Don’t take it back!

Hittade en back hemmavid som jag hoppas att ingen begär att få tillbaks. Skavd charm som är snygg bara som solitär, men som självklart även fyller ett syfte- Att sluka alla mina trädgårds- och inredningstidningar.

 

 
 
 

Ut på tur!

Har haft en underbar helg med utflykter och åter utflykter. Först blev det spontantur till de småländska skogarna men trevligt sällskap, solsken, grillning och lite trädgårdsarbete.

 

 I en liten glänta i den småländska skogen...

 

Direkt efter jag återvänt från min spontantur, så tog jag en ny- Men med farfar och hans syster som dök upp. Har promenerat omkring i parken idag, luktat på blommorna, ätit gott och pratat mycket.

 

Veganskt i skålen

Ikväll bjöd Linus på en väldigt god vegansk rätt där basen var en soppa med kikärtor, ramslök och squash. Detta toppades av en kall sallad bestående av färska tomater samt en grekisk röra på kronärtskocka, citron och persilja. Gillade det faktum att kallt mötte varmt. Kan villigt erkänna att jag heller aldrig skulle ha kommit på det själv. Men tack och lov gjorde min kombo det!

 

 
 
 
 

Pären, potäter eller potatis

Den 20:e april förra året så skördade jag mina första potatisar. Va falls tänker du nu, men odlar man potatis inomhus i hink så fungerar det finfint. Till min hjälp vid skörden hade jag en liten herre som glatt slet upp  potatisplantorna och bökade runt i jorden efter små, knubbiga potäter.

 


Väck mig när klockorna ringer

Solen lyser. Trädens knoppar har brustit och vintergäck, krokus och snöklockor niger för solen. På sina platser bildar de till och med hav. Blomsterhav som man bara vill lägga sig ner och njuta i. Bli villkorslöst omfamnad och känna fladdret i hjärtat- Nu är det verkligen vår!

 

 
 
 
 

Vårsysslor

För ett tag sedan var jag hos farmor och hjälpte till att göra vår. Grävde om pallkragarna och sådde lite frön. Hittade några rabarber som börjat sträcka på sig mot vårsolen. Planterade penseér i urnor och kärl. Sopade rent på mossa i bersån och njöt sedan av en kopp kaffe.

 
 

Arons hus

Spenderade delar av helgen i Båstad. Ingen tennis för min del, men morgondopp i havet blev det samt en massa ogräsrensning. Tyvärr hann jag aldrig fota hur det såg ut innan, men efter att stora delar av Alnarps studentkårsstyrelse slitit med så väl grensax som ogräsjärn så var statusen betydligt högre när vi låste om efter oss.

 
 
 
Nästa gång ska det planteras perenner i de numer ganska så tomma rabatterna!
Många roligheter stundar
 
 
 
 

Nässelsoppa

Att koka soppa på ogräs, är lite som att koka soppa på en spik.  Man tager vad man haver i trädgården och anrättar en måltid av det. Man tar revansch mot ogräsen som man tidigare slet med att få bort ur rabatterna, genom att förtära det gröna.

 

Nässelsoppa

2 l färska nässlor/kirskål/spenat
2 msk smör
2 msk mjöl
9 dl färdigblandad höns- eller grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 gul lök
ev. ½ dl klippt gräslök

Gör så här:
Skölj ogräset noga och lägg i lättsaltat vatten, låt koka fem minuter. Häll av kokvattnet och låt det rinna av i en sil medan löken hackas och fräses i smöret. Vänd ner ogräset och tillsätt buljongen. Red av soppan lite i taget med mjöl, grädde och kryddor. Låt småkoka i fem till tio minuter och servera sedan med surdegsbröd, ägg och lite gräslök.

 

RSS 2.0