Du underbara helg!

Vardagarna må vara trevliga, men inget slår en helgdag! Älskar att få vakna till i lugn och ro, dricka morgonkaffe i sängen och läsa några rader. En mjuk start på dagen innan allt drar igång.
 
 
Varken jag eller maken pillar navelludd om helgerna. I fredags efter jobbet rensade vi ogräs ute i rabatterna till efter klockan 22. Igår, lördag började vi dagen med att uträtta lite ärenden. Bland annat blev det en sväng till bygghandeln. Jag lyckades även övertala maken att ta en tur till Erikshjälpen där jag gjorde några riktiga drömfynd. Sen var storhandling och städning av kylskåp som gällde, innan kökstjänsten drog igång på allvar. Plocka, rensa och frysa in röda och svarta vinbär. Svänga ihop en treveckorssallad, koka palt och göra matlådor. Påbörja rensning av 10-litershinken med körsbären som en snäll granne skänkt till oss. Koka körsbärssylt med arrak och vaniljstång. Väcka Ralf och Roger, våra surdegar. Samt gå i skytteltrafik till tvättstugan. Tvättberget var nämligen inte nådigt. Efter midnatt ramlade vi i säng av trötthet.
 
 
Nu är det dags att ta tag i denna söndag, för morgonkaffet är uppdrucket. Chili är rastad och alla syltburkar är uppmärkta och står nu svalt i kylskåpet. Nu sķa här bakas surdegsbröd av Roger och surdegen Ralf ska jag testa att göra hamburgerbröd av. Sista skvätten körsbär ska rensas och frysas in. Det rena tvättberget tas omhand. Lägenheten ska städas och samtliga växter ses över. Sedan hoppas jag även få måla och göra klart det sista hyllplanet till bokhyllan samt blombordet. Om jag hinner ska jag sy en gardin och plantera lite i de rabatter som ogräsrensades i fredags, det finns luckor som behöver fyllas. Tur att jag har en man som kan komma till undsättning! Mycket gör vi nämligen tillsammans, det blir så mycket roligare så <3 
 

När dimman lättar

Imorse medan dimman ännu låg tät över världen klev jag upp. Nu är klockan inte längre fem och jag sitter på tåget. Solen har tittat fram och dimman har lättat. Det ser ut att bli en strålande dag!
 
 
Det fina vädret väger upp lite för min trötthet. Jag kom nämligen inte hem förrän efter klockan 22 igår. Och om inte maken hade plockat upp mig i Örebro, så hade jag inte varit hemma förrän strax innan midnatt. Det blev en lång arbetsdag, men en oerhört rolig sådan! Det är nämligen inte alla dagar jag och en kollega är i Hjo och tittar ut träd till diverse olika projekt. Vi lunchade på en fantastisk liten fiskerestaurang nere i hamnen tillsammans med min trädbibel. Efter ytterligare ett pass på plantskolan med många beslut var det dags att åka hemåt. Men först stannade vi till och åt en hemgjord kulglass (läs nicecream dvs. mosad banan och frukt) inne i stadskärnan innan vi körde hemåt igen.
 
 
 
 
Men idag är en ny dag! Efter vattning och putsning blir det nog beskärning, nu när det är fint väder och inga regnmoln hänger över trädgården. Ligger efter på beskärningsfronten- kordonger, pelaräpplena, vinstockarna och äppelspaljén skulle behöva lite kärlek. Men först ut är häckklippning nu när kollegorna varit förbi med häcksaxen. I en trädgård finns det alltid saker att göra 🌿 Trevlig fredag på dig!
 
 
 
P.s: Upptäckte precis att mitt inlägg som jag skrev vid 06 inte hade publicerats förrän nu! 

Livet just nu

Sommardagarna rusar förbi. Juni försvann i en rasande fart, blogginlägg på blogginlägg förblev opublicerade och sommarprat olyssnade. Vi vände sedan kalenderblad och klev in i juli. Jag har hunnit fylla år, jobbat oerhört mycket (så mycket att jag låg utslagen helgen som var och jag fick ställa in mitt födelsedagskalas) och grejat på hemma. Ett och annat loppisfynd har gjorts, flertalet buketter har avlöst varandra på diverse avställningsytror och mindre pysselprojekt har sett dagens ljus.
 
 
Tiden springer iväg. Samtidigt som den står stilla. Jag längtar upp till Västerbotten. Men eftersom semestern är utom synhåll så kommer en bit av Västerbotten hit istället. Jag har haft nedräkning hela veckan. Önskar att det ska bli lördag. Men när jag önskar att tiden ska gå fort, ja då plötsligt tycks den göra en halvhalt. För i veckan har dagarna minsann s l ä p a t sig fram! Men imorgon är det äntligen lördag och då kommer mamma och pappa ❤ Och som jag längtar efter dem! Men idag är det fredag, en arbetsdag kvar och sedan är det helg!
 
 
 
 
 
 

ÖNSKELISTAN

Min önskelista för 2020 bestod av en ljusgrön morgonrock i linne. Mina drömmars vas. Kaffebryggarnas roce roys i solgult. En rejält stor spillkum. En stråhatt. Och en triss i trä- En mjölkvarn från Fidibus för att ta surdegsbakningen till en ny nivå, ett trätråg samt ett sopset från Iris Hantverk.

 

 
Samtliga bilder hittas i min bildmapp Önskelistan tillsammans med en ovanlig cykelhjälm.
 
 
 

Triss i inspiration

 
Johanna Bradfords vardagsrum har blivit med gardiner. Tyget heter Painted Stripe av Helene Blanche, men det borde inte vara omöjligt att hitta åt något liknande på loppis. Älskar kontrasten gröna ränder mot William Morristapeten pilblad. Ge mig ett rum med den tapeten och randiga gardiner som går ton i ton, så blir jag glad!

 

Flera satser med fläderblomssaft har under de senaste veckorna tappats upp på flaskor. Även blomsterinspiratören på Waldemarsudde, @kristinamariaohman har gjort flädersaft. Kristinas bilder är rena ögongodiset (följtips!), en själv sätter tilltron till att saften smakar himmelskt nu när bilderna inte blev fullt lika bra.

Min allra första tygförälskelse var Josef Frank. Klädde om morfars kontorsstol i tyget stensöta. Nu i sommar arrangeras två utställningar nere i Skåne, den ena på Sofiero och den andra på Tomarps Kungsgård. Båda hade varit mycket trevliga att besöka, men det rimmar tyvärr illa med det långa avståndet och ingen semester. Bilden ovan är en originalskiss av Josef Frank till Mille Fleurs @svenskttenn.

 

 

RSS 2.0