N.O.R.A

Befinner mig nu i Sala hemma hos P.
Såg till att beta av två arbetsrelaterade utbildningar under tågresan.
Är nu ren och fräsch i mitt smultronlinne och inväntar kvällen.
N.O.R.A ska spela och hejarklacken ska givetvis stå längst fram!
(Det är nämligen P:s kompiasr som spelar).
Men först lyxig middag och sällskapande.Daniel, Joel, Gustaf och Magnus bildar tillsammans N.O.R.A


Imorgon bär det förresten av till huvudstaden. Jag och P ska möta upp gemensamma vänner och gå på musikal. Ska bli så himla kul det med!


Pricken!

Prickiga strumpbyxor ska man ha,

för då blir man gla’

 

Därav har jag införskaffat ett par prickiga ben.

Eller benen hade jag redan, men prickarna köpte jag in!

 


Under hatten

Jag bor under hattmannen. Eller han har så små fjun på hakan att han kanske inte är mer än en pojke. Man eller inte så delar han i alla fall frikostigt med sig av sin musik. Tack och lov har min granne väldigt bra musiksmak, vilket jag inte riktigt kan säga om Mr Tecno. Tyvärr har den sistnämnda fått för sig att han och hattmannen har inlett en musikduell, där högst vinner. Mitt emellan dem bor jag och nu är allt bara ett enda stort oväsen.

 

 

Tyvärr spelar de inte Zepplin, då skulle P. bli glad!


En liten vårhälsning

Idag skiner solen och ute luktar det gräs.

 

 

Jag har plockat in lite blommor som växer vilt i sluttningen här utanför och har satt dem i gamla apotekareflaskor. Men tyckte ändå att någonting fattades, så ett bokmärke och ett tidningsurklipp fick fungera som piff och resultatet ser du här ovan.


Carmencita

My new darlings.

Har gått och förälskat mig i ett par skor!

Inte vilka skor som helst, utan det är mina Nellyskor.

 

 

Vette katten hur jag ska kunna gå i dem, men snygga är de minsann!

Skulle det nu vara så att de är helt odugliga att gå i, så kan jag i alla fall titta på mina gratisskor!

 


Mörk choklad, o la la!

För att jag har jobbat alla dagar förutom idag.
För att imorgon drar min 60 timmars arbetsvecka igång.
För att jag behöver en sockerchock för att kunna lägga sista handen på krönikan.
Men framförallt för att det är gott med choklad!Rolling'

Igår haglade det och idag har det varit hård blåst.
En liten väderrapport så här på kvällskvisten från Götet.
Annars så håller jag på att bli riktigt grym på att balansera och ta omvägar med bussen.Bild: Reseguiden

Tyvärr är det inte en sådan här fin buss jag åker med varje dag (inte ens då jag åker fel).
Utan en väldigt vanlig svensk blå buss.


Min inneboende vän

Jag har fått en sådan där jobbig förkylningsblåsa i munnen. Svider till som bara den ibland så nu idag ledsnande jag och svängde ihop en fruktsallad. Det sved så nånting när kiwin kom i kontakt med blåsan, så nu hoppas jag att den förstår att den inte vill bo kvar hos mig utan flyttar!

 

 


Shopaholic

Fick ett sådant där sug efter att umgås igen, men eftersom de flesta vännerna är si så där 120 mil bort, så tog jag en dejt med VISA. En utmärkt kompis som betalar allt och som vanligtvis får en på mycket bättre humör. Lyckligtvis hade jag med mig en införskaffningslista, så jag gick inte helt wild and crazy. Sedan har jag än inte kommit till det stadiet att jag kan gå igång helt inne på det gubbdagis som Clas Ohlsson faktiskt är. Det till trots blev det termosköp och pysselgrejer. Jag behöver faktiskt en termos för att det är långt mellan rasterna vissa dagar och det är smått kyligt nere vid vattnet.

 

 

Resterande inköp (nej det är inte fler saker från Clas Ohlosson!) tänkte jag hålla lite på, men bara lite!


Fröken Tö åker igen!

Jag har haft en helt underbar påsk och ville i vanlig ordning inte åka ner till Götet när det väl var dags för att säga på återseende till alla och flyga ner. För jag har haft en helt otroligt härlig vecka med bland annat följande saker...

 

Jag klädde ut mig till min bloggkaraktär!


Klädde ut mig till Fröken Tö, damen från de gamla skolböckerna som kommer och sopar undan snön så att våren kan titta fram. Där av hade jag dekorerat min grå poncho och min kvast med rosor och murgröna. Min rosakompis fick också följa med, eftersom Fröken Tö leds av fjärilar!

 

 

För det hamnade jag i tidningen (den infällda bilden längst ner). Otroligt varmt och bökigt att åka när varken armar eller ben kunde fundera som vanligt,  intrasslade i ponchon. Men jag hamnade ju i tidningen, så vad gör det?!

 

 

När det inte åktes skidor i diverse utstyrslar, så åkte vi stjärtlapp.

Fast för att kunna åka ner, så måste man klättra upp!

 

Påväg mot Dalovardo

 

Skoter åkte vi också skoter, bland annat till världens vackraste plats-

Dalovardo.

 

Flugar vilar ut efter träningspasset


Fast bäst ändå var det att rida!

Det tyckte nog både lillebror, Macke, Heidi och Riikka som alla blev förtjusta i mina fyrbenta vänner!

 

Lika delar fläsk, kokt potatis och älgfärs är den perfekta korvbasen!


Men när man far runt och är så aktiv om dagarna så måste man förståss ibland också fylla på med lite mat. Därför ägnade vi oss åt korvtillverkning, utan tillsatser och E-nummer!  Mums!

 

Egna pizzan den bästa är!

 

Visst är korv väldigt gott, men hemlagad pizza i stenugn är inte heller fy skam. Så efter det dagliga tunnbrödsbaket bidde det pizza till lillprinsens (som inte är så liten längre!) förtjusning!

 

Ojojoj vad många bilder det blev! Tror därför att jag utelämnar dans, tjejmys och diverse andra roligheter.

Morsning korsning, nu ska jag sätta igång med söndagssteken som legat och gottat till sig över natten för P ramlar nog snart in!

 

 

 


Hello Goodbye

Tänkte ringa Elias för att ta en kopp te.

Kom på att han har flyttat.

Tänkte istället ta ett träningspass med Elin.

Men hon har också flyttat.

Tränade så själv och drack te helt allena, det funkade det med men nog saknar jag allt mina utflugna vänner!

 


Påskpyssel

Jag älskar att pyssla, men ibland kan inspirationen tryta lite. Därför har jag samlat ihop några fina bloggar som skrivit om sina påskpyssel, så om du blir inspirerad och tänker att det vill jag också göra- klicka bara på bilden så länkas du dit!Angeliqe tipsar om hur du gör fina servettringar


Ella om hur du tatuerar dina ägg


UnderbaraClara planterar påskliljor i ägg


Och Ingid viker påskharar till godiset


ÄN EN GÅNG- HA EN UNDERBAR PÅSK!


Påsk i Ammarnäs

Jag är hemma. Ockra var överallt och skulle slicka mig och innuti hjärtat kände jag mig lika dant. Inte att jag ville slicka hela världen, utan mer att jag var så oerhört glad över att vara hemma. Blir så tydligt också när jag kommer hem vart mitt hjärta egentligen finns, det är bara mina skor som är stationerade nere i Göteborg.

 

Det är underbart att vara tillbaks hemma igen. Det är inte direkt supervarmt och snön ligger självklart kvar men det är så det ska vara den här tiden, det är ju vårvinter för sjutton! Det är synonymt med skid- och skoterutflykter, ridturer i skogen, påskmiddag i stugan med släkten och sist men inte minst att gräva en solgrop och slå sig ner på ett renskinn med en bra bok. Vårvinter är det här i norrland, men i Göteborg är det ordentlig vår. Det har blommat ett bra tag nu i Göteborgs rabatter, här syns inte ens blombänkarna eftersom de är begravda under all snö. Nu är jag som sagt hemma och ska bara njuta av att umgås med mina nära och kära samt skriva en ny krönika.

 

En påsklilja från rabatterna utanför mitt göteborgsfönster

 

GLAD PÅSK!

 


Stumfilm

Att sitta framför datorn på sin typ enda lediga kväll tycker man borde resultera i något kreativt. Men eftersom både min och Simons datorer gör allt för att jag inte ska kunna ta min distansutbildning, så lägger jag nu ner. Hoppade spinnningen, har suttit i flera timmar och fixat och trixat med krånglande program och nu när filmerna äntligen börjar rulla så är de helt ljudlösa! Dra nu inte den förhastade slutsatsen att jag är en idiot som inte vet vart ljudknappen sitter, för det gör jag! Men det är bara det att ljudet är på max utan att för den delen höras. Så jag gör kväll och förstår varför inga lärofilmer är i stumfilmsformat!En stumfilm som jag däremot skulle vilja se är The Artist!


Lemon Curd

Kom på att jag visst aldrig publicerade det recept jag använde mig av för att göra lemoncurden till sommartårtan!Men den som väntar på något gott...här kommer receptet!
Nu blire andra bullar!

Jag älskar att baka bröd, allra helst på mornarna. Att sätta händerna och hjärnan på terapi och skapa något ätbart. Ätligheter som P mer än gärna hjälper till att tugga i sig.

 

 

Dagens brödbak resulterade i grahamsbullar!

 

Perfekta morgonbröd just eftersom de inte behöver jäsa en mindre evighet, utan de är bara att baka ut och grädda! Till och med den morgontrötte tror jag skulle kunna fixa det här...


 


RSS 2.0