Kvarntorpare på tur

Det är inte varje dag jag är ute och går med en hund OCH en symaskin! Det är heller inte var dag som jag balanserar ett fullt flak med ägg på ena armen. Kanske ännu mer sällan händer det att jag äter fjällröding till middag här nere i Skåne.

Men i måndags så gjorde jag det! I måndags fick jag nämligen finbesök i form av långväga gäster. Näst intill hela familjen Kunosson tittade nämligen förbi! God mat serverades som ni kan se, det eftersom Uffe ställde sig vid ugnen. En härlig kvällspromenad i parken där Herr Lök höll en kortare introduktion om Alnarps slott innan han cyklade vidare i natten (det är en av våra professorer).Kvälllen avrundades med en rykande avslutning på dagen i form av ett par koppar med thé.

 

 

Skrev jag förresten att jag känner mig som världens rikaste med alla de fina vännerna som jag har runt omkring mig?!


Schackrutigt golv

Jag ska på lägenhetsvisning idag. Vet att det låter helt galet, men den är så underbar att jag bara känner att jag måste dit och titta. Speciellt köket gör mig alldelens knäsvag, tyvärr även priset och att jag är student! Dock så är det fint att ha någonstans att bo när jag till sommaren flyttar ut ur min stuga...

 

 
 
 
Smygtitt på vad jag snart kommer att få se! Dock har jag inte visat allt (t.ex. balkongen i söderläge vilket är optimalt för odling) samt lite andra ytor. Bilderna är så klart inte mina eftersom jag inte varit där än, utan är lånade helt fräckt från Hemnet.
 
 
 

Åttakilometershalsduken

Jag skämtar inte, Landskrona jobbar på det. Jag har jobbat på det. Många jobbar fortfarande på den åtta kilometer långa halsduk som den 24:e oktober ska omfamna och värma stadens centrum. Man planerar nämligen att linda in stadens centrum i en gigantisk halsduk på FN-dagen. Men det är inte själva FN-dagen i sig man ska fira, utan att Landskrona fyller 600 år!

 

 

Det kom sig så att jag för lite mer än ett år sig befann mig i Skåne för att jobba på Farbror Elofs Skafferi. Varje måndag var jag dock ledig och eftersom en av mina kusiner då jobbade och levde här nere så passade jag på att besöka henne! Men eftersom hon slutade jobba lite senare än vad jag kom ihåg så strosade jag in på ett café och stickade/fikade litegrann.  Det föll sig nämligen så att jag glömt min stickning hemma, men att där på kaféet så fanns en korg med stickmaterial för entusiastiska handarbetare. Kom ihåg lappen som hände där intill om att det var för stadens 600-årsjubileum. Hur jag kom att tänka på det just denna dag beror på att det omnämndes i dagens metro, vilket fick tankarna att vandra bakåt i tiden...


Krypinet

Nu i måndags pysslades det som sagt i Annas krypin. Att komma hem till Anna är alltid lika roligt, dels för att det är en himla trevlig tjej men också för att man aldrig vet vad man kommer att mötas av. Tro nu inte att detta är något negativt, för det är det då rakt inte! Men Anna gillar precis som mig att pyssla, så att komma hem till henne är lite som att få öppna en lucka i adventskalendern när man var liten- Man vet aldrig vad som väntar en!

 
I måndags bestod det nya tillskottet av hyllor. Nu kanske du hajar till och tänker att en hylla är då minsann inget annat än en stor och otymplig sak som är allt annat än intressant. Men Annas variant är raka motsatsen för den är både nätt och charmig! Det hon har gjort är att plundra en byrå på dess lådor, målat insidan i favoritfärgen och gjort personliga hyllor utav dessa! Skojig idé tycker jag som hoppas att en dag kunna få ta efter, varför den dagen inte är idag beror helt enkelt på att jag dels inte har ett antal byrålådor tillövers men även om jag hade haft det så skulle det varit minst sagt komplicerat att få upp dem på väggen. Jag får nämligen inte borra i väggarna!
 
 

Mormorsrutan

Varannan måndag så är det Mormorsrutan. Då stickas, sys, målas och virkas det som aldrig förr! Som du redan kanske har listat ut så är Mormorsrutan inget mindre än en pysselklubb där jag är medlem. Hela grejen är att vi träffas, pysslar med vad helst vi vill och fikar tillsammans. Det är så trevligt så!
 
 
 

Nu i förrgår så höll vi till hemma hos fina Anna som har ett helt underbart charmigt krypin! Det är så charmigt att jag nyss bestämt mig för att tillägna denna lilla lägenhet ett helt inlägg. Så håll utkik!

 


Sveriges åttonde underverk

Ja mycket är jag då beredd på i dessa tider, men något som jag definitivt inte hade väntat mig var att plötsligt titta upp på en föreläsning som handlar om klimatologi och upptäcka att ”min” kära moränbacke tornar upp sig! Jag syftar så klart på Potatisbacken i Ammarnäs, byn där jag har mina rötter. Var dock tvungen att tillägga att den inte kallas för kulle uppe hos oss, utan att den kort och gott heter Potatisbacken. Men först var jag så klart bara tvungen att ta en bild för att föreviga ögonblicket!

 

Så det var nog den roligaste händelsen och mitt hjärta började definitivt banka lite snabbare när jag såg bilder hemifrån! Tänk hemma är det ju riktig vinter…


Den analoga männsikan

Jag är en listmänniska, en analog listmänniska. Jag har inget till övers för kom-ihåg-lappar i datorn eller i luren. Det ska vara riktigt papper, gärna med någon form av linjer och instruktionerna bör inristas med krokiga versaler och klumpig penna. När varje uppdrag är slutfört ska komihåget frenetiskt raderas. Sist men inte minst bör lappen knövlas ihop och kastas i soptunnan. Det är njutning för mig!

 

 


Paketet med stort P

Idag fick jag paket. Eller rättare sagt, idag orkade jag gå ända till affären och hämta ut mitt paket. Fina mamma har nämligen vunnit en tradera-auktion åt mig och idag nådde paketet sin slutdestination.

 

Fin inslagning gav en känslan att det var ens födelsedag!
 
Bakelitbestick- Jag har saknat er!
 
Observera att jag aldrig haft några, men nu när jag är själv kan jag verkligen gå loss på dem utan att bekymra någon. För kräsmagade gäster så finns även "vanliga" om dessa fina inte skulle duga. Nu är nog planen att hitta åt några skedar (stora och små) så att samlingen kan bli komplett!
 
 

Mad Men

Det blev inget Öland. Jag tittar på min färdigpackade väska nu när jag skriver det här och inser att jag inte kom mig långt allt. För jag ligger nämligen i min säng där jag legat ända sedan i torsdagskväll. Troligen influensan. För jag har ont i hela kroppen och feberfrossa.

 

Men det som inte dödar, det härdar. Lite tur måste jag tycka att det är eftersom min stora tenta i marknadsföring ligger bakom och inte framför mig! På tal om marknadsföring och reklam så har jag snöat in på Mad Men. Jag är väldigt långt efter alla andra, jag vet eftersom alla andra redan tycks ha sett den. Men inte jag alltså, utan det kom nu i helgen för himmel vilken bra serie det är! Extra skojigt blir det för mig som har reklamens grunder färsk i minnet! Sedan är ju alla dessa klänningar ett kapitel för sig!

 

Klicka på bilden så kommer du till källan
 

P.s: Kunde inte riktigt greppa varför man gett serien titeln Mad men, tills jag googlade det och fann att reklammakarna på Madison Avenue kallades för Mad Men.

 


Exam

Skrev en stor tenta idag och har nu ikväll varit ute med några klasskamrater och tagit ett glas vin. Packar nu inför Öland, dit bär det nämligen av imorgon om nu mitt illamående inte är magsjuka vill säga!
 
Bild från Kårehamn


Plommonsylt med vaniljstång

Jag är en sparsam person. Jag är en samlare uti fingerspetsarna och därmed ingen som gillar att kasta saker. Så när hösten slår till så går mina celler i spinn, det är lagringstid. Likt en ekorre far jag då fram med världens fart- Plockar svamp och bär, syltar, saftar och gör inläggningar.

 

Problemet kom nu i höstas var att jag hamnade ute på den skånska slätten och mina gener visste inte riktigt vad de skulle ta sig till. Så glädjen var total när de jag hyr utav frågade mig om jag möjligen var intresserad av lite plommon. Jag tog inte två eller tre, utan jag som är höjdrädd stod på en stege och balanserade för att försäkra mig om att samtliga plommon hamnade i min korg. Plommonträdets ägare är nämligen inte alls förtjust i plommon, så jag fick ta så mycket jag ville. Alla dessa plommon resulterade i ett antal burkar med sylt. Hemkokt plommonsylt med vaniljstång det är grejer det!


Nobelmiddag!

En helg i december bjöd jag och min vän Jonas in till nobelmiddag av den enkla anledningen att vi också var sugna på lite glitter och glamor. Eftersom ingen av oss var bjudna på den riktiga nobelmiddagen, så bjöd vi in våra vänner och hade en egen dunderfest! Spana in bilderna så förstår du vad jag menar!

 

Glittrig dukning...
 
Blomsterarrangemang
 
Näckrosservetter
 
Kungliga tallrikar
 
Vi höll så klart till i Blå Hallen vi med!
 
Förrätt: Västerbottens ostsnäcka med smörstekt sparris
 
De uppklädda gästerna
 
Huvudrätt: Vegetarisk Boeuf bourguignon
 
Le grand finale- Desserten
Chokladkorg med tranbärsmousse, ekollon samt färsk hallontryffel
 
 

Stanna klockorna

Julen hade inte ens börjat så var den över, i alla fall om man ska tro almanackan. Själv kan jag som inte riktigt ta till mig att jag just haft mitt jullov och att det därmed kommer att dröja en smärre evighet innan jag kan komma mig hem igen. Låter adventsljusstaken trotsigt få stå kvar i fönstret, bjuder Sofia på choklad från adventskalendern och dricker julete även fast jag innerst inne vet att julen även för denna gång är förbi. Det är ju för sjutton 2013 och kanske, kanske så lyckas jag detta år att stoppa in julen i en liten ask som jag kan förvara i min ficka.

Fast det är ju klart, minnena från denna jul finns ju redan bevarade i hjärtats innersta kammare ändå <3


Sverige är ett avlångt land

Från -20 och snö till +7 och regn. Jag vet inte riktigt hur jag resonerade när jag valde täckbyxorna istället för gummistövlarna eftersom jag nu mer kan tas för en tvättsvamp. Men kanske var det just den här bilden på mitt lilla hus som togs på första advent som etsat sig fast på min näthinna.

Snön som gjorde en hastig visit här i skåneland har tyvärr töat bort för länge sedan. Det fina är dock att jag åter igen kan cykla till universitetet och därmed åter igen erövrat mina sovmornar!


En grön stad är en skön stad

Har du 30 sekunder till över och är sugen på att se en film? Spana in detta!
 
 
Du hittar oss även på Facebook 
 
 
 

På ett hav av maskrosor

Jag sover som en stock när jag är hemma. Kanske beror det på lakanen som är pappas gamla och där med skönt slitna. Tyget är så tunt att det nästan är transparent på sina ställen men jag vägrar att kassera dem utan sover gott vidare bland blommor och blad.

 

 
 
 
 
 
 

Souvas

Lättrökta älgfärsbiffar med potatis, blomkålsmos och trattkantarellsås svängde jag ihop till lunch idag

 
 
 
 
 

Vindelfjällen

Jag har faktiskt hittat ut ur Annedals gårdsbutik så du behöver inte oroa dig!

Jag har både hunnit med en tur till Öland och är nu hemhemma <3

Igår såg jag det ut så här när det började dagas!

 

RSS 2.0