Spegel, spegel på väggen där

Nej, men åh! Nu hänger inte längre spegeln på väggen utan sedan en tid tillbaks så har det varit inne med speglar som ligger ner. Har även hittat ett litet Ikea-hack som jag ska försöka mig på någon dag när jag inte sitter med hemtenta…en spegelkub! Är bara lite fundersam på hållbarheten på kuben, så kan nog tänka mig att göra någon slags förstärkning inuti så att inte allt brakar ihop och går i tusen bitar. Och om man skulle vara riktigt skrockfull så skulle de ge mig lika många år av otur som jag hitintills har levt (7 års olycka* 4 speglar). Så det är nog bäst att förstärka kuben samt försäkra sig om att man har ett lim som biter på speglar.

 

Bild: Livet Hemma Fotograf: Ragnar Ómarsson
 
 

Insektshotell

Nu har jag ingen trädgård, men hade jag haft det så skulle jag allt knåpat ihop en liten insektsholk. Speciellt i städerna kan våra insekter ha svårt att hitta lämpliga boplatser, så ibland kan man behöva hjälpa dem lite på traven. Har du barn, så kan detta vara en lämplig aktivitet att involvera även de små i. Vilka är då de andra små och varför vill man egentligen locka men massa insekter till sin trädgård? Insekterna är våra små arbetare som ser till att pollineringen blir gjord, så att dina fruktträd sedan kan digna av frukt. Så bjud in de små insekterna vettja!

 

Liksom vi människor så kommer insekterna i lite olika storlekar, så hål i olika dimensioner är att föredra. Liksom att allt byggmaterial består av naturmaterial. Sedan är det bara att leka loss, här finns inga rätt eller fel. 

 

– Kapa av bamburör  och bunta ihop (30-40 cm längder) gör samma sak med en bunt ihåliga vasstrån

– Addera några ihåliga tegelstenar

– En handfull kottar

– Fyll en lucka med lite hö eller halm

– Ta fram borren och skapa en schweizerost, men borra inte helt igenom träbiten. Jag har lärt mig att hålen bör vara så pass djupa att insekterna kan krypa in en bit, så typ 8 cm. 

 

Toppa sedan hotellet med ett litet tak som skyddar dina gäster mot regn och rusk <3
 
 

På resande fot

Tavlan suddades aldrig ut den dagen. Meddelandet blev ståendes kvar på tavlan, liksom budskapet att det skulle låta stå kvar. Men så har jag hittat lite skrivtid i gömmorna, men istället för krita använder jag denna gång datatangenterna för att utrycka mig.

 
 
 

Befinner mig nu i Malmö, efter en snabb visit i Skara (och innan dess en tur upp till Västerbotten). Skara bjöd på tre dagars sammankomst med fyrbenta vänner, intressanta föreläsningar och spännande studiebesök. Helgen har fyllts med mys med vänner samt ett spännande event och imorgon stundar på nytt tre späckade föreläsningsdagar. Någonstans där hade jag tänkt klämma in ett antal blogginlägg och några skojiga uppdateringar!

 

Låt stå!

Den kombinerade magnet- och griffeltavlan i hallen är sedan länge klar. När jag publicerade en förebild så lovade jag att visa resultatet, men det har blivit hängandes (på väggen). Trivs väldigt bra med den, även fast magnetfärgen var lite grynig och därmed gjorde tavlan lite svår att skriva på. Skulle jag mot förmodan göra om den i framtiden så skulle jag enbart satsa på griffelfärg, för att det är så mycket lättare att skriva på en slät yta istället för en med "gruskorn". Men fram till dess nöjer jag mig med denna. 

Griffeltavelfärgen ser lite flammig ut, men det beror helt enklt på att jag sekundrarna innan drog av tavlan med en trasa. Ni läsare behöver inte riktigt veta precis allt
 
Närbild på ramen som är tänkt att ge en känsla av shabby chic.
 
 

Drömboende

Eftersom jag totaldäckade i influensan under första sammankomsten nere i Alnarp, så blev det aldrig att jag delade med mig av några bilder från den roliga workshopen som jag släpade mig iväg på (det var obligatorisk närvaro). I min ena kurs Place, Activity and Human Development så fick vi nämligen skapa vårt drömboende. Tyvärr var det ganska snävt med tid, 3 h, så jag som tänkt skapa en miniatyrvärld fick tidsbrist och insåg att jag behövde tänka om. Dessutom hade jag förträngt hur svårt det var att jobba med trästickor, det var inte alls så enkelt som jag ville minnas från barnsben. Fast då kanske jag inte heller var så brydd om väggarna var raka eller inte. Mitt hus hamnade i alla fall i ett växthus, för att skapa ett gynnsammare klimat för att odla i. För självklart ser jag inte mitt drömboende i Skåne, utan i ett lite kargare klimat. Det ska ju vara en utmaning att odla! Men för att jag här och nu inte helt ska tappa tråden, så kommer ett gäng bilder istället.

 
 
Min granne tänkte också på berg och fjäll, men byggde i en lite större skala än vad jag gjorde. 
En annan visade upp ett liknande ekotänk som mig, och ville ta tillvara på jordvärmen. Hon tänkte bygga in sin bostad likt en jordkula, fast med högre tak än vad Frodo och de andra hobbitarna har, eftersom hon är människa.
De flesta tänkte dock på vatten,och då inte en älv, utan självaste havet, när det såg sitt drömboende framför sig. 
 
Toppmodernt mötte även nytänk i form av trädkoja och häck.
 
 

 

 

 


RSS 2.0