Växtmarknad i Åskilje

Jag har inte varit på mer än en handfull växtmarknader i mitt liv. En av de få som jag faktiskt besökt har varit i Alnarp och det för att växtstånden varit på själva campusområdet. Med tanke på hur mycket folk det finns i Skåne och hur många trädgårdsentusiaster där finns, så hade jag inte speciellt höga förväntningar på en växtmarknad mitt i den glest befolkade västerbottniska skogen. Men tji fick jag, för denna växtmarknad var något helt annat än vad jag tidigare varit med om! Dels är det ett litet mecka för alla oss som gillar växter, med löpmeter och åter löpmeter av intressanta plantor. Dessutom är det en sann kick för alla oss tävlingsmänniskor. För när startskottet väl går (bokstavligt talat) så kastar alla sig fram för att först hinna norpa åt sig den där go’ biten som man valt ut. De riktiga veteranerna hade till och med införskaffat kundkorgar!

 

 
 

Förutom växtmarknad så serverades det även en ljuvliga kakor som man kunde gå och mumsa på medan man tittade på utställningsträdgårdarna.

 
 
Ena bidraget såg ut som ovan
 
 Och ett annat bidrag såg ut så här
 
Medan ett annat bidrag såg ut som ovan.
Detta blev även vinnarbidraget!
 
 
 

Skördefesten

I helgen var det skördefest utanför kommunhuset i Lycksele! Anledningen till platsvalet är att stadens första stadsodling är belägen där, precis utanför kommunhuset. I paradrabatterna närmare bestämt!

 
 
 Smaker direkt ur jorden!
 
Det finns nog inget godare än egenodlat!
 
Det är minsann inte varje fredagskväll det är festligheter utanför kommunhuset!
 
 

Skrivarglädjen

De senaste tiden har varit hektisk med trädgårdsrajd, invigning av Blomster-Lottas och sommarmöte. En annan rolig sak är att skrivarglädjen kommit tillbaks, så jag har så smått tagit upp krönikeskrivandet igen. Såg även till att verkligen sätta mig själv på prov genom att skriva en artikel. Skriva sakligt och ändå intressant. Ta bilder som inte bara var bra, utan också som faktiskt speglade dagen. Det var lite knepigt, men det gick tillslut!
 
 
I slutet av dagen började jag även skriva för ROTPosten, medlemstidningen för Lappmarkens trädgårdssällskap.
 
 

Ett fång med blomster

Det har varit fullt upp den senaste tiden, så uppdateringarna blir allt annat än kontinuerliga. Så ni som ändå stannat kvar vill jag sända en bukett blomster, för ni helt enkelt bäst!

 
 
 
 

Nagelbitar spänning

Min ryggsäck är av det äventyrligare slaget. Först så skulle den till Sorsele, men hamnade i Vilhelmina. När den sedan på nytt fick destinationen Sorsele, så hamnade den i Gällivare. Igår var det därför en riktig nagelbitare, var skulle den då dyka upp? Hör och häpna så hamnade ryggsäcken i Ammarnäs. Satt snällt på ett säte i bussen och väntade på mig. Nu kan jag andas ut, för jag hade nämligen allt från plånbok, till externa hårddisken och all fotoutrustning där. Detta innebär också att jag kan använda min egen kamera när jag ska jobba. Det är nämligen inte bara invigning av Blomster-Lottas, jag ska även skriva för tidningen. Inte krönikor som jag ibland skriver om nätterna när jag inte gör något annat, utan om ett riktigt event!

 

Par i prinsar
Nemophila menziesii, även kallad Prins Gustavs öga var Blomster-Lottas favoritblomma.
 
 

RST

Riksförbundet Svenskträdgård hade sitt sommarmöte förra helgen och jag var självklart på plats!
Trädgårdsbesök, guidningar i bl.a. Aboretum Norr och väldigt trevliga middagar stod på schemat.
Icke schemalagd tid lyxade jag till det hos kusin Johanna och njöt av lite stadsliv.
 
 
Landskapsarkitekten Ulf Nordfjell inledde årets sommarmöte nere vid älven.

Mer bilder kommer, när kamera och laddare har återförenats.
 
 
 

Dukat bord

Medelhavskänslan slår till- Citrus, tegelstensgolv och kannor fyllda med örter.

 

 
 

Att bli med orangeri skulle inte vara helt tokigt!

Dessa bilder knäppte jag vid mitt senaste besök på Sofiero slott.

 

 


RSS 2.0