Sveriges hemligaste utrymme?

Har du tittat under sängen? Hittade du ett monster? En dammig bok eller en massa lådor? Endast 23 % av svenskarna sägs nämligen utnyttja utrymmet under sängen, vilket jag själv tycker är en väldigt låg siffra, då jag som bor litet förvarar allt mellan himmel och jord där under. Testa själv att böja dig ner och du ska få se vad jag menar…

 

 
Vill du sedan inte att allt som du har under sängen ska synas, så kan du alltid införskaffa en sängkappa.
Då har du löst det problemet på ett minst sagt snyggt sätt!
 
 
 

Sjusovardagen

Nu i lördags var det sjusovardagen, en dag som enligt bondepraktikan skulle förutse om man kommer att vara trött ett år fram över eller ej. Helt enkelt genom att sov du länge på denna sjusovardag så kommer du att vara trött varje dag i ett år! Hurvida det är sant eller ej kan ju diskuteras, men jag tycker gamla talesätt som dessa är ganska roliga ändå och Astrid Lindgren beskriversom alltid det allra bäst:
 
 
 
 

Into the wild

Nu kan det ju tyckas som att jag redan befinner mig i vildmarken när jag lagt Malmö bakom mig och är hemma i norr. Men snart, snart så bär det av- Jag och min fina tjejkompis har vår årliga äventyrsvecka och även detta år så kommer vi att vandra. Hemavan ner till Ammarnäs är basplanen med utrymme för avstickare åt alla de möjliga håll :) Hur som helst så är det mest jobb, träning och packning om dagarna. Nu när jag är hemma på timmar har jag fortsatt att torka mat samt bättrat på impregneringen på mina regnkläder…

 
 
 
Uti fall att det skulle regna och vi hoppas nästan på att få den typen av nederbörd istället för snön som har utlovats. Mössa och vantar är i alla fall nedpackade- Better safe than sorry!

 

 

Rosensocker

Nu är tiden då rosorna doftar underbart. Nu är också tiden som man ska ta tillvara på dessa ljuvliga saker om man vill bevara lite av detta underbara till hösten! Därför lät jag blanda socker och rosenblad och ska nu bara skaka om då och då så att sockret inte klumpar ihop sig. Sedan är det bara att använda till kakor och andra söta saker!
 
 
 
I samma veva så fixade jag ihop lite lavendelsocker som görs på precis samma sätt, men av lavendel. Det jag inte nämnde tidigare är att det är bra om de får ligga framme och torka lite efter man sköljt av dem samt att eventuella insekter och kryp då kan krypa iväg för egen maskin.

Ammarnäs filmfestival

Idag händer det! Filmfestivalen ”Far Far Away” inleds i Ammarnäs. Idag och imorgon (11-12 juli) så kommer en mängd spännande dokumentärfilmer att visas, så om du har möjlighet tycker jag absolut att du ska besöka byn vid vägs ände! Tyvärr så måste jag jobba, men jag har ändå köpt biljett. För jag tycker detta är ett helt fantastiskt initiativ som jag verkligen stödjer av hela mitt hjärta.  
 
Bild lånad från Far Far aways hemsida (se länk ovan).
 
 
 
 
 
 

Fynden

Som jag tidigare skrev om så var jag ute på loppistur till ett helt makalöst ställe, vilket du kan läsa om här. Självklart givk jag inte ut tomhänt, utan detta ska jag på något sätt försöka få ner i min redan fulla väska...

 

 

 Som handen i handsken- Den blivande trädgårdsingenjören hittar en trädgårdsbok med fantastiska illustrationer för en guldpeng. Lätt att packa är den också!

 

 En bricka blev det också, även den platt och florainspirerad!
 
 

 


RSS 2.0