Malmö Garden Show del 1

Bråda tider så här innan sommaren! Allt händer och sker och det samtidigt! Här kommer en liten sneakpeak på det allra senaste- Malmö Garden Show! Alnarp Community tog hem juryns guld (!) medan "Best in Show" blev Anna-Karin och hennes installation i färgat plexiglas och blomster.
 
 
 
Regnvattenanordning. Odling på höjden. Svampodling.
-Det mesta kunde hittas innanför Alnarp Communitys repstaket.
 
Återkommer så klart med mer info och massvis av bilder. Men det sker inte förrän alla mina möten, uppsatser och tentor är över och det är SOMMARLOV! Kort sagt när jag börjar leva igen och inte bara jobbar, utan praktiserar på Fjällbotaniska!
 
 
 
 

Afrikanskgryta

Kryddigt och starkt, men samtidigt sött.  Mangochutneyn rundar av hettan i pumpagrytan. Gotteligott!

 
 Vill du själv testa denna rätt så behöver du förutom ovan nämnda ingredienser även färsk koriander, garam masala, svarta bönor och basmatiris.

Alnarpsdagen

Förberedelser pågår- Imorgon är det Alnarpsdagen!
Så har du vägarna förbi SLU Alnarp, kom förbi!
 
 

Det var droppen!

Nog för att det blev växter under studieresan till Danmark, men lite inredning hann jag allt kika på. I och med detta hann jag även med att förälska mig i denna klassiker av den danske formgivaren Arne Jacobsen som finns i svart, vit, stormblå, stengrå, eldröd och sandgul.

Bilden är hittad här.
 
 

Idéerna växer likt ogräs

Alnarp Community även kallat AC- Studenternas spirande paradis på campus.
Mitt lilla skötebarn som jag drivit ifrån lite nu när det är så mycket med min post som kassör i kåren.
Men när jag behöver landa så går jag dit och stoppar fingrarna i myllan. Påtar på, kanske planeterar lite eller sår. Förra veckan kom även Sydsvenskan förbi och hann fånga både mig och några av mina vänner på bild...
 
 
Jag, Matilda, Minna och Anton
 
Det roligaste med AC är att alla är välkomna, att alla kan vara där och påta!
 
I helgen när SLUSS (Sveriges LantbruksUniversitets Samlade Studentkårer) var på besök och jag hade en rundvandring på campus, så var Trädgårdslabbet med alla sina experiment samt så klart vår Community Garden det givna besöksmålet! Många frågor och funderingar och förhoppningsvis såddes något frö, för nej de andra hade inget som liknade vårt projekt på sitt campus. Det gjorde mig lite stolt i själen, att AC faktiskt klarat det. Även fast vi inte är framme än, så har vi kommit en bra bit påvägen och vi lär oss något för varje dag som går. Samtidigt som detta sker så spirar de gröna idéerna likt ogräset som väckts av solen. 
 
 
 
 
 

Mysmorgon

Mysmornar när de är som bäst-
Lite blomster, en kopp kaffe och trevlig läsning.
 
 
 
 

Baka, baka liten kaka

Idag öser regnet ner utanför fönstret. Har tagit både en och två och till och med tre längre cykelturer idag. Varvat det hela med möten och föreläsningar. Varit inne och bakat tre satser med kakor bl.a dessa chokladrutor och citronsnitt. Nu är det sags att vädra löparskorna lite! Måste få en balans mellan stillhet och rörelse.
 
 
 
 

Örtagård

Det blev en tur upp till Båstad i helgen. Massor av jobb i trädgården med allt ifrån ogräsrensning och jordförbättring till häckklippning och plantering. Bland annat så hamnade ett gäng kryddväxter i jorden.

Timjan, oregano, stäppsalvia, mejram, rosmarin och citronmeliss var de kryddväxter som planterades.

 

Surdegsbrödet

Inga krav, inget rätt eller fel. Bara en stor deg med som sväljer ens tankar. Det är terapi att arbeta med händerna, att knåda, forma och slutligen grädda. Skära en skiva rykande färskt bröd, bre på smör och en skiva ost som snabbt blir ett med mackan och så vips- Ett bett och mackan är i munnen.

 

 
 Sur

RSS 2.0