Livets två senaste life hack

Vem vill inte att vardagen ska flyta på så mjukt och smidigt som möjligt? Mina två senaste life hacks, kan ha sitt ursprung i att jag upplevt fler jordsnurr. Därmed skulle man kunna påstå att det är två tydliga åldersdrag som har letat sig fram hos mig...
 
Det ena är att jag nu för tiden avskyr att frysa. Min tunna dunjacka och täckbyxor åker fortfarande på varje morgon. Gillar att befinna mig i en liten kokong av värme fram till att jag kommer till jobbet. Lagom till att morgonkaffet har kickat in är jag redo att omvandlas (läs: svida om till arbetskläder).
 
 
Det andra åldersdraget är att jag blivit med ordentlig ryggsäck. Hej då kånken med smala remmar till axelband. Hej Singi! Varje dag är numer en vandring! 💕 Det känns i alla fall så när väskan åker upp på ryggen och avbärarbältet åker igen med ett klick. Ingen mer cykelhjälm som hänger och slänger från väskan och som hotat att riva ner allt som kommit i min väg när jag gjort minsta rörelse. Nu är den tryggt nedstoppad i ryggsäcken tillsammans med termokopp, vattenflaska, matlåda och dagen till ära ikaffe (mitt lilla lager på jobbet har tagit slut). Och vet ni vad, när jag gick ner till tåget imorse kände jag inte ens att jag bar på något. Milsvid skillnad mot igår, när axelbanden skar in och cykelhjälmen slog mot armen när jag fick sätta långa benet före för att hinna med bussen. Jag tror banne mig att jag börjar bli gammal och lite klok.
 
 
P.s: För alla er som funderar på varför jag envisas med att kånka runt på min cykelhjälm är för att den dagligen nyttjas. Min färdväg till jobbet är nämligen uppdelad i momenten: Promenad, buss, tåg och cykling . Ordningen är omvänd när jag ska hem. Lägg sedan till att många bilister i Kumla inte verkar känna till att personer på ett övergångsställe för fotgängare- OCH cyklister har företräde, vilket gör mig än mer mån att behålla hjälmen på. Jag hoppas innerligt att jag aldrig ska behöva testa den i skärpt läge. Men en lever ju helt klart farligt ibland.
 
 

Listan över saker att göra

Nu när vardagen blivit lite annars och mycket står på paus för många, så kanske tiden och utrymmet att lära sig något nytt uppkommit. Som trädgårdsmästare kan jag inte annat än förespråka att man både bokstavligt och bildligt talat ska börja ”odla en ny hobby”. Sätta fingrarna i jorden och låta tankarna fokusera på annat för en stund. Något konkret som ger ett synligt resultat. Något som växer och gror och som förhoppningsvis blir mat eller blomsterfägring på ditt bord.
 
En träningsväska kommer lastad med blomster <3
 
Frånsett odlandets ädla konst, har jag en hel uppsjö av idéer för göralösa personer! Samtliga bilder nedan är lånade men samlade i min Pinterestmapp "För den göralöse". 
 
Gå på museum
Danska Louisiana Museum of Modern Art har stängt, men de har öppnat en webbversion så att du kan kultursurfa från soffan. Kolla in deras digitala utställningsprogram här.
 
 
 
 
Koppla upp
Hanna Wendelbo och Krickelin har livesända trädgårdssamtal på Instagram på torsdagar vid 12.00 och söndagar 10.00. Ämnet varierar från gång till gång, men meddelas alltid i förväg. Sändningarna ligger uppe i @krickelins story i 24 timmar, så det går bra att titta i efterhand.
 
 
Gå på skattjakt 
Återupptäck gamla godingar som vilar i lådor och skåp. Weronica har dragit igång #aktiveraskåpen på Instagram, där en kan kika vad andra har i sina gömmor.
 
 
Storstäda
Om du är inne och dyker i lådor och skåp, kan en lika gärna slita ut allt och prydligt organisera lådor och skåp. Att sortera och städa är kanske inte världens roligaste grej, men det är en oerhörd tillfredsställelse när det är gjort!
 
 
Titta på serier
Nu söker nog många sig till det trygga och det vackra. Om jag skulle bli sängliggande skulle någon serieklassiker så som Downton Abbey eller The Crown påbörjas. För nej, jag har än så länge hållit mig till Outlander. 
 
 
Spela spel och lägg pussel
Tiden är kanske inne för att spela monopol eller någon annan långkörare? Eller så kör ni ett säkert kort och väljer favoritspelet, här hemma är det Carcassone.
 
Pyssla
House & Garden har lagt upp en guide till hur man gör enkla stjärnor och blommor i papper att hänga på nycklar och dörrhandtag. De med klippta hörn är de finaste! 
 
 
Påsken är över och kanske även lusten att växtfärga ägg, så som Helena Lyth har gjort. Men hennes guide på hur du växtfärgar ägg och vad som ger vilken färg borde även kunna appliceras på textilier. Maken har en skjorta som inte längre är så vit, kanske ska den få bli blåbärsblå istället?
 
 
 Måla
Anna Grundberg delar liksom flera andra konstnärer bilder som man gratis kan printa ut och färglägga. Lite som en målarbok för vuxna.
 
Damma av symaskinen
Julia har så generöst delat med sig av en sömnadsguide till den här klänningen! Kanske, kanske skulle jag kunna lyckas med något liknande. Jag har om inte annat mycket tyg att öva på.
 
 
 
 
Läs böcker
Läs om någon barndomsklassiker! Den hemliga trädgården läste jag i julas och den var så mysig. Boken handlar om trädgårdens förlösande kraft, som både kan förflytta berg och öppna sinnets dörrar. Det finns ett flertal bokomslag, det broderade av Jillian Tamaki sticker ut på ett fint sätt. Gällande det fria broderiet tror jag är det är på ingång igen. Men jag håller mig till mitt säkra kort- Korsstygn samt mitt favoritbokomslag som vore rena drömmen att springa på under en loppistur!
 
 
 
 
Laga mat 
Gör långkok, baka surdegsbröd eller sväng ihop din egen pasta. Sofia Wood har skrivit ett inlägg om allt hon har lärt sig om att göra pasta, så här långt. Själv blir jag inspirerad att damma av min pastamaskin, men låta maken bearbeta degen (för pastan kräver sin knådning både en och två gånger).
 
Och det bästa spår till sist- Ut och njut! Naturen står redo att ta emot er med öppna armar. Våren är här och med den vårblommorna. Det är så grannt ute nu som moffe skulle ha sagt. Det knoppas och grönskar lite varstans, tussilago lyser som gula små solar i dikeskanter, krokusar och snödroppar tittar upp ur gräsmattorna och vitsipporna uti backarna står.
 
 
Samtliga bilder hittas i min Pinterestmapp "För den göralöse". 
 
Det om något kan en glädjas åt, även fast det är oroliga tider runtom i världen. Varm kram och ta hand om er! ❤
 
 
 

RSS 2.0