Matilda Goad

Ramlade över Matildas konto på Instagram och blev mycket inspirerad. Jag blev så till den grad förtjust i hennes flöde och blick för det vackra, att det här kommer ett helt inlägg om henne. Följande nio kvadratiska bilder som fick mig att stanna upp lite extra...
 
 
Så oerhört mysigt att platsbygga kökssoffan i köket, här hamnade dessutom mathörnan i ett burspråk. Det enda jag skulle vilja addera är mer växter! Tänk att äta frukost uppkrupen i soffan medan solens strålar letar sig in mellan bladverket och morgon blir till dag. 
 
 
Ser ni kaklet? Så fint! Skulle nog inte välja att sätta tapet i ett vårutrymme, hur fin den än var, men spegeln i rotting skulle jag däremot kunna tänka mig.
 
 
En mysig studiehörna som fick mig att tänka på alla fina pluggstunder nere på Alnarp. Väldigt mycket jag att placera en kruka mitt på bordet, här stoltserar ett citronträd. Viktigt också med filtar, så att man kan svepa in sig om en skulle bli kall.
 
 
Vilket skafferi! Lättöverskådligt så det förslår med glasburkar. Älskar när det är ordning och reda! Kanske inte lika lätt att få överblick över alla viner, men det är ju inte det viktigaste.
 
 
Dukat frukostbord med underlägg i jute, underbart porslin i favoritfärgen grön och en stor bukett olikfärgade zinnior i en kanna på bordet. En morgonstund att bli glad av!
 
 
Det är något med britter och matcha tapeten med sänggaveln, men fint blir det. Gillar även den scalloperade lampskärmen.
 
 
Här har istället sängkläderna en scalloperad kant samt brodyr. Men mitt öga drogs mot det släpande morgonljuset och den vackra, blommiga sänggaveln.
 
 
Smart lösning med stången och stegen! Bra när en vill utnyttja takhöjden. Gissar att kläderna också jublar över att inte bli instängda bakom massivt trä, utan kunna andas lite genom gliporna i rottingen.
 
 
Vet inte om det är en riktig snäcka eller en konstgjord. Men det var väldigt fint att plantera i den så här, här med ranunkler.
 
Samtliga bilder tillhör Matilda Goad, som hittas här 🌼 Trevlig helg!
 
 
 
 

Pingst och ett hej

Kikar in för att önska glad pingst. Det var länge sedan sist, på tok för länge! Men sedan har livet också bjudit på stora, för att inte säga livsomvälvande omställningar. Maken har opererats och efter nästan tre veckor borta fått komma hem. Den dagliga rehabträningen ger sannerligen resultat, vilket är otroligt skönt! Nu känns det som att det tunga börjar vända. Och nu känns det mest lyxigt att vi alla får vara samlade under Viljas första månader i livet. För familjen har ju utökats med en mycket bestämd liten dam. En helt underbar liten minimänniska ❤
 
 
Jag har tagit de första staplande stegen som förälder och har även haft mina föräldrar här på besök. De ryckte ut när knärekonstruktion, kolik, sömnlösa nätter och en hund kändes alltför övermäktigt för att mäkta med. Imorgon fyller mitt hjärtegryn TVÅ månader! Vilket känns helt overkligt. Samtidigt så har vi börjat komma in i en slags lunk med dagliga besök till vårdcentralen (rehabträning/BVC), amning, tvätt och mat. På senare tid har jag även lyckats roddar ett gemensamt samarbete med Larsviken för att försöka få fler lotter odlade i Potatisbacken i Ammarnäs. Snart är (tyvärr) samtliga böcker i Lotta-serien utlästa och jag och maken har börjat skapa en fotobok med bilder från vår bröllopsresa som gick till England. Dessutom har jag tagit upp krönikeskrivandet igen, det var minsann inte igår!
 
 
Ute på balkongen blommar pelargonerna sedan flera månader tillbaks och ute fullkomligt exploderar naturen just nu. Våren och försommaren kom samtidigt, pärlhyacinterna samsas med tulpaner och de kopparfärgade pionerna börjar bli ordentligt resliga i rabatterna. Skomakaren tycks få en mycket kort semester i år, häggen blommar för fullt och syrenerna har redan börjat knoppa. Vitsipporna som uti backarna stod har blommat över och likaså plommonträdet. Allt har sin tid, men ibland är den tiden så förbaskat kort, tycker ni inte?
 
Hoppas ni alla haft en riktigt fin pingsthelg, den näst sista i maj!
 
 
 

RSS 2.0