Ögonblicket 09.20

Frukosten är avklard och maken har lämnat Vilja på förskolan. Nattens tvätt är hängd och den torra vikt och tillbaks på sin plats. Det blir mycket tvätt när man använder tygblöjor.


Vinkade hej då till broris som varit och hälsat på några dagar. När det stora släpet rullat iväg passade jag på att plocka de daggvåta höstäpplena som fallit under natten. Årets första och enda mustomgång är avklarad för i år. Det är ett dåligt äppelår hos oss- först två månaders torka och sedan konstant regnande i lika många månader. I år är det bara melonäpplet som har gett någon frukt att tala om och dessa äpplen passar sig främst att lagra och förtära som direktkunsumtion, inte musta eftersom de är ganska torra. Således blev det blott 11 flaskor must i år, men med tanke på att fjolårets lager ännu inte har sinat så kommer vi nog reda oss ändå.



Morgondisken är undanplockad och det är rent i köket. Den bästa känslan är när man får lägga på diskhandduken. I kaminen brinner det en brasa för att mota bort ruggigheten som råder ute. Så snart Selma ätit klart och dimman lättat hoppas jag få fortsätta städningen av jordkällaren. Den där vårstädningen blev aldrig av, men igår kånkades hyllorna ut och såpskrurades både en och två gånger. Det märks att vi askar nere i jordkällaren för att hålla gråsuggorna borta. Kan absolut tipsa om det om det är fler som dras med gråsuggeproblematik, det gamla bondeknepet fungerar och med två vedspisar i huset råder det inte någon brist på vedaska direkt.


Nu ska jag dricka klart kaffet och svida om till arbetskläder. Timmarna Vilja är på förskolan är guld värda!





RSS 2.0