Krigsmålad indian

Vi saknar spegel i lägenheten, men jag vägrar bestämt att köpa någon ny! Jag har ett antal i andra änden av Sverige (hemmahemma- Som för övrigt helt är ett av mina hittepåord. Det betyder i alla fall platsen där ens hjärta bor) och inte hade jag då tänkt "slösa" en massa pengar på någon ny. Inte på en liten stackare i alla fall! Och när P är hemma så hojtar han till om jag ser ut som en  krigsmålad indian. Värre är när han inte är hemma och jag måste sätta hela min tillit på att handen är stabil. Det kan jag direkt säga inte händer varje dag, för en dag när jag var nere på stan upptäckte jag nämligen i ett skyltfönster att jag hade ett stort streck ovanför ögat (mascaraborsten hade slintigt och lämnat spår...)


Och på tal om att bli målad, igår var jag inne på Body Shop och fann att de hade gratis testsminkningar där. Jag hoppade givetvis upp i stolen för att prova höstens trender. Men som jag sa till expediten innan, "inte för starka färger bara. Vill ju inte se ut som en krigsmålad indian..."

 


Göteborgare, se hit!

”Är du från Göteborg? Har du tips och inspiration på vad man kan göra i denna stad är du varmt välkommen att skriva en rad eller två. Eller varför inte ta en fika? Jag vet att detta inte är något kontaktforum så, men helt seriöst jag är ny i stan och känner näst intill inte en kotte, så jag välkomnar alla nya kontakter!”


Åh vad jag ångrar att jag inte skrev dessa rader igår när jag hade 400 (!) besökare, varav någon kanske är från staden med alla go’a gubbar? Och angående besöksstatistiken så är den mer än smickrande och om ens en hundradel av alla dessa som tittade in igår bestämmer sig för att följa mig, då skulle jag bli mer än glad!

 

Glad är jag förresten redan, för kanske kanske kanske, så får jag inom kort besök av en fin vän plus en lurvig filur som kan komma att stilla min hundabstinens en smula...Det är dock inte hunden på bilden som kommer att dyka upp, för då skulle jag bli väldigt förvånad om Mio och Ockra kom farandes med pappa och mamma i släptåg!

 


En kvart eller två

En av de stora nackdelarna med denna lägenhet, förutom att den saknar frysmöjligheter (eller det är ju också fel att säga, efter i förrgår…) är att vi har en delad dusch. Att den just är delad med resten av huset är enligt mig en stor nackdel eftersom den just är delad. Det vill säga det finns absolut inga garantier för att man får duscha när man vill och jag vet inte hur många gånger jag gått ner svettig och dan efter en löptur för att finna att det är upptaget. Även fast jag är en lumpentjej så tycker jag att det är irriterande, för ute i det civila vill jag inte behöva köa för att få bli ren. Speciellt inte med tanke på att detta är hemmaplan. Nej, när jag känner för att duscha, då vill jag att det ska ske omedelbart. Inte en kvart, eller två därpå!

 

Men om man vill vara väldigt drastisk så tror jag faktiskt att jägarregnet som faller utanför fönstret skulle fungera minst lika bra som dusch...dock så är det nog helt bestämt olagligt, mitt i staden som jag bor!

 


På små rosa moln

Vilken underbar dag detta har varit! Allt ifrån att få stå tillsammans med P i vårt pyttelilla kök och laga mat tillsammans (hur mysigt som helst), till att nu ikväll få mingla med superinspirerande kvinnor som fick mig att bli super pepp samt anta en hemlig utmaning! Lägg sedan till att jag i samma veva vann ett superfint pris (jag som aldrig annars brukar ha tur!). Till att sedan komma hem och finna att fina Jonas fixat så bloggens konstiga krumelurer försvunnit (å,ä och ö är nu läsbara!) och att man är med på blogg.se första sida och sätter guldkant på den grå vardagen! Nu tror jag bestämt P måste hålla fast mig i mina tår innan jag svävar iväg aldelens för högt upp på mitt lilla rosa moln!
Krocketpotatisar och andra dylika ting

Både P och jag har tyckt att det varit verkligt synd att vi inte har någon frys i lägenheten. Insåg imorse att jag visst skaffat oss en…


Så här ligger det nämligen till, i förrgår så blev det ännu mörkare i lägenheten än det brukar vara. Antog att vattenkokaren och spisen på samma gång blev för mycket för det ojordade nätet och skulle titta efter vad mer som inte längre fungerade. Noterade med detsamma att min ständige surrkompis lagt av och dök därför in i kylskåpet för att kontrollera. Jepp, surrkompisen var också död, för lampan började inte lysa när jag öppnade. Insåg då att ett proppbyte borde vara på sin plats. Så jag slet åt mig vardagsrumsbordet (det är högt i tak förstår ni och mina 161 cm räcker inte långt, samt att vi saknar pall/stol eller allra helst en trappstege). Så jag stod där på bordet i mörkret och gjorde en avancerad proppbytarinsats. Utan resultat, men se Ludde kunde fixa biffen när han kom. Men vem i himmelen lägger tillbaks trasiga proppar i en ask med nya?!

 

Allt löste sig tillslut och jag kunde laga min middag. Igår åt jag ute och idag när jag öppnade kylskåpet… så skulle jag kunna stoppa en rånare med mitt mjölkpaket. Spela krocket med mina potatisar och sedan avsluta med ett parti äggkula (det allra senaste i kulvärlden förstår ni). Eller göra det jag gjorde- Fundera på om fryst juicie är gott, sucka, vrida upp termostaten (måste på något vänster ha kommit åt den) och göra mig en kopp ayurvedate. Ska också meddela P att vi har fått våran frys som vi så gärna ville ha…

 


Dragonmusikkåren

Samma dag som jag anlände med mina väskor till denna stad så gästade även Livgardets dragonmusikkår Göteborg! Jag och P var givetvis där på Gustav Adolfs torg, tillsammans med en hel hop andra nyfikna…

 

 

Livgardets dragonmusikkår tillsammans med fanvakt

 

Där i trängseln stor jag bredvid en dam med barnvagn, P utgick från att det låg ett barn i. Man jag som hade insyn i vagnen såg att där låg ett knyte, men inte en bebis. Snarare en hundvalp, som var så söt att jag bara ville kidnappa henne!

 

Givetvis genomförde jag inget kidnappningsförsök,

men det är precis en sådan valp som jag någon gång i framtiden ska skaffa mig!

 

 


Tjejtips!

Alla tjejer har det. En gång i månaden dyker den upp. Mer eller mindre regelbunden är den. Vissa, som t.ex. jag har oturen att samtidigt få en fruktansvärd smärta. Men tjejer som inte vill vara dubbeltrippelvikta i plågor vill jag tipsa om en sak som hjälpt mig...Mitt månadste


Te på rölleka! Kan tyckas vara värsta hokuspokuset, att göra te på blommor, men det fungerar faktiskt!  Och inte nog med att det biter på menstruationssmärtor, det är bra mot en himla massa andra saker också som tandköttsinflammation och tilltäppta bihålor! Det enda du behöver är en tesil med torkad rölleka, en kopp vatten och en sked honung, för att ta udden på smaken av beska blommor. Det kallar jag dunderkur!

 


Svärdet vs. Pinnen

Snart gäller det. Har inte stått bakom baren på snart ett halvår, men ikväll så ska jag tillbaka. Tillbaka för att damma av mina kunskaper och duellera mot en kille som tidigare jobbat som bartender på stället. Han kommer inte enbart att vara min kollega för kvällen, utan även min motståndare.  Vi ska nämligen duellera om vem som får fast anställning...

 

Egenblandad Mojito

 

Jag försöker intala mig själv att det är ett roligt inhopp, att jag får blanda drinkar igen. Dock så ska jag givetvis göra allt för att ta hem denna duell, så att jag får fortsätta blanda även i framtiden. Taktiken för detta är ett stort leende på läpparna samt en nypa kvinnlig charm. Wish me luck!

 


All Been Said Before

Lillebror har åkt men Simon kommer.
I förrgår var det tvärtom.
Men nu är jag i alla fall säker på att jag hittar dit!
Nog för simon också hittar och inte lär hamna vartsomhelst.


Men jag har erbjudit mig att vara bärhjälp. Och löften är till för att hållas.
Plus jag behöver häftmassa och post-itlappar och det hittar jag inte i lägenheten.
Till vad det kommer att användas till, kommer du inom kort att få reda på!


Best friends

När man är nere då finns dem där.

Uppåtjack i hälsosam och vänskaplig form.

De bästa vännerna som får en på gott humör igen.

Som får en att le, bli pepp och hitta gnistan-

om så än orden kommer över telefonen i text- eller ordformat.

 

Hella, det största peppillret av dem alla...

 

 


Vartsomhelst

Simon har åkt men lillebror kommer.
Ska hämta honom på stationen och hoppas på att hitta dit.
För än är jag långt ifrån hemtam i denna stad med alla sina nya platser.
Men jag ska göra ett försök eftersom lillebror hävdar att han kan hamna vartsomhelst.


Dagar som flytt

 

Bastubad med fina vännen.

Tjejkväll i soffan med te och filtar.

Morgonritt i skogen med en barndomsvän.

Testund hos gamla Ammarnäsfotografen.

Puss på lillan och skratt med fina kusinen.

Brödbak i fina bagarstugan, men gammal släkting.

 

 

 

De senaste dagarna har varit helt UNDERBARA!

Men vad vore livet utan vänner?

 


Say hello, wave goodbye

Imorgon åker jag neröver... Håller fortfarande på och packar. Vet inte riktigt vad jag ska ta med mig. Lillebror klagar på för många väskor och hunden har lagt sig på toppen av alltihop i protest mot att jag packar och inte planerar att ta med henne. Himmel vad jag kommer att sakna mitt hjärtegryn, liksom en hel del annat.


The most important thingLyxigt gott

Att bara koka upp några rödbetor.
Strö på lite fetaost och garnera med valfri ört.
Det är enkel höstlyx för mig...

l
Lättuggat också, för mig som fortfarande har lite problem att ätaOperation completed

Har varit lite låg efter operationen i fredags, men det gick bra och tanden är ute. Himla skönt att den inte längre kan ställa till med elände! Men nu är jag tillbaks, eller tillbaks och tillbaks, äter fortfarande smärtstillande och penicillin. Men nu imorse var jag i stallet och sedan har jag hållit på att fixa här hemma. Typ som att packa inför flytten, något som är allt annat än lätt. För vad ska få följa med i mina två väskor och vad ska få bli kvar? Ska jag ta mitt företag, min kamera och datorn under armen och sedan strunta i kläder (det rymms inte helt enkelt inte)? Prioriteringsfrågorna hopar sig ju närmare flytten jag kommer. En flytt till en lägenhet som jag inte ens har sett (dock litar jag på Ludde), till en stad där jag i princip inte känner någon och inte är helt hundra på vad jag ska göra...Hm det är svårt, jag tror jag går ut och funderar!


Mumintävling

Skrev för ett tag sedan om muminmuggar och idag så fick jag ett tips om en tävling från min fina kusin Johanna om Sara som lottar ut fina muminmuggar i emalj! Kika in på hennes blogg för att delta, eller klicka på bilden nedan så länkas du direkt vidare till tävlingen. Lycka till!

 


Bonjour mademoiselle

Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran för detta. Men en annan Lisa kan, nämligen Lisa Bengtsson

 

 

Bonjour!Free puppy!

Var hos veterinären och önskade innerligt att jag var barn igen...

men pappa kunde gott ha fått kaffet!


 

Mumintrollet

Jag är en tedrickare av stora mått. Jag har teer uti massor.  Likadant med muggar, dock så kan man aldrig få för mycket muggar. Speciellt inte om de är rosiga... Men sedan en tid tillbaka har jag vidgat mina vyer lite och börjat spana på muminmuggarna från Arabia, för de är ju så sjukt söta!

 

 

För tänk vad glad man måste vara om man får dricka morgonte i en muminmugg?

På tal om morgonte så ska jag nu nog ta och dricka en kopp...

 


Hamstervarning!

Var hos tandis idag, men blev ändå inte av med tandskrället. Dels är det för inflammerat, men dels så måste det även till ett lite större ingrepp än bara tången...

Utan tanden fick hänga med hem, tillsammans med lite penicillin och dunder värktabletter. För här ska knapras piller, för inflammationen har spridit sig ner i käken och det är därför jag sett ut som en hamster. Förhoppningsvis biter nu medicinen, så att jag kan opereras i slutet av veckan och en gång för alla bli av med tanden som inte gör annat än ställer till med besvär!


Och inte nog med att jag är illa där an, på fårskinnsfällen över mina fötter ligger Ockra med skadat ben. Imorgon åker jag och hon till veterinären, så att hon också får lite översyn. Tack och lov bara till Slussfors, för något längre hade vi nog inte tagit oss!

 

 


Revbenshjärtat

Har gått och förälskat mig i ett linne som de skrev om i lokaltidningen för ett tag sedan. Det var ett linne av Alexandra Sjöberg med motiv av ett revbenshjärta. Kände genast hur mycket jag ville ha det där revbenshjärtat, men sedan föll det i glömska. Det var inte förrän idag jag kom på att jag skulle ta tag i saken, dock så blev det en bitter upptäckt. Det kostade 750 kronor något som jag absolut inte är beredd att lägga på ett linne! Då får det vara hur lokalproducerat och snyggt det än vill, så mycket betalar jag bara inte för ett linne!

Tycker du inte att 750 kr är lite väl saftigt för en bit tyg, har en kemtvätt runt knuten och vill stötta denna lyckseletjej- klicka på bilden ovan så länkas ni till hennes återförsäljare!


Hamstern

Jag skämtar inte när jag säger att jag ser ut som en hamster!
I alla fall på ena sidan, när kinden är som en liten boll.
Ett pulserande klot av smärta.
Jag har tandvärk om du inte redan listat ut det.


Innan inflammationen gick så långt att jag fick hamsterkind och feber


Besökte tandkliniken i Borgholm och fick beskedet att min visdomstand var inflammerad. Fast de ville inte dra ut den, trots att jag bad att få bli av med tandskrället som bara ställer till det för mig. För inte känner jag mig då något visare, bara otrevligare. Tur är väl då att jag har varit hemma ensam sedan igår, då vi kom hem från Öland.  Eller själv och själv, jag har ju Feber och Hamsterkind på besök!


RSS 2.0