En augustihälsning från gården

Vaknade med ett ryck 05.00, helt säker på att jag försovit mig. Men det är lördag idag och jag har dessutom gått på föräldraledighet i nästan två veckor. Eftersom jag blev klarvaken passade jag på att greja med tvätten, diska och bära upp en kopp med kaffe till sängen för att jobba undan det sista datapillet som jag inte hann med igår. Det gäller att njuta med en kopp kaffe när en kan. Och ja, jag var för trött igår för att fixa och dona efter jobbet. Även fast den bästa känslan är att vakna upp i ett nystädat hem och långsamt vakna med en kopp kaffe så medgav inte orken det. Orken medgav att dricka en kopp te och ringa en person som jag längtar mycket efter. Bytte lakan innan jag stöp i säng, för det finns nästan inget som slår nytvättade lakan.

Från att jag vaknade till nu, snart tre timmar senare, har regnet öst ner. Kumla firar 80 år idag, så jag hoppas regnet slutar stå som spön i backen. Naturen behöver å andra sidan regnet, det är mycket välbehövligt men det hade kunnat vänta någon dag. Men ingen behöver ett slagregn, det orsakar bara jordflytning och massor av blomputs. Försöker att inte tänka jobb, men oj så svårt det är för nu ser jag bara veckans markmodulering bokstavligt talat rinna bort. För att inte tala om att grävis ännu inte varit här på gården! Den som väntar på något, väntar på en grävmaskinist... Tänk att det gått 13 månader sedan vi startade upp det projektet och vi är ännu inte i mål? Men någon gång händer det, säkert på måndag så att hela tomten blir en enda lervälling. Jag får fly till förskolan med Vilja så att jag slipper se gräsmattan förstöras. Grävis har nämligen fått en hel lista med punkter, det är både avlopp men även igenfyllnad runt pumphuset och påläggning av jordmassor på jordkällaren samt diverse andra småprojekt så som att utvidga potatislandet ytterligare och flytta växter.

På tal om att flytta växter så har vi den senaste tiden arbetat som galningar med att gräva upp och jordslå samtliga växter i woodlandet. Pioner, nejlikrot, höstaster, hundratals gullvivor, såpnejlika, hallon, vinbärsbuskar, strutbräken och aklejor har fått åka skottkärra. Allt skulle räddas innan jag gick fram med röjsågen för att ta bort alla rotskott från syrenerna. Super Maud blev inringd när covid slog till och så gott som hela makens familj blev däckade. Jag behövde barnvakt för att kunna jobba och dagen vi fick uträttades ett mindre stordåd.


Jag har vaknat 05 och stupat i säng runt midnatt, först jobb och sedan förberedelser inför grävning. Gissa om luften lite gick ur oss i tisdags när grävis meddelade att han behövde vabba och därmed inte skulle dyka upp denna vecka? 

Men så har denna vecka också gått i ett lite behagligare tempo (i alla fall hemmavid). Vi unnade oss både räkfrossa med LRF Ungdom och tacokväll på Goda rum. Räkfrossan var ombord på en båt som kryssade sig ut i Hjälmaren. En gitarrist spelade kvällen igenom och det blev till och med allsång och vin för min del, trots att det var en vardagskväll.


Högt och lågt i vanlig ordning, här kom visst alla morgonfunderationer på en och samma gång! Hoppas kunna få till några inlägg den närmsta tiden, det är ju så kul att hänga här inne! 





RSS 2.0