På upptäcksfärd i trädgården

Strax innan vi åkte norrut kom ett ordentligt snöoväder som bäddade in hela trädgården i vitt. 



När vi kom tillbaks från påskfirande i Västerbotten mötte våren oss. Snön hade smält bort, förhoppningsvis var det sista gången för i år att trädgården är täckt med vitt! De kalla nätterna var kvar, men veckan efter vände det. Vitsipporna kom och förgyllde diket. Krokus och snödroppar hade tittat upp ur gräsmattan för andra gången denna vår och är i skrivande stund helt överblommade. Gullvivorna har tillsammans med scillan tagit över stafettpinnen som vårens budbärare. 
Snödroppar i kvällssol

Påtar på ute i rabatterna om kvällarna, kan inte låta bli nu när allt börjat spira. Gräver försiktigt och försöker artbestämma allt jag stöter på. Vissa är bara blad, andra är betydligt enklare eftersom de har hunnit gå upp i knopp.


Jag har hittat vårblommorna vitsippa, krokus, gullviva, snödroppar, tulpaner och svalört. Även ett gäng perenner så som akleja, malva, pion, löjtnantshjärta, violruta och stormhatt har tittat upp med sina blad. Ska fortsätta detektivarbetet här under året. En angenämn syssla när man tagit över en gammal gård med tillhörande trädgård. 

I buskväg finns rosor, syrener, snöbär, doftschersmin. På bärbusksfronten har vi röda- och svarta vinbär, krusbär och hallon. Ett maffigt exemplar av rabarber och ett skruttiga litet växthus som jag har gett lite kärlek (inlägg kommer). 


De är finast där de står, men jag kan ändå inte låta bli att plocka med mig några in. Det gäller att bejaka den lilla flickan inom sig ❤️





RSS 2.0