The Day

Har inte kunnat sova något i natt. Har varit för nervös.
Har snott mig om ungefär tusen gånger i sängen.
Bitit på naglarna och försökt att sova.
Utan resultat.
För idag gäller det!
Och någon är VÄLDIGT nervös!Dagen före den stora dagen

Idag blev jag ordentligt överraskad när jag kom hem för Chris satt på soffan tillbaks från Madrid!!! Dock så åker han tillbaks till staterna imorgon så vi hade avskedsmiddag nu ikväll. Har nu kommit hem och ska sätta mig att repetera lite inför proven imorgon!!!


Håll tummar och tår för mig är ni snälla! Själv ska jag fokusera på att andas och göra mitt bästa! Och imorgon är jag förhoppningsvis en bartender, annars så kommer jag att gråta blod! Eller jag kommer i alla fall att gråta om herr nervositet fäller mig, för det är på det det kommer att hänga. För jag kan drinkarna, nu hoppas jag bara på att en blackout inte kommer! Som sagt håll tummarna är ni snälla!
Wild young and free

Vintage shopping är livet! Älskar att hitta åt de små butiker med guldkant! Jag och Rozze drog nämligen med Dan på vintageshopping i lördags och åt choklad. Nyttigt värre, men det kompenserades med mycket promenerande. På söndagen skrevs vykort i mängder och Sagrada Familia besöktes, dock så var kyrkan stängd! Skam den som ger sig och jag ska dit och in innan jag åker hem! För snart är det dags att bege sig hemmåt, närmare bestämt på lördag! HELT SJUKT ATT TIDEN HAR GÅTT SÅ SNABBT!!! Jag kom ju igår, eller!?
Men söndagar är i stort sett dagen man bara längtar til måndagen, eftersom det då är skola och man får traska till Roxy. "Våran" bar.

Bakom Roxys bardisk har jag spenderat de flesta av mina dagar här i Spanien.Kommer att sakna detta- Staden, människorna och lägenheten. Kanske inte den hoppande tvättmaskinen. Inte heller ambulanssirenerna (vet inte om jag har nämnt det, men tvärs över gatan ligger Barcelonas universitets sjukhus!) som ljuder titt som tätt. Min antika dörr som tar allt ifrån fem sekunder till fem minuter att låsa står inte heller på listan över saker jag kommer att sakna. Har även insett att en antik diskho i marmor må vara himla charmigt, men det är knappast funktionell. Det insåg jag när det blev stopp i avloppet och såg att alla rör är inbyggda i väggen! Nu ska de visst kasta ut allt och bygga ett nytt...utan marmor.

Men mina fem meter i takhöjd, min lilla balkong med blommande pelargoner och kvällssol samt gasspisen kommer jag att sakna. Lika så att bo vägg i vägg med ett bageri. Att köpa bläckfisk på affären och grönsaker på andra sidan gatan. Att inget är långt borta, utan allt finns inom räckhåll. Inte 35 mil bort...


Det är bara jag som lämnar Spanien, de andra av mina klasskamrater är här för att stanna. Tanken kanske inte var så när de kom hit, men under utbildningens gång så har det blivit det. Rozze fixade lägenhet idag och Dan kommer att åka hem för att hämta Evelina och lilla Adrian. Lite avis måste jag ju erkänna att jag är, men jag antar att det är bra att folk man känner stannar, för då har man ju alltid en anledning till att komma tillbaka och besöka dem!


Mina 150 färgkoordinerade lapparMen nu ska jag inte prata om framtiden, borde tänka här och nu och fortsätta plugga. Återgå till mina färgglada lappar, för The exam är i övermorgon och vi övar nu för fullt. Skoldagarmna är nu mer 10-16 och vi får göra 18 slumpvis utvalda cocktails (av 150 möjliga) på tid. Pre exam gick ju ganska bra med 94 % men då var det bara 9 drinkar på tid som gjordes. Idag körde vi 18 cocktails uppdelade på sex rundor. Mycket att hålla reda på vill säga och för mig är det svåraste att komma ihåg drinkarna som beställs, för att fråga ger ett minuspoäng! Just nu är det där jag samlar minuspoäng, eftersom jag tycks ha ett korttidsminne som jag vet inte vad!

One amaretto sour is coming up!

Bild tagen av fotografen som fotade oss förra veckan!90 % började jag dagen på, jobbade mig upp till 96% på andra rundan. Behöll exakt samma poängsats till tredje och ökade så ännu lite mer på fjärde och sista. Gick i mål på 98 %  med tiden 17.05. De två minuspoängen drog jag på mig i och med att jag glömde vilka två cocktails jag skulle blanda! Det är alltså mitt problem just nu, att korttidsminnet är som teflon! Där har vi det ja! Mitt korttidsminne är teflonförsett!!!

Angående rubriken- Helst klart bästa cocktailmusiken är Wild young and free med Wiz Khalifa & Snoop Dogg. Brukar alltid förknippa olika händelser med olika låtar. Denna är Barcelona 2011 så det bara smäller om det! Just för att musiken är så chill och perfekt att blanda drinkar till...Adiós!

Pre exam

Idag är det fredag. För er som inte redan visste det! För mig betyder det att tre av fyra otroligt roliga veckor har flugit förbi! Samt att idag var dagen vi hade pre exam- Otroligt pirrigt innan, men nu så här efteråt så är jag bara glad att Nicklas gav oss den chansen att fått prova på stressen och känslan att nu gäller det! Fick 94 % eftersom jag slarvade med garnityren. Det samt speed rac systemet ska jag ta med mig till det riktiga provet, då det förhoppningsvis kommer att gå ännu bättre! :D För jag ska försöka undvika herr nervositets krokben som jag vet att han kommer att försöka sätta ut för mig. Och jag vill inte ramla!!!

En av mina fyra kreationer- Miss StrawberryBelöningen sedan var att få blanda cocktails efter helt egna recept. Och jag som gått och klurat på olika smakkombinationer skred genast till verket och det blev inte mindre än fyra cocktails! Miss Strawberry blev så god som jag hade hoppats och detta firades efter skoldagen med lite shopping på Ramblan. Ett par blå klackar och en grön scarf fick följa med hem. Nu ska klackarna snart användas, för det är utgång i sikte. Uppvärmning på kända Gimlet och sedan vidare till City Hall. Känns som om kvällen kommer bli bra! Nu ska jag dock börja fixa mig så David och Dan slipper vänta...Adiós!
Mickey Mouse club

Idag gick vi från Mickey mousenivån till den lite mer avancerade nivån. Eller Nicklas ville i alla fall att vi skulle ta steget som innebar att man blandar tre åt gången. Jag som tidigare tyckt det har varit lite klurigt att jobba med två åt gången, har nu alltså ytterligare en drink att hålla reda på! För mig är det hjärngympa de luxe. Men på något konstigt sätt så går det ändå. Bara jag andas och tänker till lite. Blev även klockad idag och en runda gick faktiskt väldigt bra, runt två minuter för tre drinkar om jag inte minns helt fel (måste dock tilläggas att det var tre lätta drinkar!).

En av dagens nykomlingar- Horses neck


Sedan så har jag anslutit mig till de andra idag och krossat mitt första glas (highballglas) när jag skulle kasta i iskuberna. Det enda jag förlorade var tid, eftersom jag var tvungen att förflytta mig till papperskorgen med glasskärvorna.

Det det som jag däremot har fått är ett gäng färgglada pelargoner på balkongen samt alla att skratta. Under en av våra raster idag skulle nämligen Nicklas och Dan ut och röka. Jag var kvar nere i baren och hör hur Dan ropar till mig: "Ta med dig tobaken (paus) och lite papper". Så jag sliter åt mig Nickes tobak och eftersom Dan igår klagade på att han höll på att bli förkyld, så tog jag även lite hushållspapper...

Minen som Nicklas gav mig när jag kom upp med tobakspåsen i ena handen och hushållspapper i den andra är obeskrivlig. Sedan börjar vi alla att skratta och jag inser att Nicke förstås menade papper till att rulla cigaretterna med (han röker bara handrullade). Så det var helt klart dagens skrattattack!

Handrullade cigaretter med hushållspapper, någon?Oh, how reckless of me


Fatima Blush: "Oh, how reckless of me. I made you all wet."
James Bond: "Yes, but my martini is still dry"
Ur filmen Never say never again

Idag höll jag på att göra en James Bond drink, dvs skaka istället för att röra Dry martinin!!! Dock så gled den mig ur handen när Nicklas gav mig onda ögad. Dock så gick inte blenderglaset sönder, vilket gör att jag, tillskillnad från mina kurskamrater, inte har krossat ett glas. (Peppar, peppar, ta i trä!).


100 och fler ska det bli

Idag passerade vi hundrastrecket och är nu uppe i 102 drinkar. Börjar att bli mycket att hålla reda på nu...Dock så går det bättre och bättre med att blanda två drinkar åt gången och jag har kommit på att om jag bara andas och slappnar av så går det bra :D

Frozen strawberry daiquiriVi tog även klassfoto idag samt blev fotade en och en bakom baren. Det intressanta var att Nicklas filmade allt ihop och man ser inte fotografen. Så det ser verkligen jätte roligt ut, eftersom jag jobbar så långsamt för att han skulle få skarpa bilder. Samt att jag fick servera min favoritdrink, Amaretto Sour ett flertal gånger för att han skulle få en bra bild. Fast det hör man inte på videon, utan man ser bara att jagjobbar verkligt långsamt och sedan sträcker fram min drink, för att så ta tillbaks den. Som att jag ska servera den, men ändrar mig. Så jag kanske inte gjorde mig så bra på videon, men förhoppningsvis blev bilderna bra i alla fall! :D


CaipirinhaIkväll så har anteckningar renskrivits, jag och Dan har varit ute och promenerat. Att vi kom hem och inte gick vilse var han imponerad över, jag var mer fashinerad över alla fina saker som finns i varje skyltfönster! Men nu är vi hemma igen och det i hetluften. För det står två polisbussar utanför min balkong och jag vet inte riktigt vad som händer. Dock så vet jag att min garderob som gick iväg i förrgår blev utbytt mot en med med rött skynke istället för den jag tidigare hade med dörrar. Men kläderna fick jag behålla! Och Dan matchar mitt drapperi. Han och hans näsa. Eller "nesan" som Dans drink heter.Grasshopper

Idag har vi blandat mjölk- och gräddrinkar på skolan. Avrundade dagen med after dinner cocktails, där jag verkligen kan rekommendera en av dem- Grasshopper. En fantastisk drink bestående av:

1 del grön mintlikör
1 del vit cacao likör
1 del ovispad grädde
Skaka och häll i ett cocktailglas.
Strö över lite riven vit choklad och voilá efterrätten är serverad!


 


San Francisco

Det är trevligt att bo på ett hostel. Speciellt om man bor där lite längre. Det tråkiga är att tvingas säga hej då till alla fina personer som lämnar staden ( Chris är speciellt saknad eftersom jag hängt så mycket med honom), dock så är det fina att det alltid kommer nya människor. Idag kom Dave en fotograf från San Francisco. En trevlig prick som bor i den forna trevliga prickens rum! Och någon dag blir det fotovisning! :D Fast inte idag, för han har just kommit och jag antar att jag kan vara snäll och låta honom återhämta sig från sin jetlag. Och på tal om San Francisco så kan jag faktiskt blanda den drinken, för den ingår nämligen i drinkutbudet på 90 drinkar som än så länge ingår i min repertoar. Men imorgon kommer denna siffra att utökas...
Precis som hemma

Det känns precis som hemma. Nästan i alla fall. I det avseendet att det luktar målarfärg och är byggnadsmateriel överallt. De håller nämligen på och renoverar nu när det bor så få här (det är bara jag och Dan). Dock så kommer nog nya gäster väldigt snart, gissningsvis imorgon. Just när målarfärgen torkat och slutat klibba. Klibbar gör dock fortfarande trösklarna, vilket jag upptäckte när jag klivit på en och lämnade snygga fotavtryck i hela lägenheten. Men det gick som tur var att tvätta bort!

 

 

Flytt målarfärgslukten och har varit ute och sprungit si då där 14 km. Törs nu äntligen säga att mina benhinnor har blivit bra, för det är inte första rundan jag är ute på! Dessutom är det ju sten och asfalt jag springer på, så jag är riktigt imponerad över att mina benhinnor inte protesterar. Så jag ska fortsätta med springandet, för det är himla skönt att komma ut och rensa tankarna. Nej, nu går min garderob iväg! Bäst att kolla vad som händer!!!


Dry Martini

Abstinensbesväret stillades idag när jag fick komma tillbaks till skolan och fortsätta blanda drinkar, som jag gick och längtade efter hela söndagen. Extra roligt var det att inse att det där med att blanda två drinkar samtidigt kanske inte är helt omöjligt! För efter första rundan hade jag värmt upp och sedan gick det faktiskt att göra två samtidigt, fast än så länge går det snabbare att göra en och en. Ska dock försöka träna upp mig så att det blir ändring på det! För att klara examen vore ju himla fint (18 slumpmässigt valda drinkar på 18 minuter)!

Dry Martini

Idag fick vi veta bakgrunden till gin samt blanda gindrinkar. Självklart fick vi lära oss den mest berömda av dem alla, Dry Martinin och dess släktingar. Och glöm det James Bond säger i filmerna- en Dry Martini ska röras inte skakas! För annars så bryter man mot Martinins två regler (ice cold and crips clear). Keep that in mind my dear friends...Årets första dopp!

Idag har jag släpat med Dan till stranden. Låg och solade och försökte plugga till ljudet av vågorna som slog in mot stranden. Tillslut blev det dock för mycket och jag vara bara tvungen att hoppa i, till alla katalaniers stora förfäran. För själva gick de i tjocka jackor och tycker fortfarande att det är vinter (deras kroppstermostat har minsann inte samma inställning som min har!) Men sedan så var jag den ENDA som badade idag.


Men jag är van vid vattentemperaturen hemma och det kändes ungefär som hemma, kanske lite varmare än i Vindelälven. För när jag väl kommit i så blev det några simtag innan jag gick upp och torkade mig i solen. Så var årets första dopp avklarat och flickan som alltid bränner sig har idag inte ens blivit röd (hon har inte fått någon annan färg heller). Nu ska jag vara onyttig och käka mozzarellapizza medan jag fortsätter glutta på drinkrecept. Hoppas ni får en lika bra söndagskväll som jag själv planerar att ha!Upptäcktsfärd

Igår var jag ute på äventyr helt själv, för Dan ville ha sovmorgon. Köpte en biljett på hop-on hop-off bussen, vilket jag starkt rekomenderar om man vill se så mycket som möjligt av staden, på så kort tid som möjligt. Dock så skulle jag rekomendera att köpa ett tvådagarskort, om man är intresserad av det mesta. Jag hann bara åka den blårutten...

 

Hur som helst, även fast jag kom till Sagrada Famílía vid halv tio, så stod säkert över tusen personer i kö utanför (jag skojar inte!). Kösystemet såg inte heller ut att ringla fram så snabbt, så jag skippade turistattraktionen nummer ett och åkte vidare (jag ska gå dit någon vardag)...

 

 

Åkte istället till Parc Güell

Den dubbla trappan vid ingången till Parc Güell

 


Mosaiksalamandern som vaktar den dubbla trappan

 


 


Entrépaviljongen med det ena grindhuset

 

Hypostylhallen där mosaikverk föreställande solen finns inbyggda i taket

 


Trappan upp till torget, observera droppstenarna under det vänstra taket!


Hela toget som hålls uppe av de 86 kolonnerna som utgör Hypostylhallen, är omgiven av en serpentinformad bänk täckt helt utav mosaik. Eftersom jag var där tidigt på förmiddagen hade folk inte hunnit sätta sig och dölja mosaikprakten (när jag gick där ifrån så var det dock fullsatt).


Närbild på mosaikprakten!

 

Otroligabyggnadsverk i sten!


En av parkens tre (kunde bara räkna till tre iaf) viadukter


Korsens kulle

Mitt motto är ska man göra något, så ska man göra det ordentligt! Och det i kombination med en hel del nyfikenhet, gjorde att jag besökte hela parken (och då menar jag hela, för jag följde t o m staketet en bit!) och om man följde en av alla parkens serpentinstigar så kom man till korsens kulle, där man hade vidunderlig utsikt över Barcelona...


 

Efter över tre timmars vandrande så hoppade jag på bussen igen och begav mig till Sarriá, ett litet ställe som var känt för dels sina bakverk, men visst även för att där skulle vara en sevärd kyrka. Det kan sägas direkt, kyrkan såg inte mycket ut för världen, men wow, när man klev in så blev jag bara stående. Fantastisk takhöjd med en stor kupol, målningar och små sidoaltare. Så man ska med andra ord alldrig dömma något till det yttre!

En av många bilder från Sarriá

 

Strosade runt på smågator, upptäckte ännu en kyrka bland alla husen. Åt en smördegsinbakad sak med fikon och mandel. Köpte med mig en mini chokladcroissant som jag la i ryggsäcken. Hoppade så på bussen igen och begav mig till Montestir de Pedralbes.

 

 

Men där gick det inte att komma in, för katalanierna hade tagit siesta och klostret var stängt. Och ligga på en stenbänk i två timmar hade jag ingen vidare lust att göra, så jag fortsatte vidare till Palau Reial. Vandrade runt i parken och fotograferade de olika statyerna, innan jag klev in i skuggan.

Efter att ha kommit mig igenom Palau de Pedralbes säkerhetskontroll så kunde jag vandra runt på de tre museérna (keramik, textil samt design). Textilmuseét var klart intressantast med magnifika klänningar som fick mig att önska att jag varit bra på att sy. Det var så intressant att jag tror jag gör ett helt eget intlägg om det. Men det blir inte idag.

 

 Flairing

Flaskkastning kallar jag det för. Det där som jag gruvat lite inför efter som jag vet hur bra koordinationsförmåga jag har. Eller snarare inte har. Så det var intressant, men eftersom både Nicklas samt Luca är så bra så lyckadesde lära mig några enkla knep. Sådana där smågrejor som man kan göra för att fånga kundernas uppmärksamhet. De där mer avancerade trixen lämnar jag till proffsen. För helt seriöst, skulle jag ens försöka göra som Nicklas eller Luca i baren så skulle det sluta med minst en krossadflaska, sprit överallt samt tomatröda kinder. Och det är jag rätt så säker på att inga kunder skulle bli imponerade av!

 

 

Luca vår flairinginstruktör

 

 

Men några små saker har jag tagit med mig från min dag i Parc de la Ciutadella. Flertalet filmklipp där Luca vår flairinginstruktör showade med så mycket som fyra flaskor (en var fullt tillräckligt att hålla reda på!). Men så har ju killen kommit trea i flairing EM 2007, så det säger ju lite om hans skicklighet...

 

Bild lånad av Dan på flairingflaskan

 

 

Ömma händer (flaskorna är gjorda av plast, metall och sedan ytterligare ett lager plast). Sedan så har jag eventuellt blivit en liten, liten nyans brunare (om man tittar riktigt noga...) Dan är dock röd och det ska man vara blind för att inte se!

 

 

Från vänster: Rozze, Nicklas och Dan

 

Avslutade sedan på champagnerian, världens bästa ställe. Trångt, mysigt och mycket servetter på golvet (fick reda på att ju mer servetter som ligger på golvet och skräpar, desto godare är maten). Och det var mycket servetter. Mycket servetter och mycket folk.Och inte undra på, för cavan var riktigt billig (90 cent glaset) och tapasen som Nicklas beställde in var riktigt, riktigt god.  Synd bara att sådana ställen inte finns i Sverige! Jag menar det är ju världens bästa förfestställe, där alla är glada och trevliga.

 

 

Cavastället nummer ett i Barcelona

 

Om jag och Dan skulle har gått ut ikväll, så skulle det ha varit dags att göra sig iordning. Men i ärlighetens namn så sitter jag i pyjamas, har en tvätt i maskinen som jag väntar på, har tränat samt städat rummet. Dan tycker jag är konstig som utsätter mig för sådana tråkigheter, speciellt en fredag! Nej, nu är det dags att sova, ska upp tidigt imorgon och åka buss tänkte jag. Få se om vädret tänker samma sak, för jag ska inte vara så tjurskallig att jag åker i en buss utan tak i spöregn!


Fourth of July

 

Idag började vi inte förrän halv elva. Sovmorgon med andra ord.

Plus att jag hann med att göra det som jag så länge har funderat på. Nämligen fixa så att jag kan överföra bilder. Intressant det där att komma ut med en liten påse med grejor ur en spansk affär. Man vet som inte riktigt vad man bär med sig ut. Men det visade sig att kroppsspråk, några spanska ord samt lite engelska fungerade. För det fungerar, jag kan överföra bilder! Himla skönt att bloggen får bilder igen, för det blir lite lättare att läsa för er läsare. Men inget av detta vore möjligt om jag inte fick låna Dan, den nyblivna pappans dator! Så tack Dan!!!

 

Nå väl, idag på skolan har vi blandat collinsfamiljen samt den mycket starka Long island familjen. Det  blev tio drinkar idag med, men i princip bara två familjer. Älskar familjer, för det är lite enklare att pränta in än singeldrinkar. Så leve alla familjer säger jag!!!

 

 

'

I slutet så blev det även några shotar, närmare bestämt tre.

Denna skiktade sak är en Fourth of July.

 

Nöden har ingen lag

Nöden har ingen lag för ibland så bara måste man rusa till affären i pyjamas.
Slita åt sig inte bara en, utan tre flaskor champagne och sedan skåla in miraklet i kaffekoppar!!!
16 mars 2011 klockan 21.17- En tidpunkt att lägga på minnet!


Valvaka

Det är som en valvaka.

Fast i väntan på en bebis.

Dan ska nämligen bli pappa, och det snart!

 

Denna otroligt fina sak är precis det jag behöver just nu efter en lite tuff start på veckan. Men det är över nu och jag har storstädat hela rummet. Tagit bort den dåliga energin och gjort det till ett helt nytt rum. Det har blvit så förändrat att både Chris och Dan nu börjat hänga här inne. Och regnet som forsat ner de senaste 48 timmarna har upphört och luften är nu hög och klar. Regnvattnet och allt de dåliga har spolats bort och kvar är bara det sunda och friska...

 

 

 


På Barcelonas smågator

Söndagen var helt och hållet underbar. Flydde från lägenheten och ut i solskenet med Chris. Vandrade runt på smågator, var på torgmarknad, åt de mest underbara bakverken och bara njöt av att se staden. Vi besökte Barcelonas katedral och hamnade på en gudstjänst. Eftersom vi ville fotografera så var vi tvugna att vänta och fick så sitta och invänta att prästen skulle tala färdigt. Alla som har varit på en gudstjänst vet att det kan ta ett tag, och det gjorde det. Men det var faktiskt ganska mysigt att sitta där i en proppfull kyrka med alla troende och lyssna på en präst som predikade på katalanska. Det som jag dock blev imponerad över var att sedan så tog alla vanandra i hand. Eller alla och alla, de som stod en närmast skakade man hand med. En väldigt fin gest!

 

Sedan när jag ändå var i gång gick jag fram med alla de andra och tog en oblat. Tänkte om jag nu närvarat under en hel gudstjänst så kunde jag i alla fall fullfölja. För ska man göra något, så ska man göra det ordentligt!

 

Barcelonas katedral

 


Fontänen i Parc de la Ciutadella

 

Staty utanför Barcelonas zoo

 

I bakgrunden skymtar Arc del Triomf

 

Arc del TriomfVandrade i Parc de la Ciutadella, studerade Arc del Triomf, åt en pizzaslice i närheten av Placa Reial. Provade masker på Barcelonetta, plockade snäckor på stranden...kort sagt jag hade sju helt underbara timmar!

 

 


Boadas Cocktail Bar

Igår gick jag och Jenny ut på Boadas cocktailbar, en legendarisk vintage cocktailbar som finns omnämnd i våran skolbok (2250 cocktails). Närmare bestämt är det sex stycken här i Barcelona som är världsberömda och jag har nu övertalat gänget att vi borde besöka dem alla. De blev så förvånade över mitt intiativ, att de genast gick med på förslaget. Dock så är nästan alla utflugna över helgen till diverse länder som t.ex. Österrike.

 

En av mina skolböcker

 

Boadas Cocktail Bar rekomenderas  starkt! Ett tips är att göra som jag gjorde, diskutera fram en ny drink som inte redan finns och döp den sedan till något roligt. På så sätt kan man få precis det man vill ha, om man vet vad som går ihop med vad vill säga! Självklart är jag inte så slipad än så att jag klarar av det helt på egen hand (Nicklas är inte klar med oss än), men det är bartendern kommer in. En rådgivare som du kan diskutera fram riktigt goda drinkar med!

 

Bild hämtad från tomshardware.com

 

P.s: Jag lämnade ju min Canon camera hemma för att vara på den säkra sidan, så att jag inte blev rånad. Har precis som min moster förutspådde haft en hel del stunder redan denna vecka då jag ångrat det beslutet. Dock även stunder då jag inte ångrat mitt beslut. Dock så har jag min lilla Canon kamera med mig, men det är lite tekniska problem med att föra över bilderna. Så bilder kommer förhoppningsvis, men det dröjer lite...

 

 

 


The city that never sleeps

Detta är en tokig stad. Så enkelt är det. Jag menar vart annars blir man inbjuden av andre presidenten till en utsåld stadio för att se en Champions league match? Eller stylad av en supermodell (Gloria som äger lägenheten är visst en känd spansk supermodell)? Och det på en och samma vecka...Jag frågar, var!?

 Miss Strawberry

Tänk svenska, ditt modersmål! Jag har nämligen inte använt mig av svenska språket så mycket under de dagar jag har varit här. För det blev som så att jag läser utbildningen på engelska istället, så nu är det engelska och spanska som gäller om dagarna. Det vill säga att när jag nu började skriva detta inlägg så började jag automatiskt skriva på engelska. Alla lektioner är ju på engelska, jag delar rum med Jenny som är från Amerika och alla anteckningar görs av bara farten på egelska. För för mig är det mycket svårare att multitaska och både lyssna på engelska, översätta och skriva ner till svenska och samtidigt inte missa något viktigt moment.

 

Men för att återgå till rubriken, vi ska längre fram under utbildningen komma på vår egen drink. Och utan att avslöja för mycket om den drink som jag utformat i huvudet, så kan jag avslöja att dett rör sig om jordgubbar i någon form. Jordgubbar och lite annat smått och gott...

 

 

 

Min aptit efter jordgubbarna som finns tvärs över gatan, samt att jag införskaffat supersött anteckningsmateriel med jordgubbar på, luktar som en jordgubbe (har body shops body butter) samt är väldigt förtjust i jordgubbsdrinkarna samt min nyligen införskaffade röda, italienska klänning har gett mig smeknamnet Miss Strawberry.

 


Barskolan i Barcelona

Jag har alltid varit imponerad av bartenderyrket, men nu är jag full av förundran. Har som aldrig tidigare insett hur kompetenta människor det faktiskt finns där bakom bardisken! För det är inte gjort i en handvändning att bli en bra bartender. Det krävs massor av kunskap. Men också träning och åter träning. Och det är precis det jag sysslar med nu. Blir fullproppad med kunskap som jag sedan ska omvandla på andra sidan bardisken till en drink. Och det ska inte bara vara ett glas med vätska, det ska vara något som för kunden är gott också. Och gott vet vi alla är en definitionsfråga. För det som är gott för mig, kan vara avskyvärt för någon annan.

 

 

 

 


Kod? Glas? Garnityr? Metod? Ingredienser? Fem frågor som jag ska ha besvarat innan jag börjar att blanda det kunden vill ha. Och fort ska det gå. Sedan ska det ske på rätt sätt- speed rac skall föjas, pistolgreppet skall användas, galsunderlägget får ej glömmas och om det är beställt en cocktail som kan varieras i styrka (t.ex. tabaskon i en Bloody Mary), så skall kunden konsulteras. Det är enormt mycket att tänka på och även fast vi bara har 4-5 timmars skoldag så är man ändå helt slut efter dessa timmar. Så jag har inte än varit ute och sett så mycket av staden, mer än Camp Nou och det jag sett när jag varit ute och sprungit (löparskorna har kommit till användning).

 

Idag var egentligen dagen vi hade tänkt börja att utforska staden på riktigt, men på grund av ihållande regnoväder så valde jag, Jenny och Dan att stanna inomhus. För det är vi tre som bor tillsammans med lite annat folk på detta ställe. För det är som en jättestor lägenhet, där varje rum är privat, men med gemensamma badrum. Sedan är det Rozze (juristen som jag gick på fotboll med) samt Britt-Marie en kvinna från Notting Hill, som också går kursen. Så vi är bara fem stycken i klassen, detta pga. att cirka sju stycken fick förhinder just innan kursstarten. Men det är bara bra, för det gör att vi får än mer tid bakom baren!

 


Nudelväskan

Jag kom i måndags, vilket innebär att jag bara har varit här i fem dagar. Att första utbildningsveckan är avslutad (är ledig lördag, söndag) samt att jag fått en känsla av staden som jag nu bor i. Och den känslan är bara positiv!

 

För jag har liksom min kusin gått och fallit handlöst för denna stad. Jag bara älskar Barcelona! Pulsen och den evinnerliga kreativiteten. För jag får nya ideér vart jag än tittar.

 

Sedan bor jag ju inte helt fel till heller, tio minuters promenad från centrum. Tvärs över gatan är det en frukt- och grönsaksaffär som alltid har super fräscha varor och brevid detta mekka ligger ett litet café som har jättegoda latte. Till vänster om huset där jag bor är ett bageri som förser oss med varmt nybakt bröd varje morgon.

 

 

På höger sida är det en liten affär som är absolut proppfull med världens vackraste väskor. De som känner mig inser vilken fara detta är och jag har föreslagit dubbla strypkoppel på mig själv till Jenny så jag inte går in.  För jag funderar helt allvarligt på att leva på nudlar så att jag kan köpa mig några fina väskor. För det skulle det vara värt det, eller? Nej förresten, jag behöver mina morgonjordgubbar och min latte och en morgontidning för att någon gång uppdatera mig om vad som händer och sker i världen. Fast då blir det New York Times, för de spanska tidningarna kan jag inte med. Så här bor alltså jag. Lugnt, trevligt och väldigt centralt.

 

 

 

 

Lite för centralt tycker Dan, som undrar hur jag och Jenny kan sova om nätterna. För utanför vårt rum går en lite större gata som konstant trafikeras av tutande bilister. Det svåraste är att somna, men när jag sedan sover, så sover jag djupt. Tillskillnad från Jenny som vältrar sig i sin säng.  Dock så vaknade jag med ett ryck första morgonen jag var här, eftersom jag trodde jag höll på att bli överkörd av en vespa!

 

 

 

Det var alltså en beskrivning av vad jag ser när jag står på min balkong. Eller rättare sagt min och Jennys balkong, för vi har en balkong i snirkligt gjutjärn som jag varje morgon går ut på i min pyjamas. Den är så stor så att jag precis rums att ligga på den och sola. Vilket jag gjorde i förrgår när solen sken. Låg i bikini och renskrev dagens drinkantecknningar medan jag försökt få lite färg (färgstatusen är fortfarande plus minus noll). Tittar jag inåt, så ser jag ett mycket ostädat rum där en svensk samt en amerikansk tjej samsas om ett mindre utrymme.

 

Två sängar, en garderob, ett sängbord samt ett litet skrivbord samt en stol ryms just så pass.  Inget anmärkningsvärt direkt, men tittar man så upp. Wow...takhöjden ger rummet en sakral känsla för det är minst 5-6 meter upp till taket. Handgjort tegel ligger på golvet i hela lägenheten och i köket finns både gasspis (som ingen annan är jag och Chris törs använda), en diskbänk i marmor samt en hoppasnde tvättmaskin som jag starkt misstänker är släkt med min mosters.  Solgult kakel i badrummen, som de också har lika imponerande takhöjd och antika dörrar. För lägenheten där jag bor är inte direkt nybyggt. Över hundra år har den på nacken och dörrarna är orginal dvs. de ställer till med lite problem...

 

Till och med balkongdörren är svår att stänga, men det går åtminstodne inte i baklås!

 

Dörrarna är svåra att låsa, men ännu svårare att öppna (ibland t.o.m. omöjliga- Dan satt inlåst en hel natt på sitt rum för att han inte kunde ta sig ut och han fick skicka nyckeln under dörren på morgonen när jag vaknade). Så frågan är inte OM det kommer att hända, frågan är snarare NÄR det kommer att hända!

 

 

 


Camp Nou

Jag var ju faktiskt på fotbollsmatch i tisdags. Barcelona mötte Arsenal på ett utsålt Camp Nou. Men jag var där eftersom Barcelonas second president bjöd in oss (okej han gav Rozze två biljetter och jag hade turen att bli tillfrågad!). Så det var inga skruttplatser vi blev tilldelade, utan i som ena hörnet på femte raden. Så under första halvlek satt vi i princip i händelsernas centrum, för alla hörnor slogs från ”våran ” så kallade hörna. Det var hur häftigt som helst, till och med för mig som inte är fotbollstokig! Och när hela Camp Nou stod upp och jublade när det första målet kom- wow!!!

 

 

Arsenal mötte Barca, som spelade på hemmaplan

 

 

 

 

 

Nej, vi är inte överrens!

 

Men vi är det...

 

Samtliga bilder är tagna av mig, dock så med min "militärkamera"

Dvs. min lilla canon kamera. Vilken inte alls går att jämföra med min Canon 5D. Dock så blev det några bilder tagna i alla fall. Det jag gillar är jag lyckats fånga vissa speciella ögonblick (dock något suddiga!).

 

 

 

95 tusen satt bänkade inne på Camp Nou!!!

 

Filmteamet var på språng

 

Liksom kamerateamet!

 

 

Går inte att beskriva med ord! Det måste upplevas!

Helt klart ett event som jag inte ångrar att jag följde med på, om jag säger så...

 


Äntligen framme!

Jag är framme. Efter många om och men och en vända till den norska huvudstaden så kom jag fram. Landade igår på Barcelona flygplats. Möttes av Nicklas, min lärare och sedan dess har allt bara rullat på i en rasande fart. För det är en stad med tempo som jag nu lever i. Dock så blev jag lite fundersam igår när jag kom för allt var så lugnt och stilla, men det berodde på att det var en röd dag. Idag är det annorlunda- idag myllrar det i stadens alla vrår. Jag har haft min första intensiva skoldag och ska snart dra till ett utsålt Camp Nou!!! Lillebror, jag lovar att jag inte gör det för att jävlas. Har dock knytigt kontakter idag som erbjöd mig att följa med. Fick en biljett som visst inte går att få om man inte har de rätta kontakterna, men det råkar jag nu ha skaffat mig. Och jag tänker ta chansen likjsom 95 000 andra! Så jag och Rozze (en klasskamrat) ska dra på fotboll och se Arsenal möta Barcelona FC. Ska bli spännande, men nu måste jag börja göra mig iordning. Livet väntar!

Bild tagen från planet när jag flög över Alperna.
P.s: Jag har skaffat mig ett spanskt nr. som jag använder mig av här i spanien. Så om ni vil mig något, så gör ni från och med nu det på: +34  622110542.
Det kliar i benen

Har varit uppe i stugan och sagt hej då till momme. Tränat med tjejerna och varit ute på en ridtur med Flugar. Jag ska börja packa, för snart åker jag. Väldigt snart. För att vara mer exakt, så åker jag imorgon till Umeå. Flyger på söndag förmiddag.  Känns nästan lite overkligt. Som att det här händer inte mig, utan någon annan. Men det ska bli sjukt kul att ge sig ut på nya äventyr. Jag hoppas att allt går bra, att det blir kul och att jag kommer att lära mig mycket på kursen! Om vädret skulle råka vara bra och om man kom hem en nyans brunare än vad jag är nu, skulle helt klart vara ett plus. Men nu kliar det i benen efter att få gå på upptäcksfärd i en ny stad. Samt lära mig massor av nya goda drinkar och förhoppningsvis komma hem som diplomerad bartender!


Bild från Weekendguide


Bartenderskolan i Barcelona, se upp för här kommer jag!Varför avsluta en grym dag tidigt?

Speciellt när man har en fotouppgift att lämna in!Idag har jag varit ute på äventyr och inhandlat en blå jacka. Samma ljusa blå som det kan vara ute en tidigsommarmorgon. Sedan blev det blommigt pressentpapper och två böcker också. Tänk så mycket man kan komma hem med, utan att man riktigt tänkt det! Fast jackan var planerad, för även fast jag vann en dragkedja igår så är den till lite nytta när den inte sitter i min duffel!Sedan blev jag avlämnad i det gula huset vid isvägen.
Gick husesyn, fotade och blev bortskämd med god mat.
Och så klart te- alltid te. Pratdrycken nummero 1.
Tror att det smörjer munlädret på något vis, för vi pratde konstant i nästan fem timmar.
Så länge att vi i slutet fick bråttom när jag skulle med bussen.
Nu sitter jag efter en mycket trevlig kväll med en tekopp i min hand.
Lägger sista handen på min andra JALV- inlämningsuppgift.
Men internet vill inte riktigt och det tar evigheters evighet att få med alla bilder.Skattjakt

I helgen var det skattjakt. Eller snarare mamma var på skattjakt åt mig.
För hon trodde att hon visste vart den var. Men den var inte där hon trodde den var.
Och vi kunde konstatera att pappa hade rätt, den hade kastat i storstädningen.
Denna Den som jag pratar om är mina föräldrars LP-spelare som till min stora sorg alltså kastats!

 

Bilden må vara tagen av mig, men Lp-spelare är inte min för det.

 

För o så jag hade sett fram emot att få börja inhandla gamla Lp- skivor

och damma av dem som redan fanns. Men så har Lp-spelaren alltså gått i graven,

liksom många av dess syskon.

Illa!

 RSS 2.0