Renoveringen

Jag har slipat, spikat, sytt, målat, tapetserat och målat lite till…

 

Det blev minsann till att jobba, men det var ett kul jobb och väldigt givande då jag verkligen såg att allt går bara man har lite tålamod. För det man inte kan, det kan man alltid lära sig! Så det är en stolt liten filur som skriver detta, en filur som vill att du ska komma ihåg en sak- Allt går bara man vill!

 Så här såg det ut innan jag började renovera. Eller tja, jag kom i sista sekunden på att det nog var en fin idé att ta en förebild innan jag satte igång med själva renoveringen (men då hade jag hunnit kånka ut det mesta redan). Men denna bild ger i alla fall ett litet hum om hur det såg ut innan.

 

Så här blev resultatet.
Ett resultat som borde utfärdas med nackspärrsvarning! För att måla ett tak är inte det allra lättaste ska jag säga (speciellt inte när strömmen går och det ska göras i skenet från en pannlampa).
 
 

Självklart åkte riktiga Lisa tapeter upp på väggarna (fast det var en riktig vånda för den velige innan hon slutligen bestämde sig för dessa med rosor).

 

Tapetbitarna som blev över efter mönsterpassningen hamnade inte i soporna, åh nej! De hamnade i garderoben. Garderobsdörrarna hivade jag förresten ut och ersatte med ett lindblomsgrönt draperi som jag själv sydde.  Tygbiten som blev över gjorde jag en gardinkappa av, eftersom jag där i sommarnatten insåg att jag inte hade några gardiner.

 
 Att gjuta i betong är ett trevligt pyssel, men se till att stöveln som du använder som form faktiskt är trasig! Annars kommer ägaren av skoparet att bli ledsen (alt. donera vänsterskon till framtida betongprojekt).
 
 

Stolen fick sig tidigare ett uppsving med Josef Franks tyg Stensöta.

 
 

Någon hävdade att det krävdes en man för att slipa ett golv. Det fick kvinnan i mig att se rött och så var saken avgjord- Jag skulle ta mig tusan göra det själv! Sagt och gjort, jag slipade mitt golv. Jag kan villigt erkänna att i början så var det 80-kilosklumpen som gick omkring med mig, men jag fattade ganska snabbt galoppen och så var golvet plötsligt slipat, vitbetsat och lackat. Så kanske, kanske var jag golvslipare i mitt förra liv?

 

Kommentarer
Postat av: G-B

Så bra det blev. Och inne i garderoben, toppen! Men fårskinnet döljer ju det fina tyget i fåtöljen,

2013-09-08 @ 12:32:13
Postat av: Marlene

Såååå fiiiiint det blev :) Jag ska komma på studiebesök när du kommer upp. Kram från oss :)

2013-09-08 @ 17:57:25
Postat av: Jennie Bergius

Åh så fint! Och såå duktigt jobbat :)

Hoppas att du har en fin söndag <3 Jennie

2013-09-08 @ 18:32:34
URL: http://bergiusjennie.blogspot.se/
Postat av: Johanna

Så fint det blev och jag har ju sett det live och du är grym på att fånga på foto!:) Bra jobbat!! kram

2013-09-08 @ 21:11:19
URL: http://www.lady-tramp.se
Postat av: Gabriella

Härligt att du också fått höstkänsla! Själv kramar jag hösten innerligt. Underbart med en rönnbärsbukett.

Tack för fina orden, jag ska tänka så! Allt kan bara bli bättre från nu:)
Ja men visst, härligt när man får användning för all kunskap. Kan tänka mig att det måste vara många namn ni måste kunna inom blomriket.
Åh jösses Amalia vad fint! Sicken duktig filur må jag säga:) Så tjusig tapet och gillar ditt lilla stilleben med betongstöveln som heller inte var helt fel ju. Hatten av för dig:)
Hur mår du och hur går plugget?
Höstkram:)

2013-09-09 @ 21:49:06
URL: http://elephantzoul.blogg.se
Postat av: Elin

Fantastiskt Lisa!!! Jag är SÅ imponerad av dig! Extremt fint blev alltihopa!

2013-10-02 @ 00:52:28
URL: http://sjoland.se

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0