Majsvepet

Maj fullkomligt rusade förbi! Maj är den vårmånad då det bara smäller till och allt ska hända. Och det ett helt vanligt år, lägg sedan på att avrunda jobbet infö föräldraledighet samtidigt som den högsta renoveringsväxeln puttades i och du förstår att maj månad inte bara var att sörpla kaffe under äppelträdet. Men låt oss backa bak några kalenderblad....
 
 
Jag inledde maj med att åka ner från Ammarnäs. Lämnade vårvintern och hamnade mitt i vad som kändes som sommar. I år tvekade våren så pass länge att jag tycker det kändes som att det gick från vinter till sommar på direkten. Utanför mitt kontorsfönster på stadshuset stod vårblommorna i alla fall i full blom. 
 

 
Maken och Carl hade reglat upp väggar till master bedroom, skrubb och toalett medan vi varit borta. Planlösningen var därmed delvis förändrad när jag och Vilja kom hem.
 
 
I maj kände jag paniken över att pyret snart skulle anlända och att allt gick så himla långsamt! Min nya taktik för att köpa mig arbetstid blev att låta Vilja titta på Pippi långstrump på Svtplay. På så sätt köpte jag mig målar- och tapetserartid. Ovan syns tapeten i master bedroom samt den ljusgrå pärlsponten som ströks tre varv. 
 
 
Inne i kojrummet har det också jobbats på, så pass att vi nu så gott som är i mål med allt (det är lite elgrejer kvar och kojdörren ska komma på plats). I början av majmånad skivkläddes och spacklades väggarna klart i Selmas rum.
 
Tapetserarverktygen åkte fram och William Morris tapet Sweet Briar åkte upp på väggarna. 
 
 
Kojans innerpanel och tak målades och skruvskallarna duttades. Foder kom till både runt fönster och dörr. Och barnrummet kröntes av lister- Både golvsockel och taklist kom äntligen på plats!
 
 
Även skrubbens gipsskivor blev blommiga, mönstret är blommor mot en rutig botten. Även här inne ströks pärlsponten med tre lager ljusgrå äggoljetempera. Tapeten är restbitar som blev över när vi tapetserade i vardagsrummet i lägenheten. Tapeten heter Vera och kommer från Sandbergs Wallpaper, men är tyvärr slutsåld. Kvar här inne är att montera förvaring, lista och dra el. Pricken över i:et kommer att bli när vi får en dörr hit in samt lägger in ekgolv. Men det är en stund dit, eftersom skrubben i skrivande stund är fylld till bredden med kartonger eftersom vi börjat jobba ute i biblioteket. 
 
 
När man ingen dragkrok har så är man mycket tacksam för att det finns takräcke! I maj kom värmen och då kunde jag äntligen starta upp måleriverksamheten ute i höladan.
 
 
Därmed fick jag enorma mängder plats för att måla! Och eftersom löpmetrarna med lister var fler än vad som fick plats, så slog jag även upp tälten precis utanför.
 
 
3 maj skolade jag om allt som jag förkultiverat- Grön-, palm-, vit- och brýsselkål fick tillsammans med sparris, solrosor och lite annat mer livsutrymme. 
 

 
Jag var sällan ensam ute i växthuset. allt som oftast hade jag min lilla hjälpreda med mig.
 
Högen med kogödsel som fanns på gården när vi tog över spreds ut i vårt utökade potatisland där i början av maj. Storbonden i byn var så snäll och hjälpte oss att plöja och harva landet samt dra upp odlingsfåror. Dessutom fick vi lite sättpotatis!
 
Utökat potatisland innebar förståss mer sten att plocka. Alltid denna sten!
 
'
I början av maj noterade vi sättningar kring bioreningsverket och eftersom tankarna är mycket större underjord än ovanjord, så torde vi inte ta in en grävmaskin. Maken fick den äran att handgräva och med all träning som han fått i den grenen det senaste året så är han snart lika snabb ;)
 
 
 
 
Syrenerna blommade som små vita och lila moln där i slutet av maj. Arbetet med att röja runt vedboden tog ett myrsteg fram. Ännu är vi inte i mål med det projektet.
 
Även äppelträden här på gården stod i full blom...
 
I maj lammade även tackorna, så några turer till hagen blev det för att klappa på nytillskotten (som bodde inne första tiden eftersom det strök runt en varg här i trakterna). 

 Och på skiftet intill vårt så släpptes hästarna ut på grönbete <3
 
Avrundar detta sena majsvep med trädgårdsgruppen som jag hittade på Blocket. Invigningsfika under äppelträdet bland maskrosorna. Dagen efter blev vi även med stoppade dynor, så nu sitter vi lite mer bekvämt. Och fredagen den 26 maj gick jag på semester inför den kommande förlossningen som var beräknad till den 5 juni <3
 
 
 

RSS 2.0