Vårkänsla!

Jag är tillbaks i Skåne och här är det verkligen vår. Jag fick riktiga vårkänslor igår och medan tvättmaskinerna gick som bäst fick jag ett städil utan dess like. Det slutade inte med att dammsuga och torka golvet, åh nej! Kröp runt på alla fyra och torkade golvlisterna som var lite luddiga, dammråttorna hade minsann hittat dit. Solljuset visade även upp dammet på böckerna i bokhyllan, så även den fick sig en rejäl genomkörare. När jag sedan rätade på mig såg jag att fönstren minsann också behövde snyggas till. Vårsolen är för mig som en strålkastare, som belyser all smuts som man varit totalt omedveten om under den mörka vintern. Med trasa och fönsterputs stod jag så uppflugen på en pall när min kombo sömndrucket konstaterade att det minsann var full fart. Eftersom hon konstaterat att så var fallet så städade jag baltanen när jag liks hade ångan uppe. För dig som inte varit med i svängen kan jag meddela att en baltan är en hybrid mellan en balkong och en altan. 

 
 Ifjol såg det ut såhär när jag pustade fönstren i kårlokalen- Jag är mer utanför än innanför.
 

Med balkongfönster som gick att se igenom så tog jag mig en kaffetår i solen och njöt av att skilla och snöklocka tittat fram. Platsen för denna mysstund var givetvis på den rena baltanen, som nu i vintras blev med förvaringsbänk. En bänk som jag och pappsen snickrade ihop sist jag hade mina föräldrar på besök. På eftermiddagen blev det plugg med vänner och avslutningsvis 7,6 kilometers löpträning bland vårens blomster.

 

Tips för den tomma plånboken

Middagsbjudning

Det kan tyckas dyrt, men det behöver inte alls kosta mycket! Receptet kallas soppa som det finns en uppsjö av recept på. Fransk löksoppa, kålsoppa eller någon annan grönsaksbaserad soppa fås för en billig peng. Förutom att det nästan inte kostar någonting så blir garanterat dina vänner glada av att bli inbjudna i all enkelhet. De allra flesta uppskattar att få komma hem till någon, få maten serverad, prata om livet och sedan slippa disken.

 

Filmkväll

Att gå på bio kan kosta en slant, speciellt om popcorn och 3D-glasögon ska inhandlas. Budgetvarianten är helt klart att låna en hyrfilm och ladda upp med lite snacks.

 
 

Rent hus!

Fixa frys och skafferitömning! Ät upp allt du har och hittar- Du storstädar inte bara skåpen utan gör även miljön en tjänst då du förhoppningsvis hinner använda dina varor innan de förstörts.

 

Bytardag

Anordna en bytardag med tjejkompisarna! Att bjuda på te och scones är billigt mysfika. Starta en bok- eller filmklubb. Eller varför inte bestämma att du har en dag då du säger ja till allt och se vad som händer (bli en yes-woman).

  


Hipp hipp hurra!

Idag firar vi momme, lite i förskott.Tulpaner, tårta, paket. Triss i hundar, ett födelsedagsbarn (nästan, om man fortfarande är barn när man fyller 93) och ett lass choklad. 
 
 
 
Ha en fin söndag!
 
 

Hjärtliga dagen

Hela dagen har samtliga flöden på Facebook och Instagram varit till bredden fyllda med gulligull. Mysigt för alla förälskade, något mindre rosaskimrande för alla oss som inte är det. Men vad gör väl det när man har sig själv att rå om? Dessutom så tror jag att det är nyttigt med lite perspektiv, det har i alla fall varit bra för mig. Min senaste parrelation slutade i ofrivilligt singelskap. Givetvis smärtsamt till en början, men oj så nyttigt det är att stå på egna ben! Jag håller på att lära känna mig själv och som herr Wilde så klokt sa, vem kan vara olycklig med frihet, böcker, blommor och månen? Allt det och mer därtill har jag förmånen att faktiskt ha, så nej det går ingen större nöd på singel fröken. 
 
 
 
 
 

Today is a day...

 
 
 
 
 
 

Piffa din byrå

Byråer är vackra, eller de flesta har potential att vara det i alla falll. Men under årens lopp kan de råkat dra på sig en och annan skavank, vilket kan trollas bort med lite färg. Jag har blivit svag för vågmönster, så nästa gång du står framför den där byrån. Våga slå till och våga, våga med penseln!
 
 
 

Överlämning av stafettpinnen

Så var verksamhetsåret över och igår kväll lämnade jag över mitt kassörstestamente. En nätt liten lunta på 37 sidor exklusiv bilagor. Min mening med detta var inte att få den nya kassören att svimma, utan att ge henne ett ledsnöre för detta verksamhetsår. Min efterträdare ska inte behöva uppfinna hjulet på nytt, de ska få lägga sin energi på att förbättra det! Dessutom så hade allt mitt slit och alla mina tårar varit till ingen nytta om jag inte kommunicerat hur, vad och varför jag gjort som jag gjort.

 
Ursäkta den suddiga bilden! Den togs just innan jag i ilfart åkte till centralen och hoppade på tåget. Nu är jag tillbaks i Västerbotten och ska fortsätta mitt skrivande, men på mitt kandidatarbete. 
 
 

Nu var det klippt!

Håret fick ryka för ett tag sedan, så nu har jag halvlångt hår. Det krävdes många googlingar innan det kändes rätt. Bokade tillslut tid hos En trappa upp här i Malmö. Belv väldigt nöjd med resultatet, så det var värt alla slantar. Dessutom var frisören fantastisk och lika så chokladen, kaffet och tidningarna. Vardagslyx de luxe!
 
 
 
 
 

Gul(d)kanten

Jag är smått klänningsgalen och nu är ett nytt fynd på väg hem med posten. Kycklinggul är kreationen och den kommer att lysa upp vilken grå måndag som helst, för att inte nämna påsken. Påskkycklingarna kommer att bli till sig av avundsjuka...

 

 
 

 


RSS 2.0