Hjärnsläpp

Sitter och försöker plita ihop några rader om mig själv. Jag tror banne mig att det var lättare att skriva dikten som kommer att publiceras, än att knåpa ihop dessa meningar om mig själv. Jag menar vad ska man skriva?


Loppis

Tillbaks till jobbet. Har varit ledig i drygt en vecka och en halv vecka och har varit uppe i stugan.

Vi har haft våran traditionsenliga arbetsvecka, men tyvärr så kunde jag inte delta i arbetet.

Istället har jag växlat mellan att ligga i sängen och inte göra någonting annat än att gräma mig till att jag inte kunde vara delaktig i alla aktiviteter. Samt en inställd fjällvandring och tävling.

Nåja, vad är väl det mot två dagar på ammarnäs distriktsmottagning med provtagning och blodprov?! Det enda positiva med eländet var att jag nu mer inte är rädd för nålar. Eftersom jag har blivit tappad på så pass mycket blod att jag tillslut slutade att bry mig. Det är ändå bara ett litet stick.

    Sedan övervann jag även en annan rädsla. Min skräck mot hängbroar. Det gick så långt att jag stod ute och hoppade på hängbron för att få den att vibrera och på så sätt framkalla ilningarna. Tillslut brydde jag mig inte längre, och så här i efterhand förstår jag inte hur jag tordes. Jag menar jag är höjdrädd!  Men jag skyller på att jag hade feber. Nåja, nu har jag två fobier mindre!

    Sedan så kom R. mot helgen och då slutade äntligen regnet att ösa ner. Vi fördrev tiden med pizza- och tunnbrödsbak samt till att fiska, åka runt med flotten, sola och lösa sudoku tillsammans. Och när vi inte gjorde det så satt antingen jag eller Johanna inne i bagarstugan och övervakade loppisen som vi kommit på att vi skulle annordna.
Avslutade veckan med att gå ut och äta gott Wärdshuset.
Men nu är det vardag ingen, med jobb och vardagsmat.
Och promenader med hundarna, som vill ut NU.Vattennivån höjdes drastiskt av allt regn

Anna, min älskade

Hade ganska stora förväntningar på denna bok redan innan jag började läsa. Baksidans sammanfattning fångade mig, gjorde att jag köpte boken och lät den stå i bokhyllan två månader innan jag slutligen öppnade den.

Och undertiden jag lät bli att läsa, så växte mina förväntningar på den. Varför jag lät bli så länge? Jag hade mycket plugg och andra bollar i luften, så skönlitterär läsning inte prioriterades. Sedan så trodde jag att den skulle vara tung och kanske lite svårläst. Så här i efterhand vet jag att den inte var det. Den var bra, men det tog mig en kväll att läsa den. Så det var inte flera dagars dagsverke.En dag ser du kvinnan du älskar komma in genom dörren med ansiktet vått av tårar och snoret rinnande ur munnen. Du ser den förtvivlan som fyller hennes ögon. Du känner skräcken som pumpar i hennes kropp när hon skakande lägger armarna om din hals och blöter ner din skjorta.

Du glömmer aldrig den dagen.

Du glömmer aldrig de orden hon sa:

Jag har cancer.

Eco shine

-Den miljövänliga biltvätten.Läste för ett tag sedan i tidningen om en vattenfri biltvätt. Rubriken fångade mitt intresse, så jag fortsatte att läsa annonsen. Det handlade om att man tagit fram en produkt som man kallade för Eco Shine. Orsaken till varför man tagit fram produkten är för att man i dagsläget har förbud på vissa ställen i landet att tvätta bilen hemma på garden. Allt eftersom även fast man använder sig "miljövänligt" schampo och avfettningsmedel så lösgörs tungmetaller, oljerester och lösningsmedel som då kan skada växt- och djurliv.

      Och det är inte bara miljöfarliga produkter som rinner ut i markvattnet, det går även åt stora mängder vatten. Man beräknar att det går åt 200 liter vatten vid varje biltvätt. 200!!!

   


 

Eco Shine vattenfri biltvätt spara mycket vatten, vilket i sin tur spar energi som skulle ha gått åt till pumpning samt eliminerar den onödiga skaderisken till naturen.


Är du nyfiken att prova eller vill läsa mer. Klicka då här.Saftkokning

Förra helgen fick jag en idé, eller kanske snarare tid till att göra det jag tänkt på.
Jag gjorde nämligen saft på älggräs. Kanske låter lite konstigt, men jag var sugen på att testa. Speciellt eftersom det i receptet stod att det smakade som flädersaft, vilket jag älskar. Men eftersom jag bor där jag bor och därmed på ett ställe där flädern inte växer, ja då tar man till alla knep. För man vet ju aldrig förrän man har testat!


 

Älggrässaft

Gör så här:
1. Plocka 50-60 stora älggräsblommor.
2. Skölj blommorna och 2-3 st citroner.
3. Skär citronerna i skivor och varva dem med blommorna och 2 kg socker i en stor skål.
4. Koka upp 2 liter vatten och lös 60 g citronsyra i. Häll i vattnet i skålen och rör om väl.
5. Låt blandningen stå övertäckt på en sval plats i 4-5 dagar. Rör om då och då.
6. När tiden gått, sila av saften och häll upp på rena flaskor.
Nu ska jag ut och skörda lite rabarber, för här ska bli mer safttillverkning!


 


Burn after reading

Såg den filmen samt Benjamin Buttons otroliga liv tillsammans med Sanna för ett tag sedan. Den förstnämnda blev jag lite besviken över, tyckte inte att den gick i den vanliga komedistilen.
    Men filmen som handlade om Benjamin som åldrades baklänges var däremot väldigt bra. Så om jag ska rekomendera någon film, så skulle det vara den!
 Sevärd!The Illusionist

Rolig dag!
Jonas körde hit från Malå. Vi sammanstrålade med Sanna och Linda en stund, åt på hotellet och sedan åkte jag och Jonas och tittade på pilgrimsfalkarna. Fick naturligtvids ingen bra bild på, men jag hade heller inget stativ med mig.     Såg the Illusionist när vi kom hem. Den var betydligt bättre än vad jag trodde den skulle vara, så det blev ännu en glad överraskning! Och även Jonas var bara lovord. Sedan när han farti så grabbade jag målarpenseln och gick loss på min gammla lekstuga. Men jag hann inte så lång eftersom det började att regna och då hade klockan hunnit bli åtta, så det var dags för Ernst att kliva fram i rutan. Men det visade sig att jag inte hade magiska fingrar, snarare klåfingriga. Så det blev inget tv-tittande, men det var nog lika bra. Jag gick och gjorde annat istället, som att skicka bilder till Clara och prata med Hella.


 

Är du kall, varm eller neutral?

Har lunchrast nu och gick bara in för att kolla mailen och såg en som hade bloggat om vilken hudton man är, samt vilka färger man passar bäst i. Ett litet,  intressant blogg inlägg som passar att läsa igenom på en rast; lagom långt och ganska intressant.


Kall eller varm?Kvarnfest

Har varit i Glommers i helgen. Grillning på toppen, kvällsutflykter, kvarnfest, ridturer och massor av fototillfällen... 


Abortregister

Läste i tidningen nu på morgonen att Anders Milton som är ordförande i arbetsgruppen som jobbar för ett förebyggande av oönskade graviditeter, nu i dagarna har lämnat över ett förslag till Göran Hägglund. Och det är inte vilket förslag som helst, utan det handlar om ett abortregister. De vill nämligen inrätta ett abortregister, vilket jag själv tycker inte alls hörs som någon bra idé!

   Det framkommer inte i tidningsartikeln varför man vill införa detta register. Men hur som helst så anser jag att nackdelarna väger mycket tyngre, vilka än fördelarna nu skulle vara.

   Jag tror att en tjej eller kvinna har nog stora skuldkänslor redan idag när hon gör abort, vid en eventuell införsel av ett register så tror jag att man skulle känna ännu mer skam och skuld.  Särskilt problematiskt kan det bli för kvinnor som kommer från kulturer där abort inte är tillåtet. För oavsett kultur, så tycker jag att abort ska vara en möjlighet, för dem som är villiga att göra en. För en graviditet är inte alltid önskad. Tidpunkten kan vara olämplig, ens levnadsförhållanden dåliga eller att man har blivit överfallen och våldtagen. Vad än skälet till en abort är så måste dessa kvinnor känna sig trygga i det val de gör. Ett eventuellt införskaffande av ett register kan dels hamna i orätta händer, men även leda till att man gör en olaglig abort utanför sjukhusens väggar, eftersom man inte vill hamna i registret. Och konsekvenserna för detta handlande kan bli stora med svåra komplikationer som följd.

         Milton tror att ett införande av ett abortregister skulle kunna minska antalet aborter. Jag tror tvärt om. Jag tror att det kommer att vara lika många kvinnor som även i fortsättningen kommer att göra abort. En del på laglig väg, vissa utanför systemet och andra, som kanske egentligen inte skulle vilja behålla barnet i sin mage, föder det. Eftersom vare sig den svarta marknaden eller svarta bokstäver i ett abortregister lockade.En slank han hit, en slankan dit...

Har varit så pass bra att jag bestämde mig för att jobba imorse. Så idag har jag varit på rosen och efter jobbet så for jag till stallet. Har varit ute och ridit med Jonna ikväll. Härligt att sitta på hästryggen igen, det var någon dag sedan sist! men när jag var påväg hem så höll jag på att cykla ner i diket, eftersom jag bara skulle säga några sista ord till Jonna och därmed vände på både mig och styret :P
   Men nu är det sängen. Ska jobba imorgon också innan jag kör till Glommers.


Herr & fru melon

Börjar att ha förätit mig på melon vid det här laget nu. Man så fann jag dessa bilder...

  

Undra om jag ska skulpera det som är kvar av min melon?


Klipp

Tyckte mig ha gjort ett riktigt klipp när jag hittade och vann en tradera aktion på boken Lisens örtspa som jag spanat in, sista gången nere på Öland. Där kostade den 300 kr, men såg nu idag på adlibris att den gick loss på 180. Hur som helst så fick jag betala 70 kr, inklusive frakt. Så jag är mycket nöjd med mitt köp, och det bästa av allt den syns inte ens vara bläddrad i!
   Så det är en sida som jag rekomenderar, men jag varnar dig. Sidan är beroendeframkallande!

www.tradera.com
In my bed, writing

Igår grämde jag mig mest över att jag inte kunde göra någonting. Idag är det inte lika dåligt med mig.  För dagen har flytit på ganska snabbt måste jag säga.  Jag har nämligen kommit på att man kan göra en hel del även när man är sängliggandes...

Jag har läst ut tre flickböcker av Merri Vik, Lotta heter dem och vilka jag på senare dar börjat att samla på. Och de är så lustigt skrivna att smilbanden gång på gång töjs ut. Och tro nu inte att bara för att de är flickböcker, att de inte är roande. Mig roar de gott, nu när jag är sängliggandes. Har tyngre luntor som jag kanske borde ge mig i kast med också, men si sådär 160 sidor är bra nog för mig. Då hinner man läsa några stycken.

Jag har sett en film, skönt tillbakalutad i min stora säng med ett smärre kuddberg bakom min rygg. En film som givetvis var av genre komedi, något annat är det aldrig tal om när man är sjuk och vill bli på bättre humör. Och bra måste filmen också vara. Och det kan man inte veta om man aldrig har sett den förrut, så det blev en som jag sett två gånger tidigare. Det skulle R. ha tyckt varit bra onödigt. Ska man se något, så ska man enligt honom se något nytt. Inte något man redan har sett en gång.

Jag har dragit ut varje låda och lagt dem i sängen, så att jag liggandes kunnat sortera ut vad som ska kastas och vad som ska få åka ner i lådan igen. Så nu är alla lådorna prydligt städade och pappersbuntar insatta i olika pärmar. Till och med dvd- och cd skivorna fick sig en genomgång och blev ordentligt uppmärkta. Det eftersom jag skulle över bilder på en cd och fann att den var full med andra bilder! Men nu är var sak på sin plats. Få se bara hur länge det förblir så!

Jag har arrangerat om mina tavlor och undertiden jag klurat på vilka som gick ihop och inte, har jag mumsat på melon. Så nu känns det som magen ska spricka och jag inser att jag måste bli frisk snart, för jag håller på att bli göralös som gammla, kära moffe skulle ha sagt.Expriment avslutat

Slutsats: Kroppen behöver vila för att återhämta sig. Har insett det efter 8 dagars jobbande MED feber.
Men imorgon är det sängen som gäller för mig och jag hade inte tänkt att lämna den i första taget!Mr Bean?

Det är inte Mr Bean som är i farten.

Det är bara Lisa som är för sjuk för att orka cykla. Så hon tog den gula moppen till stallet. I ena handen höll hon backspegeln, i den andra gasreglaget. På huvudet hade hon hjälm, som brukligt är. Men av typen ridstil. På pakethållaren var två sadelväskor sammanbundna och ingen kunde väl tro att det var Lisa som puttrandes efter vägen kom och att hon skulle till stallet...RSS 2.0