innan mina nästa gäster dyker upp. Eva och Sara anländer nämligen från Götet ikväll och det ska bli så sjukt roligt att få hit dem! Längtar verkligen och ser fram emot att avsluta denna hektiska, men mycket trevliga vecka med ännu mer upptåg! Det får mig om inte annat på andra tankar, vilket är ganska behövligt.


RSS 2.0