Rhodos baby!

Snart åker vi, snart åker vi!
I och för sig har jag varit på resande fot hela dagen eftersom jag är i hemma i Västerbotten.
Men snart lämnar jag landet med mostrar och kusiner. Lämnar regn och snön bakom oss.
Rhodos hägrar, snart är vi där. Vita sandstränder, blått vatten och lata dagar i solen.
Äntligen semester och det ska bli så jäkla skoj! 
 
 

SoHo

Jag har hittat ett nytt litet kryp in. Det perfekta stället att ta en latte eller äta en bit mat på. Det heter SoHo och ligger vid Kungsportsplatsen. Fint inrett är det dessutom och en hel del lektyr finns att tillgå- Helt i min smak med andra ord!
 
 
 
 

Även fast det kanske inte ser så ut, så finns här mer än bara ljuskronor, träbänkar och söta inredningsdetaljer. Ett antal generösa läderfåtöljer, monströsa soffor och gott kaffe utlovas också!

 


Absolut inte snuvig!

 
 
 

Imorse när jag vaknade var jag lite tätt i näsan, så jag kokte te på färsk ingefära och massor av citron. En rågad tesked honung behövdes för att få ner allt, för som räven skulle ha sagt så var det surt!

 

Men det fick vara hur surt det ville, idag väntar nämligen både slottsbesök och min första sittning, så jag har då rakt inte tid för några sjukdomsvisiter!

 

 
 
 
 

Do what you love and love what you do

 Det är mitt nya ledord. Det var de orden jag helst av allt skulle vilja stod i min drömbok och nu är denna bok min! Efter ett mycket lyckat deltagande i en av Topp Hälsas tävlingar så hänger den nu kring min hals.
 
 
 
Helt klart den dyraste bok jag någonsin ägt, men så är den ju också i silver...
 
Denna lilla bok är det som utan tvekan satte guldkant på min dag som tidigare sett ut att vara rätt så grå. En lång universitetsdag ute i parken med regn och rusk. En torsdag som inte såg ut att bli något särskilt, mer än en mastodont vandring i Alnarpsparken. Men så tittade jag i almenackan, insåg att det är Lisadagen idag och fick i samma veva en present! Då kom också guldkanten!
 

Trolleripajen

Tassar fortfarande omkring i pyjamas. Inte för att jag är sjuk eller så, utan för att jag bara inte kommit längre på klädesfronten idag. Men tro nu inte att jag har sovit bort halva min självstudiedag, för det har jag inte! Anteckningar har renskrivits på löpande band sedan åtta imorse men nu är det lunch.
 
 
Har trollat ihop en sjukt god paj av grejer som fanns hemma och ska nu bara njuta. Dagens bild är på denna
vegetariska paj med färsk lök, tomat och aubergine som kommer i ett pajskal av rågsikt och fiberhavregryn där tomatsås också fick delta. Ekologiska råvaror som inhandlades på helgens grönsaksmarknad i Malmö.
 

Reinventing the Classics

Som student kan tyckas att jag borde få nog av böcker, men så är inte riktigt fallet. Det är snarare så att de aldrig tycks tappa sin charm. Idag efter föreläsningen slutat satt jag på biblioteket och studerade samtidigt som jag filosoferade. Jag behöver mer och bättre förvaring, men en bokhylla blir lätt så ratigt om förvaringen är till för att få bort grejer. Så kom jag där bland hyllorna att tänka på en pryl som jag stött på tidigare i somras och som är den perfekta lösningen på mitt problem. Jag skapar bara en modern biblioteksförvaring till böcker, cd-skivor eller andra grejer som man känner för att stoppa undan. Antingen kikar du in på Etsy eller så gör man en själv. Jag funderar på det senaste.

 

 

Tillväga gångs sättet är enkelt- Fynda gamla böcker med fina bokryggar på loppis. Det fina är att du då själv får välja ut de bokryggar som just DU gillar. Skär ut bokryggarna och limma fast på valfri trälåda. De från Etsy är på 30,5x30,5x20 cm.


En helt ny värld

Jag har blivit uppslukad. Helt och totalt av den nya värld som öppnat upp sig för mig. Nu lever jag på skolan, försöker tänka latin och dissekerar allt jag stoppar i munnen.

 

Men vänta nu tänker du, vad sysslar du med? Jo, jag skrotade landskapsarkitekt och bytte dröm. Inte för att jag inte kom mig in, utan för att jag faktiskt gjorde det men insåg att det inte var rätt för just mig. Jag läser nu istället till trädgårdsingenjör eller TRING som vi själva kallar oss. Det är otroligt roligt och dagligen blir vi fullmatade av lärdomar från universitetet. Det intensiva tempot i kombination med total avsaknad av internet, har lett till denna långvariga tystnad. Men jag kan inte sticka under stol med att det främst berott på mina växter och sexdagarspluggvecka. I lördags (ja jag var på skolan fem timmar i lördags) så vaknade jag vid köksbordet bland alla mina papper av att en av mina klasskamrater undrade vart jag var. Det låter ju lite absurt, men faktum är att kombinera studier i botanik tillsammans med picknick i parken inte är helt fel. En park som är helt otroligt i både artrikedom och också för dess skyltar. Men nog med utsvävningar från mig. Jag lever och allt är bra (förutom att hjärnan känns lite avtrubbad efter över åtta timmar på universitetet) och nu ska även benen få sig en omgång, då en rejäl löptur stundar innan jag däckar för dagen.

 

Viola x Wittrockiana eller pensé om du hellre vill...

 RSS 2.0