Skinnväskan

Det är detaljerna som gör’t! Hur skulle jag få min loppade skinnväska mer personlig? Så sprang jag på en stor knapp och jag behövde inte fundera mer…

 
 

Kronärtskockan

Det har hänt något med mina smaklökar. De har blivit så smått äventyrslystna och jag testar både det ena och det andra. Hel kronärtskocka  har jag aldrig testat tidigare, men tack vare Hanna så har jag nu gjort det. Ett blad i taget med lite citronsmör och du har en alldelens underbar söndagslunch!

 

 
 

Glitterfesten

Ikväll går den glittrigaste festen av dem alla av stapeln och jag ska självklart vara på plats! Paljettklänning och mask är sedan länge införskaffade och nu väntar jag bara på att få virvla runt på dansgolvet med mina vänner.
 
 
Silver och lila är kvällens färger...
 
 

Skörden

Det är finfina grejer att ha egna örter att ta fram ur frysen. Bara att ta fram och smula ner i en mustig gryta eller strö över salladen. Så här i höst skördade jag rikligt med persilja från odlingen. Grovhackade och frös in stjälk så väl som blad och har numer en grön skatt i frysen...

 
 

Tekulan

Jag pimplar te i tid och otid. Just därför är det lite så där extra fint att ha en skojig tekula. Denna från 50-talet i originalförpackning blev min för en krona. En riksdal hade någon präntat dit på baksidan av kartongen på den tid då det begav sig. Det var förresten exakt så mycket som jag gav till gubben som sålde den också. En krona, det är nog mitt billigaste fynd hitintills.

 

 
 
 

Bengans

Har aldrig varit där tills alledelens nyligen. Kom dit och blev kär. Kär i alla backarna av lp-skivor. Gottade ner mig så mycket att jag nästan missade bussen! Som tur var blev det inte riktigt så tokigt, men jag hittade i alla fall många fina fynd. Fynd som nu spelas varma i tjejtrions lilla lp-hörna.

 

 
 
 

Student Green Day

Ett uppdrag. 24 timmar att hitta en lösning. Till vår hjälp hade mitt lag massvis med material bl.a. post-it lappar, en himla trevlig klient (Konstgräsexperten) samt så klart oändligt mycket kaffe! Nu pratar vi inte koppar, utan liter! En sann utmaning var det för det var både tufft med alla deadlines och att ständigt hålla sig på topp trots att det var över 30 timmar sedan man sov (min ambitiösa själ bestämde att jag skulle gå på morgonföreläsningarna innan själva tävlingen drog igång). Men mest av allt så var det väldigt, väldigt roligt! Dels eftersom jag fick jobba med tre av mina närmsta vänner, men även för att jag gillar utmaningar! Tyvärr så kammade vi inte hem segern, därför så vet jag en som även nästa år kommer att låsa in sig själv i biblioteket. Student Green Day är härmed kvar för att stanna och jag hälsar glatt på min nya tradition!
 
 
 
Underbara Sophie kan alltid få alla att skratta och är en sann peppmästarinna!
 
 
Vår post-it cykel får representera Minna, för hon gillar inte att var med på bild.
Tvärtemot vad bilden antyder så är hon dock inte ute och cyklar så ofta.
Något som hon däremot alltid är- Omtänksam och på gott humör.
 
 
Sebastian är en sann idéspruta och det var även han som bar in kvisten som hänger från tavlan.
 
 
Dessa tre fantastiska personer samt jag själv utgjorde Team 1 i Student Green Day.
Teamet som inte vannvann, men vinna kunde man visst göra på fler än ett sätt...
 
 
 

Vända blad

Hösten är verkligen här och därmed alla underbara färger! Ute är det ett hav av färger och naturen är nu en enda stor färgpalett. Hösten gör sig redo för den bistra vintern och löven yr för varje vindpust som kommer. Jag älskar det- Färgerna, formerna, fallandet.

Blad från Skogslönn (Acer platanoides 'Olmsted' samt A. platanoides 'Faassens Black')
 
Jag har tagit upp mitt diktskrivande igen, hösten är för mig en tid av inspiration likväl som rekreation. ­­­­­­­­
 

RSS 2.0