Skrivmaskinen

Snart tror jag att jag byter ut min NYA dator mot en skrivmaskin, som de  använde på den gamla goda tiden!       

 
En skrivmaskin drabbas aldrig av tekniskt fel och hade inte kompetensen att kasta saker i papperskorgen. Den hade ingen skärm och därmed var det aldrig något problem med någon skärmrotation. Vidare så fick skrivmaskinen aldrig för sig att den var ute och flög, trodde den mot förmodan det så visste den inte vad flygplansläge var. Men å andra sidan var internet "bara en fluga" då... dessutom hade kortkommandon som Ctrl X och C inte sett dagens ljus. Funktioner som helt klart underlättar i skrivningsprocessen. Så även om en skrivmaskin hade varit ack så charmig, så kanske den bäst skulle fylla sitt syfte till dikter och kortare noveller.
 
 
 

Svalkande hälsningar

Tidigare i sommar när de hade värmebölja i söder, så skickade jag svalkande hälsningar från norr till söder.
 
 
 

Jag och Sofia brukar skicka vykort till varandra och blomstervakten måste ju också få ett. Extra fint är det eftersom motiven är från Ammarnäs och fotografen till det högra kortet är Lasse Strömgren, en av mina bekanta. En hälsning bekanta emellan.


Tapetsera mera!

Jag har alltid haft Karlslund som en av mina absoluta favorit tapeter. För två år sedan när jag var i farten och renoverade mitt andra rum föll valet på en betydligt billigare tapet med mindre mönsterpassning, dock även den med blomstermotiv. Ingen storskräll direkt att trädgårdsingenjören är svag för blomster.

 

Klicka på bilden ovan för att se mer av renoveringen.

Men nu, efter år av trånande så slog jag till. Karslund ska äntligen få flytta in!

 
 

Hortikultur i fjällmiljö- Typexempel Potatisbacken

 

En av mina läsare frågade förvånat om jag fortfarande skriver på mitt kandidatarbete. Självklart är svaret på den frågan nej, det är publicerat i Epsilon och jag är sedan någon vecka tillbaks hemma i fjällvärlden igen.

 

 

För kandidatarbetet blev klart tillslut, även fast resan var både lång och kämpig. Men i mål kom jag, vilket jag är innerligt tacksam för. En bit av hortikulturen vid vägs början är fångad. Och det känns fortfarande helt overkligt, för jag har nog aldrig jobbat så hårt för något. Jag la ner både min själ och mitt hjärta i arbetet. Glöm slutövning i lumpen, att intervjua 21 personer, transkribera allt (vilket blev 146 sidor) och koka ner det samt skriva en litteraturstudie om potatis var maxat. Totalt 75 sidor agrarhistoria blev det...

 

”Wow, vilket tidsdokument!”

 

”Du skriver en hel lärobok: Allt du någonsin behöver veta om potatis!”

 

”Jag tror att du har missuppfattat något, det var inte dags för masteruppsatsen riktigt än!”

 


RSS 2.0