Måla hela världen!

Taket är vitt, golvet har blivit ljusgrått och i väntan på tapeterna ska anlända så ska bokhyllor och garderobsdörrarna få helt vita.

 

Från grönt till vitt. Jag tror nog att det kan bli bra, riktigt bra till och med!

 

Nu kommer böckerna mer till sin rätt, än vad de gjorde tidigare. Min lilla stensamling vilar tungt ovanpå mina platsbyggda garderober.

 

 

 

 


Aktiviteter för lediga dagar del 2

Sätt av en dag eller två att skämma bort dig själv med ett härligt hemmaspa i badrummet. En bra kroppsskrubb, en hårkur och en ansiktsmask känns himmelsk skönt! Avsluta med att smörja in dig från topp till tå med en bra hudkräm. Du kan också lägga lite tid på att lära dig vaxa benen, eller ge naglarna på både händer och fötter en omgång.

När du är färdig i badrummet, myser du ner dig i soffan med en kopp varm choklad, eller kanske ett glas vin. Det viktigaste är att du ska känna att du har lite lyx som är bara för dig. För att toppa det hela, kan du se till att sängkläderna är rena, så att du kan lägga dig i en extra härlig säng sen när du ska sova!

 

Gör filmkvällen lite mer speciell än att bara sätta in en dvd i spelaren. Bjud inte lite vänner, gör egna biobiljetter med filmtitel och datum. Lägg fram massa kuddar och filtar, så att ni sitter skönt. Poppa massa popcorn och se till att du har en massa läsk. I vissa butiker kan man köpa riktigt popcorn-bägare, det skapar den rätt biostämningen. Säg åt alla att de måste stänga av mobilerna, och dämpa belysningen… snurra filmen!

 

Spana in secondhandaffärerna och ta med dig din väninna, en klassiker när det regnar. Är din plånbok väldigt tunn, det är gratis att prova! 

Om du ska uppatera din garderob, kan du be din vän att plocka ut en hög med plagg till dig, kanske hittar hon något du själv bara skulle gått förbi.  En annan variant är att se hur mycket du kan få för till exempel 200 kronor. Klarar du att hitta en hel outfit för det priset?

 

 

Det är mysigt att promenera i regnet, om du bara klär dig efter vädret. Ta fram gummistövlarna och regnjackan eller det mest färgglada paraplyet du har. Även om det regnar, är de inte lika surt och kallt som på hösten, så du kan gott ha på dig shorts under regnjackan. Hoppa i vattenpölar och sjung en regnsång!

 

Finns det något bättre än att mysa ner sig i soffan med ett härligt magasin när regnet forsar ner utanför fönstret? Gör en kanna te eller kaffe, ta på dig mjukisbyxorna och lägg en filt över kroppen. Och börjar solen skina, kan du alltid ta med dig tidningen ut!

 

 


Aktiviteter för lediga dagar del 1

Detta inlägg hade jag tänkt attg publicera innan semestern drog igång. Men eftersom jag och tekniken inte alltid samarbetar och eftersom jag jobbat hela sommaren, så kommer det nu istället...Har du semester och har av en eller annan anledning bestämt dig för att semestra hemma. Du såg fram emot långa promenader i solsken och härliga dagar på stranden. Men sommaren kan vara lömsk och vädret tillåter ibland mest inomhusaktiviteter. Även om ditt humör kanske matchar den gråa himmelen, är det ingen anledning att ge upp! Det finns mycket att göra inne också! Här kommer därför 10 fina tips på inomhusaktiviteter i sommar... 

 

Många museer har gratisdagar med fri entré. Och vissa tar inte krona för att komma in oavsett vilken dag det är. Ta med dig en väninna, eller gå själv. Det finns massa spännande museer, klicka dig in på stadsguiden där du bor och leta fram okända pärlor. Många har också egna Facebook-grupper, sök upp dem och ta en tur dit!

 

Väller garderoben över av kläder du aldrig använder? Riv ut kläderna du vill bli av med och bjud in väninnorna på klädbytarkväll! Alla tar med sig kläder de vill byta bort, och så byter ni helt enkelt. Kanske gör du något kap bland någon annans kläder, eller ser nya sätt att styla dina egna kläder på.

Varför inte blanda lite färgglada drinkar och gör en spellista med rolig musik, och gör en fest av det! Blir det över några klädesplagg så samla in dem och skänk till välgörenhet.

 

 

Till vardags har du kanske inte tid att rensa i alla lådor och skåp. Du hittar aldrig det du behöver eftersom det alltid ligger underst i lådan… Inte världens mest frestande uppgift att ta sig an till vardags, när du kommer hem och är sliten efter jobb eller skola. Men när du är ledig kan det vara härligt att få ordning på grejerna!

Börja med en enkel låda eller hylla, så blir du inte så överväldigad av allt du ska slänga och sortera. Sätt på din favoritmusik och sjung med för full hals, och vips så har du tagit dig igenom alla lådor och skåp!

 

Starta  en aktivitetsklubb. Har du en eller annan hobby som du kan tänka dig att lägga mer tid på? Då är det nu du ska sätta igång. Sticka, måla, teckna, skriv, vad som helst… Kanske har du en väninna eller två som har samma hobby? Bjud in dem på hobbyklubb med kaka och te. Då får ni mer tid tillsammans, samtidigt som ni får ägna er åt er hobby. Och regniga dagar går snabbare när du är i sällskap med folk du tycker om.

Om ingen av dina kompisar har samma intressen som du, kan du söka på nätet om det finns någon förening eller klubb med folk som har samma hobby som du. Kanske får du några nya vänner på köpet!

 

Njut av att du har massa tid att utforska nya saker, även i köket. Låna en spännande kokbok på biblioteket eller sök på nätet i fina matbloggar som kan ge dig inspiration. Det behöver inte vara så svårt och komplicerat, men vill du utmana dig själv se till att laga något du vanligtvis inte skulle ha lagat.

Gå på upptäcktsfärd i frukt- och gröntdisken! Vet du inte vad de olika grönsakerna är, fråga personalen samt hör dig för om de kanske har något tillagningstips. Det är inte säkert att det blir perfekt på första försöket, men övning ger färdighet! Du kan bjuda in vänner för att smaka på dina nya rätter. Och baka i samma veva lite läckra cupcakes eller en saftig paj. Du kommer helt säkert imponera och som bonus får du lite ny inspiration.

 

 


Tapetsera mera!

Tapeter kan göra en lycklig i hjärtat. Färg och mönster får i alla fall mig att gå igång. Nu när det har blivit en hel del tapeterande i sommar så har det även blivit en del restbitar, bitar som jag självklart hittat nya användningsområden för. Här kommer två exempel: 
 
 
 
Min teakbricka blev min för en femma på loppis. Anledningen till den låga prislappen var att den både var fläckig och ful, men det gjorde mig inget. Med lite Josef Frank tapet och klarlack så blev den som ny. Kanske intar den även positionen som favoritbrickan till morgonkaffet?
 
 
Tapeten Karlslund från Borås tapeter blev över när jag tapetserade mitt flickrum. Så många vinklar och vrår som där är, blev det väldigt många snuttar över som hamnade på ovansidan av en byrå. Lite tapetklister för fäste och sedan topplack på det, sedan var det klart. 
 
 
 

RSS 2.0