Loppis är poppis

Jag älskar loppis och jag vet att jag inte är ensam om det. Att hitta ett fynd, det där lilla som du gått och tänkt på länge kan ge mig en otrolig adrenalinkick. Få hjärtat att rusa lite fortare. Farmor visade mig just ett sådant ställe här på Öland…

 

 
Välordnat, i ståtliga rader stod alla pryttlar.
 
 
Gamla apotekare flaskor och burkar från Siwerts Färg-, Tapet- och Kemikalieaffär fanns där att hitta.
Tyvärr tillät inte riktigt min packning ett tillskott på si så där ett dussin flaskor, så de står fortfarande kvar på hyllan och väntar på sina nya ägare.
 
 
 

Solen & vindarnas ö

Jag befinner mig hos farmor på Öland. Njuter av livet, vilket för mig innefattar jordgubbar till frukost. Loppisturer. Trädgårdsspaningar. Fotografering. Morgondopp i havet. Ännu mera jordgubbar. Underbart god mat. Utflykter med picknickkorg. Löparturer på denna underbara ö samt en doft av salt, rosor och tång.

 
 
Utsikt från Långe Erik, fyren på Ölands norra udde som jag igår klättrade upp i. 139 trappsteg var det för att vara exakt, vilket är väldigt högt upp om man råkar vara höjdrädd!
 
 

Midsommar!

Lite sent, men här kommer några glimtar från bersån där större delen av min midsommarafton spenderades i goda vänners lag. Det blev massor av god mat, skratt, blomster, jordgubbar och sist men inte minst ett nattdopp i havet...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Malmöriten

Jag har som sagt flyttat. Blivit malmörit, i alla fall om man ska tro papperen. Men hjärtat är lika fullt kvar i Ammarnäs. Då mina två senaste blogginlägg har handlat om hur jag förvandlade min stuga som jag bodde i förut (se förebilder & efterbilder). Så tänker jag att jag fortsätter på samma tema eftersom det är högst aktuellt för mig just nu! Jag bor med mina två sambos och vi har varsitt rum. Mitt var så här tomt och ödsligt när jag kom...
 
 
 
En förebild från mobilkameran. Inte den bästa kvaliteten, men som i alla fall ger ett hum om hur det såg ut innan!
 
 
 
 
 
 

Spaningen fortsätter

Igår skrev jag om hur det såg ut i stugan när jag kom, vilket du kan läsa om här. Idag tänkte jag fortsätta med bildvisningen, men istället visa hur det såg ut efteråt. När jag boat in mig som bäst...
 
 
Precis när du klev över tröskeln så möttes du av denna syn...
 
 
 
Soffhörnan artade sig så här...
 
 
 
Och kokvrån som stod just brevid såg ut så här...
 
 
 
 Mindre än en meter från "kokvrån" var resten av köksdelen...
 
 
 
Fast denna bild kanske ger en bättre helhetsbild över den vrån...
 

 
Myshörnan med den fina skolplanschen har jag fått av min underbara kusin...
 
 
 
och avslutningsvis så var där ett mysigt litet sovloft...
 
 
Betydligt mer Lisainbott och det har jag behövt, då gångerna jag kunnat åka hem är så få att jag kan räkna dem på ena handen. Detta ringa antal beror så klart att jag behövt färdas genom i princip hela Sverige för att komma hem till mitt Västerbotten och mycket därför så gjorde jag ett nytt litet hem i skåneland.
 
 

Tjuvkik

Under läsåret som gått har jag aldrig delat med mig av hur mitt boende såg ut. Glimtar från den har stundtals skymtat här  på bloggen, men inga helhetsbilder. Men det tänkte jag ändra på nu, för nu sitter jag på före-och efterbilder…

 

Så här såg stugan ut exteriört (och det ändrade jag heller aldrig på).

 
 
Stugan bestod av bottenvåning samt sovloft. Bottenplanen artade sig så här...
 
 
 
 
 
Och påväg mot loftet så såg det ut så här...
 
 
 

 

Interiört var det minst sagt sparsmakat inrett och väldigt, väldigt vitt. Det kändes med andra ord inte som mig! Så jag boade in mig och satte min prägel på det. Är du nyfiken på att se hur det blev, så kan du ju alltid kika in imorgon!

 

Glad midsommar!

Jag skickar blomster och fågelsång till er alla
-Samt en liten midsommartårta!
n
 
 
 
 

Baltanen

Att ha semester är hektiskt vill jag lova! Jag fixar och donar från tidig morgon till sent om nätterna, men det ger resultat. Lägenheten känns allt mer som ett hem och jag riktigt myser. Jag är så lycklig att det nästan spritter i tårna över mina fina sambos och vårt gemensamma krypin. Baltanen som vi kallar den är under uppbyggnad än, men igår fick köksön flytta ut och fick i samma veva en släng av vaxduken. Vaxduk är nämligen det allra senaste i vårt kollektiv  och gul ska den va’ !

 

 

Förresten baltan är ett mellanting mellan altan och balkong. Det bara kom sig så att jag råkade säga fel här en natt och felsägningen var så festlig att jag fortsatt använda den!

 

 

Hundraåringen

Liveversionen som skriver ner sina tankar på det portofria sättet, i sin blogg. Denna krutgumma heter Dagny Carlsson och beskriver sig själv så här: ”Jag är hundraåringen. Inte den som hoppade ut genom fönstret och försvann, utan en helt vanlig tant, som har nått en respektabel ålder”.

Viola x wittrockiana ’Frizzle Sizze Orange’

 

Jag är helt fast! Jag som ibland kan vara en jäktad själ mår bra av att läsa sådana här saker. Det är som att ringa farmor, fast man kan göra det även om klockan är två på natten (stackars farmor skulle annars lätt tro att det hänt något).

 

 


Tomhet

Det kommer att bli tomt. Inte bara här på bloggen, utan även på andra håll och kanter.
Jag ska flytta idag. Efter lärårets sista tenta tar jag min väska och går. Blir malmörit.
En utan internet än så länge, Men det kommer att ordna sig, Först ska jag bara krama om en vän hårt för sista gången på länge. Förhoppnningsvis fixa denna tenta och påbörja livet som sambo- Det händer minst sagt saker nu! Därav en eventuell stunds tystnad, men ni hittar mig fortfarande på instagram som lizzzie2.
 
 
Det jag kommer att sakna mest av allt är närheten till havet.
Morgondopp eller kvällsdopp- Bada måste man göra minst en gång per dag!
 

Little bird

Ibland stöter man på oväntade saker, som denna lilla fågel som Andreas upptäckte när vi var ute och promenerade. Fint!

 
 
Än finare är att jag just fått grattulera två vänner som vardera kammat hem varsin större vinst.
Att jag och tjejerna hade mysig tjejkväll igår med rosévin och frisbeekastning.
Att sommaren är HÄR med jordgubbar, sol och bara fötter.

Bo grönt

Jag håller på att bli igenväxt i min lilla stuga. Växtligheten har fullkomligt exploderat utanför och det är bara så underbart att jag absolut inte vill beskära allt. Istället låter jag det vilda spira, det är fint det tycker jag!
 

Mellan hägg och syren

Det enkla är oftast även det allra vackraste. Ta bara detta stilleben till exempel. En syrenkvist och några ljusstakar i fattigmanssilver. Vilsamt för ögat att vila blicken på, precis så som det ska vara!
 
 

Brambles

Mitt nya ord är brambles för att jag tycker det klingar så vackert! Nog för att björnbär är goda, men att de hade ett sådant tjusigt namn på engelska det visste jag inte förrän jag började plöja växtartiklar!

 


IKEA PS

Har suktat efter IKEAs PS byrå tills idag, då den tappade lite av sin charm. Dels eftersom den är rätt så dyr (fast det visste jag ju redan) samt för att alla lådorna är målade RÖDA innuti. Det blir alltså typ dubbelt så mycket jobb att måla om allt sammans eftersom jag tänkt mig vit insida och kulört utsida.
 
 
Tror att jag helt enkelt får hitta en annan, betydligt billigare och därmed studentvänligare byrå att sätta målarpenseln på...

Unforgettable moments

En milstolpe i livet. Jag gråter av lycka och stolthet, men jag får än inte säga varför.
Men det är glädjetårar, så mycket är säkert!!!
 
 

Colour it up!

Jag flyttar ut, inte till ett tält över natten utan för gott. Jag lämnar min lilla stuga, fäller en tår över alla minnen som sitter i väggarna och blir en malmörit. Väggarna i det som ska bli mitt rum är ganska slitna och då jag fått tummen upp att måla så går jag i spinn på färgkartor! Det jag sedan länge kommit fram till är att jag gillar blått och tänker mig något i stil med detta…

 

Färgkartor är den vuxnes bilderbok...
 
Jotuns havsbris
 
Blir extra effektfullt när det möter grått!
 
Tänker mig någon av dessa fonväggar...
Ovan molnen...
 
Eller denna som med ett gäng svampar och lite tålamod så blir så här!
 
 
Går jag sedan över i en helt annan nyans, så artar det sig så här iställlet...
'Sand' från Jotun (är dock mer beige i verkligheten)
 
Möter världen...
 
 
alternativt vita väggar...
Vad tycker du blir den snyggaste kombon?
 
 
 

Morgonmaten

Morgonmat i en enklare form, bara att sleva i sig innan man slinker ut genom dörren. Här nedan kommer min tjejkompis basrecept som man sedan kan experimentera lite som man själv vill med. Jag gillar när det är knaprigt så jag har i mycket hasselnötter, mandel och solroskärnor för den nötiga smakens skull. Aprikoser och gojibär för sötma och rågflingor för matighetens skull.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0