Blomsterkonfetti

En morgon när jag vaknade visste jag precis vad jag behövde göra, så i flera veckors tid har jag samlat kronblad. För blomsterkonfetti måste man ha! Speciellt om man är trädgårdsingenjör, då går det liksom inte för sig att man inte kastar torkade kronblad över brudparet. Delade med mig av mitt projekt igår till en av grannarna och bara några timmar senare kom hon över med tre fyllda krukor med rosenblad, knoppar och hela blommor! Vilken lycka! Kunde därmed fylla hela matbordet med brickor, så nu är det lite ont om bra matplatser här i lägenheten, eftersom soffbord och soffa står i lägenheten med snickarglädje som vi håller på att försöka sälja.

 

 

Har dock insett att det där med att kasta ris på brudparet för att önska dem välstånd och lycka inte är så galet ändå, vem vill inte gå en sådan framtid till mötes? Därför så testade jag alldeles nyligen att blanda ut de torkade blommorna med ris, dels för att dryga ut det men också för att ris är tyngre än torkade blomblad och därmed kommer vara enklare att kasta om det skulle till att blåsa när vi går nedför altargången. Jag och sambon kommer nämligen att gifta oss utomhus.

 

P.s: Jag vet att det har cirkulerat rykten om att riset skulle kunna vara skadligt för fåglar, men när jag kollade upp detta så var det en ornitolog som bestämt hävdade att så inte var fallet. Jag hoppas att han har rätt, för inte vill jag skada någon fågel! 

 

Herregud vilka gubbar!

I helgen gjorde jag och Volvon en utflykt, vi rullade till Värmlands djupa skogar. Det vankades inte skogspromenader, utan jordgubbsplockning! Varför ska du envisas med att köra bil i nästan två timmar för att plocka jordgubbar, tänker du säkert nu. Min mamma påtalade i alla fall detta. Men det beror helt enkelt på att jordgubbarna är godare i Värmland än i Bergslagen 😉 Skämt åsido så är det en god väns släktgård och det har blivit lite av en tradition att besöka gården. Efter att ha hälsat på alla, riktiga jordgubbsplockare ute på fältet, så laddade vi med fika och vek sedan jordgubbsaskar för glatta livet.

 

 

95 LITER JORDGUBBAR lastade jag in i Volvon till mig och sambon samt ett antal backar till sambons familj. Med röda fingrar, bränd ryggtavla och lätt illamående efter att ha ätit jordgubbar en hel dag rullade jag hem för att rensa hela kalaset. Eller jag satt i ärlighetens namn i baksätet, för Emil fick köra, eftersom jag var så trött att jag såg dubbelt efter att ha gått upp klockan 06, kört bil i flera timmar och sedan legat på knä och hamstrat jordgubbar likt en ekorre. Men där i baksätet var jag så glad och tacksam över Jossans släkts omtänksamhet, detta är nämligen andra företaget som helt självmant klivit in och sponsrat bröllopet! Jordgubbarna har nämligen antingen styckefrysts som isbitar eller snabbt mixats ihop, för att så småningom landa i den jordgubbsmousse som ska fylla tårtorna som planeras att serveras på bröllopet. Jordgubbar som alltså Värmlands bär AB har skänkt till oss! Vem är då bröllopets andra sponsor, kanske du nu frågar dig (om du inte fått höra historien redan). För att inte ta bort strålglansen från jordgubbarna får de allt bli ett eget inlägg.

 

 

P.s: Sitter du med ett rött berg av jordgubbar framför dig, är mitt tips till dig att äta så mycket du kan och sedan låta dig bäras av ljudet från en bra podd. Lyssnade både till Biancas och Claes sommarprat, samt flera avsnitt av En underbar podd och Snutsnack. En viss man hjälpte mig nämligen att rensa, därav det senare poddvalet.

 
 

På min önskelista

Om mindre än en månad blir jag...30? Kan knappt fatta det själv, att åren gått så fort! Men eftersom det ändå är något visst med att fylla jämnt så har jag sammanställt en liten lista på vad jag önskar mig. Saker som är mer eller mindre onödiga men med desto högre vill-ha-faktor... 

 

 

1. MATSERVIS

Jag och sambon kan inte enas om en matservis. Jag har alltid varit kär i Blå fasan (bild till vänster), men sambon tycker den är för krusidullig. Men jag har likafullt korpgluggarna öppna efter Gustavsbergs servis FASAN eller den snarlika EGERSUND som är Norges svar på FASAN. Blå, lila eller grön färgsättning, det spelar inte så stor roll, bara den inte är brun! Skulle jag mot förmodan hitta Gustafsbergs LONDON (bild till höger) så slår jag till direkt, dock är den servisen så pass gammal att det är näst intill omöjligt att hitta den som en komplett servis. Den stora fördelen är dock att även min blivande hälft också uppskattar den servisen.

 

 

2. KRONÄRTSSKOCKA

 

Drömvasen heter KRONÄRTSSKOCKA! Jag håller utkik efter på Blocket samt på Öland där de har utförsäljning av dessa dyrgripar. Finns i färgerna vit eller lindblomsgrönt, det är näst intill hugget som stucket då båda färgsättningarna är fantastiskt vackra.

 

 

 3. LJUSSTAKAR

Vänskapsknuten, vilket namn! Såklart att man skulle önska sig en sådan knut! Även detta är ett ständigt span (som aldrig dyker upp på annat än aktionsmässor eftersom folk håller hårt i sina ljusstakar). Liksom LILJAN ljusstake från Skultuna eller SEASON ljusstake från Georg Jensen. Liljan gör sig dock bäst som par.

 

 

 

 4. MOCCAMASTER

Kaffekokarnas Royce rolls i rostfritt stål, ja tack! I ärlighetens namn funkar kaffepressen föredömligt bra, men det är något visst med ljudet av en kaffebryggare som står och puttrar. En bonus är ju att man kan ställa in den på timer och ha kaffet klart till dess att man vaknar, hur härligt vore inte det? Å andra sidan är det i ärlighetens namn oftast älsklingen som väcker mig med kaffe på sängen…
 
 
 
 
5. FOLKDRÄKT
Hugget som stucket om jag ska representera norr eller söder, har blodsband till både Öland och Ammarnäs. Tycker däremot det är väldigt vackert med folkdräkt, så skulle gärna äga en själv.
 
 
 
 
6. KÖKSASSISTENT

 

Ingen Kitchenaid här inte, utan ska det vara en köksassistent, så ska det vara en svensk trotjänare som förhoppningsvis håller livet ut! Antingen av märket Ankarsund eller gamla Electrolux. Oavsett märke så bör den vara utrustad med diverse attiraljer så som korvkorn och köttkvarn.

 

Bevattningskulor och muminkoppar är andra säkra kort.

Men allra mest önskar jag mig nog ett fång blomster, kaffe på sängen, tårta hela dagen och ett litet äventyr <3

 
 

Loppisfynd från Öland

Jag fullkomligt älskar att gå på loppis! Att flänga runt på loppisar är lite som att gå på skattjakt, fast för vuxna. Charmen ligger i att man aldrig vet vad man kan tänkas hitta! Då bröllop snart stundar hade jag dock här om sistone en hel lista över saker som faktiskt behövde införskaffas och tillsammans med sambon gick vi på skattjakt längs Borgholms gågata…

Detta kom vi till farmors förskräckelse hem med. Nästan allt detta fanns faktiskt med på listan…
 
 Jag har sagt det tidigare, men det tåls att sägas igen. Vaser kan man omöjligt få för många av!
Denna kostade 1 krona.
 
Älskar motivet! Fingrade faktiskt på en likadan burk redan förra sommaren, denna blev dock min för ett mer humant pris, 80 riksdaler. 
 

Jag vägrar att äta bröllopsmiddag på en pappersduk, trots att bröllopet äger rum utomhus! Så jag lyckan var stor när älsklingen hittade massor av linne- och bomullsdukar för en spottstyver! Farmor bättrade sedan på denna hög med ännu fler dukar <3 Därmed kunde dukar strykas från inköpslistan, eftersom Nils faster har ungefär en lika stor bunt med dukar som vi kommer få låna. 

 

Bestick i nysilver samt salladsbestick! Typiska bra att ha saker när man ska servera buffé till 110 personer! Med detta kunde även besticken checkas av, dock håller vi fortfarande korpgluggarna öppna efter salladsbestick!

 

…likväl som tårtspadar! 
 
 

Vad var det nu igen jag skrev om vaser…? Ännu en vas, samt ett skärp fick följa med hem, liksom en bricka i teak som ska bli ett pysselprojekt.. Fatet kommer att möta en framtid som blom- eller kakfat.

 

Jag har lite skopanik inför bröllopet och inhandlade dessa i ren panik. Har inte hittat de perfekta duvblå skorna med bakkappa ännu. Dessa får duga så länge, dock kan det bli spännande att ta sig över raningen…Det är kanske därför Barbaflink ser så konfunderad ut? En klockren mugg till sambon som också läste Barbapappa som barn och nu är en blå kille på jobbet. Perfekt arbetsmugg för att liva upp stämningen på stationen
 
 

Prinsessornas kokbok stod kanske inte med på listan över måsteköp inför bröllopet. Däremot har den länge funnits med på min önskelista, vilket sambon vet. Jag fick den som en tidig present av älsklingen <3

 

Skeppargården

Prick 100 år innan jag föddes byggdes släktgården i Kårehamn. I sommar fyller jag 30 år och släktgården ska nu vandra vidare, efter 130 år i släktens ägo. Skeppargården har fått sitt namn efter alla de sjömän som har funnits på min pappas sida och som barnbarnsbarnbarn är jag givetvis partisk när jag skriver att det är en helt underbar gård <3
 
 
Det är med en stor klump i magen som jag skriver dessa rader. Skeppargården är nämligen ute till försäljning, första visningen var för bara några dagar sedan. Så sent som förra veckan var jag och sambon nere på Öland och assisterade med ditten och datten på gården, men den resan kommer att tillägnas ett eget blogginlägg. Detta inlägg tillägnas helt och hållet min släktgård och jag hoppas verkligen att de personer som tar över fortsätter att vårda denna pärla till gård! Samtliga bilder är hämtade från Hemnet, ansvarig märkare är Andreas Boström på Fastighetsbyrån i Borgholm. Annonsen i sin helhet hittas HÄR.
 
 
 
 
 
 
 
Jordkällare, i bakgrunden skymtar gårdens vårdträd- Den stora lönnen,
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Sobo", det som en gång var svinstia är idag inredd till en liten gäststuga
 
 
Hönshuset agerar idag matsal
 
 
I syrenbersån har många kardemummabullar och flertalet glas med flädersaft inmundigats under alla dessa år

Det blå köket ute i brygghuset- Perfekt förvaring för övervintring av växter

Det inglasade uterummet
 
 
 
Hos Mattias hittas ännu fler bilder, hela 72 stycken! Bilderna ovan är därmed enbart ett litet modest urval av alla fina bildkarameller som ligger uppe till beskådan. Men även fast bilderna är helt underbara, så är det inget som slår den faktiska känslan av att kliva in genom grinden. Det är som att komma hem. 
 
 
 
 

Lägenhet med snickarglädje

Vår lilla lägenhet som tidigare städats från golv till tak fick sig här om veckan en enklare styling. Tackade min lyckliga stjärna att jag inte behövde släpa grejerna så långt, speciellt när det kom till att frakta soffan, och efter någon timmes kånkande knäppte jag några bilder. De sedan tidigare skrivna textraderna fick sällskap av en handfull utvalda bilder och plötsligt låg annonsen uppe på Blocket. Hurra! 
 
Exteriörbild - Den franska balkongen
 
Porten
 
Bild från innergården
 

Många har nog trott att vi redan vinkat farväl av vår lilla lägenhet, men icke. Det har varit en perfekt övernattningslägenhet när vi haft gäster! Dessutom kom någon på att vi inte kunde lämna ett endaste hål efter oss (denna person kan eventuellt ha varit jag) och därför gjordes diverse ingrepp, så som att tapetsera om i hallen. Eventuellt fick jag lite hybris och målade om samtliga platsbyggda snickerier, övertalade sambon att garderoben behövde ett nytt golv och att vardagsrummets vita tapet prompt behövde bytas ut (någon hade fäst möbeltassar på tapeten för att inte lämna märken efter sin långboard). Lägenheten är nu i toppskick, vilket speglar mig och min sambo. Vi vill inte lämna över något halvdant, det ska vara perfekt. Nedan kommer en liten bildkavalkad över resultatet...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vår välplanerade etta på 42 kvadratmeter har blivit ännu mer yteffektiv med alla platsbyggda snickerier, till exempel förvaringen under sängen som slukar 8 st stora IKEA-lådor, kontorshörnan som skymtar i bakgrunden i hallen, den platsbyggda hallförvaringen eller kökets små finesser med brick- och kokbokshylla, vinställ samt kopphängare! 
 
 
 

RSS 2.0