Slutfixning

Imorgon gäller det! Sveriges kronprinsessa går uppför altaret och jag är med i salutstyrkan. Så nu är det kängputsning, persedelvård samt tvagning som gäller. För imorgon skall vi skina och glänsa bland all krutrök! Laddare av första kanon längtar tills imorgon och håller tummarna för att allt flyter på som det ska!


A couple of mistakes


"Den som väntar på rätt tillfälle förlorar tid.
Perfektion är en serie av misstag."
Började dagen med cirkelträning. Efter lunch fick vi skruva av lösskjutningsanordningen och dra på flamdämparen. Skjutbanan nästa!
Bedömt så gjorde jag en serie misstag (?) eftersom jag är grymt nöjd efter min halvdag på sjutbanan, speciellt den sista serien :) Dock så var det länge sedan vi körde skarpt, har stridit nu över två veckor med lösplugg. Sedan vårdade vi och nu är det natti. För imorgon är det en ny dag, så det är bäst att vara utvilad!Sorseletrion

Håller med VK-reportern, det är fascinerande!  Att hela tre personer från lilla Sorsele är inblandade i kronprinsessansbröllop som går av stapeln nu i helgen! Jag, Hella och Arre- Alla tre är vi på ett eller annat sätt inblandade. Hella mest så klart i och med att hon ska ro brudparet. Jag är inblandad i salutskjutningen och Arre ska vara ombord på Falken som Hella med taktfasta årtag ska ro förbi.

 

Hella den lilla filuren kan man chatta med imorgon klockan fem på Expressen och i Aftonbladet har hon varit med i så många gånger att jag tappat räkningen. Uppgraderade Hella Pella till kändis samma vecka som hon blev intervjuad av Christian Luuk OCH var med på tv4 nyheterna.

 

 

 


Min värld

Marinens dag i lördags. Portarna öppnades och det vällde in civila på området. Min mamma, pappa samt farmor och farfar med sina respektive var några av dem. Båda parter tyckte att det var roligt. Jag för att jag fick visa upp min lilla värld här nere i Stockholm och dem för att de fick se det. För som mamma sade: Nu kommer det att bli lättare att förstå när du går igång hemma vad du egentligen pratar om. För nu har vi sett hur du bor, vilket vapen du använder och träffat några av dina plutonskamrater. Kort sagt jag öppnade dörren till min nya värld…

 

Det var lördag förmiddag. På kvällen blev jag utbjuden av mamma och pappa på fin restaurang i gamla stan där jag valde örtmarinerad lax. Lite mintglass på det och lyckan var fullkomlig. Sov ombord på en super mysig båt och somnade till ljudet av kluckande vatten i en gungande koj.

 

Igår var det rundvandring á la turist i Stockholm. Åkte turistbåt, visade mina föräldrar kastellholmen  där andra tropp i min pluton ska skjuta salut dvs. bl.a. jag. Gick på Aqvatiska och fotografiska. Åt solmogna jordgubbar och så klart, fotograferade. Det var min söndag.

 

Idag är jag tillbaks på Berga och fördriver tiden med att typ inte göra någonting. Fast det är rätt så skönt det också!

 

 

 


Sommarlistan

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Hur kan man välja ett när det finns så många?! Men Ammarnäs kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Men Öland är ju också fint…


2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- Det beror helt på vart jag är samt vilket humör jag är på.

3. Vad lägger du helst på grillen?
- Allt blir gott när man använder sig av den människans äldsta tillagningsmetoden!

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
-Två veckor på Öland samt två veckor uppe i stugan med släkten. Ridturer, fjällvandringar, sol och bad- kan inte bli bättre! Mellan varven utbildnings- och vaktveckor.


5. Dina bästa sommarfärger?
-  Jag älskar grönt, blått och brunt- oavsett säsong!

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Myggbett, sill, färsk potatis, solmogna jordgubbar


7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- För mig är barndomens sommarlov tusentals små minnesbitar, alla bra.

8. Havet, sjön eller poolen?
- Få saker slår ett morgondopp i havet!

9. Vad väljer du i glassbaren?
-
Kulglass

10. Vart går din drömsemester?
- Till kontinenten Afrika. Kanske sydafrika, The Big Five ska någon gång i livet ses ute på savannen!

 

 

 


Strid


Stridsväst, kroppsskydd och AK5
dubbelmagasin och vätskesystem
Kamouflerad efter terrängen;
grönfärg i ansiktet och kvistar på hjälmen
Springandes, hukandes, krypandes.
Eldstöt och framåtryckning.
Förlust och tillbakatryckning.
Äng, skog och pollen.
Gassande sol.Fotosession & intervju

Galen start på veckan med häng på Östermalm hos Hella med shopping, drinkar och tjejkvällar.
Ett besök på HMS Gävle fick avsluta min ledighet. Oskar var fotograf för kvällen och tog bilder till reportaget i lokaltidningen som jag och Hella ska figurera i inom en snar framtid. En toppendag som avslutades med att vi såg Falken lägga till vid piren.

Idag och igår så har det varit strid. Roligt, men lite knepigt att skrika eftersom jag är så hes...
Imorgon salutövning och uttagning. Femton ska bli nio. Hoppas, hoppas, hoppas!!!RSS 2.0