Namngivningscermoni och begravning

Vilken vecka! Jag har jobbat, vabbat och åkt genom Sverige- sett virvlande höstlöv bytas ut mot snö som snabbt smält bort. Delat turen med en barndomsvän som jag kommit betydligt närmare igen. Vi har gemensamt sagt adjö till en väldigt betydelsefull person som format oss till dem vi är idag. 


Men som prästen så fint citerade C.S Lewis, "den smärtan jag känner nu är den lycka jag hade innan."

Och det har inte bara varit sorg dessa dagar, utan även lyckliga stunder...



Jag har varit på namngivningscermoni där moderkakan begravts och navelsträngarna eldats upp tillsammans med lyckönskningar inför framtiden. Jag har varit på kusinmys och kusinpromenad. Hälsat på vänner uppe i backen och hjälpt till att organisera i stallet. Jag har värmt fötterna framför kakelugnen och haft långa samtal med min föräldrar. Diskat gammalt porslin som jag fått i gåva och som landade i vitrinskåpet. Jag har packat potatis och kramat farfar och slutligen handlat och storkramat en kär vän. Nu sitter jag på bussen, för även fast det varit gudomligt att vara ute på egna äventyr så saknar jag såklart min dotter och min man. Men snart är jag tillbaks med dem och då är det jul ❤️




Varje avslut är början på något nytt

Sitter på tåget upp för att ta ett sista farväl. Förvirrade tankar om en skönlitterär roman snurrar i huvudet, en handling har bitit sig fast i huvudet. Ännu mer förvirrat känns det att åka upp och säga hej då till en nära vän som gav mig luft under mina vingar. Jag hade absolut inte varit den jag är idag om det inte varit för henne och för det förtroende som hon visade mig i mycket unga år. Nu är stalltjejerna återförenade och sitter här på ett tåg för att visa vår tacksamhet en allra sista gång. Har redan en klump i magen inför imorgon.

Landskapet som svischar förbi utanför rutan är höstligt och vackert. Jag njuter av att åka tåg, men det är alltid lite extra trevligt när solen lyser från en klarblå himmel. Idag har jag även upptäckt SJ Prio! Varför köpte jag lunch på centralen? De dukade upp pastasallad i loungen och här ombord finns både kaffe, te och frukt. Vilken upptäckt! Märks det att en inte är van att åka första klass, det var nämligen endast här det fanns två platser bredvid varandra.

Det blir bokstavligt talat bara att åka upp och ner, trots det känns det konstigt att åka från min dotter. Det blir så märkbart att hon är född under en pandemi, för trots att hon är över 1,5 år så har jag aldrig varit ifrån henne mer än två dygn. Nu blir det nästan det dubbla, men så tar också resan nästan två dagar. När jag är hemhemma så hoppas jag hinna med att krama släktens två nya tillskott, bada bastu och pussa på hästmular.

Nu försöker jag intala mig själv att varje avslut är början på något nytt. Vad det nya blir återstår att se.



RSS 2.0