Home made ice cream

I sommar har bilder på hemmagjord glass svämmat över på Instagram, bloggar och Pinterest. Jag själv testade att göra glass där i juli, men hann lämna lägenheten för ännu en arbetsperiod innan glassen hann frysa till. Nu i veckan när jag skulle langa in lite bär i frysen så hittade jag dessa förskrämda glasspinnar. Vilken succé! I ena satsen hade jag enbart pureade jordgubbar och i den andra satsen hade jag även adderat en skvätt äppelmust. Inget socker, utan enbart naturliga råvaror. Det gillas starkt! Nu när jag dessutom vet att det inte alls är svårt, utan galet enkelt och väldigt billigt (till skillnad från att köpa god laktosfri glass) så kommer detta garanterat göras om!

 

P.s: Helst av allt vill man ju inte mumsa i sig plast, men de enda glassformar i rostfritt stål som jag har sprungit på kostar 399 kr för 6 stycken. Man ska göra ganska mycket glass innan det har betalat igen sig.Gör du däremot glass mer än en gång per år kan du för all del klicka in här

 

63°69'72.0"N 13°81'76.7"W

Blossa har släppt sin årliga smak och flaskdesign och den gick rakt in i en skogsmulles hjärta. Koordinaterna tar en till den norrländska storskogen och symboliseras av björksav och kråkbär. Detta ser jag fram emot att smaka! 

Foto: Anna-Clara Zell (Jung Relations) för Blossa. 
 
 
 

Fotoutmaningen

I mars var jag med i en liten fotoutmaning och inser att jag inte visat en endaste bild från denna bildrika månad. Så här kommer några av mina favoritbilder från en månad som sedan länge flytt:

För en porslinssamlare som mig var fotoutmaningens första dag riktigt kul!
 
På bordet var den dagens ord
 
 
Dagens ord den dagen var familj. Världens bästa familj <3
 
'
Min plats på jorden var den dagens ord
 
Grönt var den dagens ord
 
Dagens ord var vår
 
Dagens ord var blad
 
 

Tusen trädgårdar

I somras tog jag och sambon Volvon och rullade runt på Tusen trädgårdar. Utlovade där och då ett litet blogginlägg, men det har blivit liggande. Men eftersom det börjar vara lite höstruskigt ute nu, så tänkte jag bjuda på lite sommargrönska och trädgårdsinspiration från denna sommardag. Det blev en hel del bilder denna julidag, men jag lovar att inte visa dem alla!

 
Betongkrukan fixar du lätt själv med en blöt handduk, någon slags form t.ex. en vas samt betong.
Orkar eller vill man inte släpa sten och inte heller känner för cortenstål, så kan krukkanter vara ett alternativ. Den "enda" som behövs är en hejdundrandes massa krukor!
 
 
En söt detalj till dammen var den lilla livbojen som spikats upp på björken.
 
En lite roligare modell på pallkrage, istället för de vanliga rektangulära. 
 
En vanligt förekommande företeelse tycker jag är att det sitter en person på en bänk. Här har man tagit tillvara på detta fenomen och skapat sittplats för en person, så att ingen behöver känna sig ensam. Gjutjärnsbänkar tenderar att vara tunga som bly. Men denna bänk borde vara något lättare att flytta omkring på, eftersom mindre material ger en lägre vikt. 
 
Trädgård nummer två var Asklövs Trädgårdsdesign. Trodde direkt att hon var "alnarpare" eftersom vårt nyhetsblad inom Alnarps studentkår, ASK) heter Asklövet. Men icke sa nicke, hon hade inte läst nere på Alnarp och kände inte heller till att vårt nyhetsblad heter just Asklövet. 
 
Fint klätterstöd gjort av armeringsjärn. Något att ta efter?
 
Insektshotell de luxe! Här trivs de små insekterna.
 
Lilla lusthuset och vitblommande schersmin
 
Siktlinjer och portaler
 
Stentrappor och diverse stenläggningar har hon arbetat med för att skapa spännande strukturer i trädgården.
Siktlinjen ner mot vägen, från lusthuset sett.
 
 
 
 
 
 
 
Bygga bo

Fläta med pil är himla skoj och dessutom är det fint! Promenerade förbi dessa, nästan kupolliknande klätterställningarna igår. Clematisen tycks vara lite illa däran, men den kämpar på. Nu har jag ingen trädgård och behöver därför kanske inte dessa väl tilltagna klätterställningar, men när jag väl blir med trädgård, då du! Där på våren, när saven börjar stiga, då ska jag traska ut med min sekatör och knipsa väl tilltagna längder som sedan ska formas till något i stil med detta. Kan knappt vänta innan jag får börja "inreda" vad som jag hoppas kommer att vara husets största rum, med den väl tilltagna takhöjden. 

 

 
 
 
 
 

Norrsken och midnattssol

För prick en veckan sedan var det Elmia Garden, Sveriges största trädgårdsmässa för branschfolk. Jag kunde tyvärr inte närvara i år, men förra året var jag minsann på plats! Jag och några kursare gjorde en road tripp upp till Jönköping. Spanade in kommande års trender, pratade med utställare, fotade och minglade runt. Jag FICK nämligen ett litet kort runt halsen som gav mig tillträde överallt. Hade någon kikat närmre på mitt VIP-kort så kanske någon upptäckt att jag inte alls representerade Svenska moderådet, men tack och lov gjorde ingen det och jag kunde fortsätta mingla runt i min svarta kavaj. Det där VIP-kortet, det var fina grejer det! Förutom att det gav mig lyxchoklad, så kunde jag även kila in så att jag stod på första parkett när det tillkännagavs att Mariana Mattsson, min mentor, stod för den tionde och sista mästarrabatten! För flera år sedan fick de reda på detta och nu i onsdags fick de gå ut med nyheten. Fast hon och Reggi avslöjade nyheten redan dagen innan och det var väldigt tur, för annars hade jag omöjligt hunnit upp till Jönköping för att se när rabatten som jag påtat i blev utsedd till Mästarrabatten 2015. Det blev nog tajt ändå eftersom jag gick upp fem för att hinna varva Jönköping, äta en bit mat och se ”havet”. För när en Skåning får syn på vatten så kan det nämligen inte röra sig om något annat än ett hav, även fast jag och resterande medpassagerare protesterade och försökte säga att det är Vättern. Sjö eller hav, tillbaks var vi halv sju på kvällen. Då jag, i form av kassör för Alnarps Studentkår, rusade rakt in till ett möte i kårhuset som varade resten av den dagen. 

Omslagsbild till foldern för Mästarrabatten 2015.
 
 

Botaniska trädgården

Jag har längtat och längtat och i lördags var det äntligen dags! Jag fick träffa min vapendragare Minna, som i våras fick en liten dotter! Sofie var söt som socker där hon låg i sin barnvagn, som rullades genom Botaniska trädgården i Lund. Som de två trädgårdsingenjörer jag och Minna är, spatserade vi runt och tittade med stor förtjusning på allt. Jag passade såklart på att knäppa en och annan bild…

Sommarblommsfälten
 
Vaktlarna livnär sig på skadeinsekter (men stödutfodras också).
 
Turnea ulmifolia, Strandöga
 
Colocasia gigantea hade blad som inte var av denna värld (enormt stora).
 
Viloplats för besökare i orangeriet
 
Cattleya cloris (Bowringiana x maxima).
 
 
Kalkstens bäddar för succulenterna
 
Gigantiska Beaucarnea recurvata (flasklilja)
 
 

Helt underbara timmar i goda vänners lag, innan jag hoppade på tåget för att möta upp nästa vän. Förra gången jag var nere i Malmö hann jag knappt träffa Bexi, så därför hade vi bokat in "lördagen om en månad". Den lördagen var helgen och vi inledde först med mexikansk middag ute på stan innan vi intog biosalongen. Precis som jag hoppats på så var Bridget Jones Baby lika rolig som de två tidigare filmerna. Biosalongen var nästintill fullsatt av kvinnor och vi fullkomligt frustade av skratt emellanåt. En perfekt feel good film!

 
 

Frocktober

Terminen är igång, löven börjar gulna och dagarna av självstudier rullar på. Nu när jag läser på distans så har jag blivit rätt så slappt på klädfronten. Något som jag håller på att råda bot på i och med Frocktober. Tänkte att denna månad som annars brukar kunna vara rätt så trist och grå skulle få sig en liten boost i form av dagens klänning. Alla mina klänningar (både de som är vintage, samt de som inte är det) behöver komma ut ur garderoben och återse dagens ljus. Lite enklare blir denna utmaning också under denna månad då jag kommer befinna mig i Malmö, Lindesberg eller på Öland. Med andra ord så går det att ha klänning utan att för den skull frysa ihjäl. Oktober och klänning (frock på engelska) blir Frocktober.
 
Gårdagens klänning var blommig (såklart) och kombinerades
med något tjockare strumpbyxor och en mysig kofta.
 
P.s: Några dagliga klänningsbilder kommer det minsan inte att bli, men en och annan kreation kanske fångas på bild. 
 
 

SÄLLSKAP

Nu på fredag (7 oktober) lanserar IKEA den tillfälliga kollektionen SÄLLSKAP. Kollektionen är inspirerad av den skandinaviska konst- och hantverkstraditionen från det sena 1800- och tidiga 1900-talet.

Jag är inbjuden på förhandsvisning av kollektionen som sägs ska hylla traditionerna, utan att förlora kontakten med det moderna livet. Men som bekant så befinner jag mig nere i Malmö, så förutom att jag missar Elmia Garden, så går jag även miste om denna förhandsvisning. Känns lite tungt att de lagt in en obligatorisk kursträff just denna vecka av alla veckor. Men jag har tittat igenom samtliga pressbilder och valt ut några guldkorn...

 
 
Som du upptäckt så löper pelargontemat likt en röd tråd genom mina utplockade favoriter. Jag är ju som bekant väldigt svag för denna farmorsblomma. Något som jag inte tycks vara ensam om.
Rosa är inte min färg, men det är snabbt fixat med lite sprayfärg!
Så det kan hända att mitt senaste pyssel, blåklockan får sällskap. 
 
 
 
 
 

Elmia Garden 2016

Imorgon är det dags för årets upplaga av Elmia Garden, branschmässan för alla som hör till den gröna näringen. Temat för årets mässa är den kommande parktrenden och fokus kommer att ligga på som händer i det offentliga gröna rummet. Den är under denna mässa som de senaste nyheterna släpps och där man får kunskap om de senaste trenderna. Tyvärr så befinner jag mig nere i Skåne på för en obligatorisk föreläsningsvecka, så jag har ingen möjlighet att närvara imorgon och på torsdag (5-6 oktober). 

Foto: Pressbild Elmia Garden
 
 

Kretsloppshuset

I sommar har det jag mest varit ute och ränt känns det som. Bland annat så tog jag och Lovisa en roadtrip där i början av sommaren (vilket du kan läsa om HÄR & HÄR). Men trots ett antal inlägg om den fullspäckade dagen, så utelämnade jag ett charmigt ställe. Kretsloppshuset heter det och ligger i Mörsil, strax utanför Åre.

 
Det gröna taket föll jag pladask för, jag vill också bo i ett orangeri och ha ett tak av vin (samt kastanjevin, som dock inte är sunligt på denna bild). 
 
 
Den vegetariska, ekologiska buffén- En färgexplosion!
 
Morotssalladen som fick Lovisa att åka raka spåret till Konsum för att köpa 2 kg morötter, en citron och en bit ingefära. Sedan åt hon denna sallad varje dag resten av praktiken. 
 
 
 
 
 

Hönsen, trädgården, den småskaliga odlingen och huset som sådant bildar plattformen till och gör Kretsloppshuset till vad det är - Ett skönt grönt hus för alla sinnen.

 

 


RSS 2.0