The small print

Jag är som en studsboll för tillfället och håller på att fundera ut hur jag på bästa sätt fångar mig själv.

Undertiden så färgar jag håret rött och sätter ut nya mål, när de gamla uppnåtts.

Det är kort sagt mycket nu, men snart kanske tankarna lugnar ner sig.

 


Home sweet home

Jag lever. Är hemma och andas. Blir mig själv igen.
Men snart är det dags för plugg och stadsliv och då rullar uppdateringarna in igen.
Tills dess, ha det fint!
 
 
 

Domino

Har länge haft ett par dominobrickor liggandes i en låda. Har velat göra ett par örhängen av dem, men aldrig hittat ett par bra krokar. Ledsnade för någon dag sedan och tog det som fanns att tillgå, när varken Clas Ohlsson eller Panduro kunde leverera nättare öglor. Så jag tog en som tillhörde ett tavelkit! Det blev ganska robust med öglan, men håret tänkte jag skulle får dölja detta.

 

 


Drömmen som blev verklighet

Är så stolt att jag nästan spricker. De finns till försäljning nu- Tygkassarna med Sveriges åttonde underverk. Morfars underbara logga som skapades med lödpenna nere i snickarboa uppe i underbara Ammarnäs för ett bra antal år sedan. Han finns tyvärr inte med oss, men kvar lever minnet av honom.

 

 Fotograf: Bodil Johansson

 

Driven av min mosters dröm, som även ganska snabbt blev min egen så jobbade vi på projektet. Många är det som har hjälpt till, så många finns det att tacka. Främst kan väl nämnas mina underbara killkompisar Jonas och Elias som hjälpte mig när jag slet mitt hår eftersom mina Photoshopkunskaper var allt för bristfälliga. Gång på gång ställde Jonas upp när tryckeriet ville ändra och förbättra.

 

Kusin Johanna är fotografen

 

Men nu är de som sagt klara, en buss kom lastad på nolsia med ett gigantiskt paket och nu finns tygkassarna till försäljning! Hundra riksdaler kostar de, men påsarna är gjorda i rejält naturfärgat tyg.  Inga sladderpåsar här inte! Men så tog det också dagar av tygprovning och bollande med olika tryckerier innan det blev klart. För det var inte bara jag som skulle bli nöjd, utan i andra landsänden finns moster och mamma som också skulle gilla mitt val samt så klart även alla tilltänkta kunder. Lyckligtvis blev de kanon och nu är jag så nyfiken att jag har bokat hemresa för att klämma och känna!


Helens hyllade grötbröd

Nu har jag äntligen kommit över det. Receptet som jag tidigare skrev att jag var på jakt efter.

 

Receptet ger två limpor som tillagas på så vis att man…

Kokar ihop en gröt bestående utav 3 dl vatten, 1 ½ dl havregryn och 2 tsk salt.

Låt gröten och svalna till 37 grader. Har du gröt över sedan frukosten? Använd den!

 

Till själva brödet sedan behövs:

½ paket jäst

5 dl ljummet vatten

1 msk olja

1 tsk honung

15 dl vetemjöl special

 

  • Smula jäst i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och rör om.
  • Tillsätt olja, honung och gröt. Blanda er hälften av mjölet och sedan lite i taget tills degen börjar släppa från skålen och inte kladdar. Låt jäsa i en timme.
  • Forma degen till två bröd och låt jäsa ytterligare en timme på plåt.
  • Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med vatten och strö eventuellt på med linfrön eller havregryn.
  • Grädda i ugn cirka 20 minuter, men sänk efter 10 minuter värmen till 200 grader. Bröden kan efter dessa 10 minuter penslas med mer vatten, för en hård och lite knaprigare skorpa.
 

My Granddaughter’s cabinet

   Ibland så börjar det bara klia i fingrarna. Man vill så gärna ha, men det kostar lite för mycket för att det ska vara genomförbart. För att det ska bli mitt. Skåpet som just nu ger mig habegär är My Granddaughter’s cabinet som Lisa Hilland designat.  Vet inte ens hur mycket det kostar, för jag får inte fram någon prisbild hur mycket jag än söker. Dock så brukar det vara ett tydligt tecken på att den är dyr. Vilket inte är så konstigt med tanke på hur vackert ek, björk och körsbärs samsas tillsammans med benmanschetterna i renskinn.

 

Dock så hittade jag en budgetvarianten från IKEAs nya PS kollektion. Den är billigare, men fortfarande inte superbillig på sina 3995 kronor. Är något robustare än sin motståndare, men fortfarande bestående av skojiga lådor (som man även kan bygga på efter tycke och smak).

Det fina är även att den är i massiv furu, vilket går bra ihop med mina planer. Jag skulle nämligen helst av allt se att lådorna hade olika färger, som går ton-i-ton med varandra. Att däremot måla körsbär och ek känns inte lika aktuellt!

 


Silver Sara

De sensate två dagarna har jag suttit som klistrad framför tv:n. Har faktiskt slutat tidigare dessa dagar och spänt suttit framför tv:n. Igår så var det en liten studsboll som satt där i soffan på helspänn när Algotsson red sin sista runda. Det såg ut att bli ett guld, men så föll bommen på det allra sista hindret och guldet blev till ett silver. Men ett OS-silver är banne mig inte fy skam heller!
 
Bild lånad från SvD
 
Sedan blev det såklart inte bara tv-tittande, utan jag hann även med att skriva klart en krönika, gå på en lååångpromenad med P, laga mat, ta en sväng förbi gymmet och sy i några knappar.
 
 
 

RSS 2.0