För varje steg

Ibland stannar livet till. Fryser till is och börjar sedan sakta rulla igång igen.
Det är så nu, lite stiltje men jag planerar för framtiden.
För vad som än händer så komme du alltid att finnas hos mig.
I mitt hjärta. För varje steg jag tar.
 
 

Herr Heinz och hans bönor

Man tager vad man haver sa Kajsa Varg och eftersom jag gjorde chili och i samma veva fick ett gäng sticklingar så fick konservburkarna agera krukor. Det ser lite festligt ut tycker jag och ler snett åt min kombination- Herr Heinz konserver och det lilla gröna som sticker upp.

 

 

Sticklingarna är Crassula ovata (Paradisträd) som Totte tog med sig till universitetet här i veckan. Det är det som är det fina med att gå odling, plötsligt kommer någon med en växt som de beskärt kvällen innan och undrar om någon vill ha! Jag menar på hur många universitet händer det?! Tja, på Alnarp gör det! I alla fall i min klass och jag är så oerhört glad att jag har så otroligt fina klasskamrater! Nästan alla är som små solstrålar och jag är glad åt varje solstråle som omger mig!

 


Färg & form

Jag låter bilderna få säga sitt- Nämligen att jag totalt fallit dit på Instagram...
 
 
 

 
 
 
 

 

 
 
Hoppas att du har haft en fin helg!
 
 
 
 

Les Misérables

Gick som sagt med fina Hella på bio i helgen och det var ingen mindre än Les Misérables som vi såg! Förstår verkligen både folket och filmkritikerna som nästintill har hyllat den till skyarna, för den var otroligt bra! Det är sällan jag gråter när jag ser film, men jag grät en skvätt och jag var absolut inte ensam om att göra det där i mörkret. Gå och se den själv vettja, men ta med näsdukar!

 

För bildinfo- Klicka på bilden

 

 


Kärlekstema

Varannan tisdag så bubblar hela mig. Jag älskar nämligen Tisdagsfiket, för att baka gör mig glad och att sedan sälja fikat som föreningen gjort känns ännu bättre! Igår hade vi kärlekstema och kärleken fullkomligt flödade bland kakfaten! Men nu tänkte jag att jag skulle låta mina bilder få berätta resten…

 
 
 
Hjärtformade veganska mackor
 
Mina franska citronhjärtan
 
Regnbågskaka som gör att det spritter i hela kroppen!
 
 
 

Sånt som förlänger livet

I helgen hade jag lyxen att ha finaste Hella på besök! Underbart mysigt att hon tittade förbi och helgens alla skratt värmer än. Biobesök, chokladprovning, långpromenader, tjejsnack långt in på nätterna satte verkligen guldkant på  denna helg! Men så tog den också slut alldelens för fort!

 

Vi var så klart även tvungen att prova Lommabageriets semlor, som sägs vara Sveriges främsta- Gott tyckte både speciellt min tröja som också fick smaka lite av härligheten!

 


Mustiga soppan

Nu på vintern älskar jag att komma in och värma mig med en mustig soppa. Idag blev det min favorit med ingefära, citron och morot är! Gudagod skulle jag vilja kalla den! Extra bra blir det med ett färskt surdegsbröd till, men vanligt bröd går givetvis också bra. Huvudsaken är att man kan skrapa ur den sista skvätten i skålen!

 

Fina Jonas svängde förbi med ett nybakt surdegsbröd!

 

 


Fröbytardag

Det märks att man studerar på Sveriges lantbruks universitet- Dels för att jag nog skulle vilja påstå att det är det enda universitet där man får förlängd rast för att man ska hinna vattna sina växter! Sedan kanske intresset för en fröbytardag inte skulle vara så där jättestort på något annat universitet. Men eftersom jag nu studerar vid Alnarp så är det så och jag gillar det skarpt!

 

Bakgrunden till detta är att delar av Tisdagsfiket (skolansfikaförening där jag sitter som kassör) bakade semlor på lommaborgen. Eller några är en underdrift, i alla fall om du frågar mig. Jag har nämligen aldrig gjort 140 semmelbullar tidigare! Dessa semmelbullar genomgick sin förvandling med grädde och innanmäte idag på lunchrasten innan jag och Kajsa så sålde dem för en femma styck. 

 

Nu tänker du kanske att det är lustigt att ha tisdagsfik på en onsdag, men idag anordnade vi ett extrainsatt fik just eftersom Alnarp Community (ännu en förening som jag sitter med i) anordnade fröbytardag. Så min dag kan så här långt sammanfattas med minisemlor, många glada skratt och massor av frön som jag ska så för framtiden! Nu ska jag få i mig några tuggor mat och sedan bege mig mot Wärmlandsnation för pubquiz med fina vännerna och kasta ett öga på dagens föreläsningsanteckningar!

 


Studiebesök

Bland sticklingar och blomjord. Stenfiberull och gurkor. Bland sadeltak och enkelglas har jag vandrat. Var på studiebesök i slutet på förra veckan och besökte en gurkodling så väl som en krukväxtodling. Oerhört fascinerande att se hur det egentligen går till bakom kulisserna innan våra varor så småningom hamnat hos oss konsumenter...

 

Bröderna Rudqvist levererar många gurkmackor i de svenska hemmen...

 
 
...Och nu börjar de hända grejer!
 
 
K.E Petterssons handelsträdgård besöktes också...
 
 
CE-vagnar som lastats för avfärd mot butik
 
 
Avslutar med en bild på havet av pelargoner, för enligt mig är det ett hav...
 

Du och Din Jante

Januari är äntligen över. Jag trodde där ett tag att denna månad skulle behålla sitt grepp om mig för evigt. Men nu råder februari och jag har fått vända blad i almanackan. Skönt som sjutton må ni tro att det är för nu är tentaperioden för denna gång över.

 

 

Jag är nöjd. Nöjd över mina prestationer. Jante skulle svimma om han läste det som kommer här näst, men vi fick en femma i Let It Grow projektet, topp tre rankat totalt. Jag blev bäst (!) i min enorma klass på marknadsföringstentan som jag skrev på engelska. Det var enormt skönt att få det beskedet eftersom jag oroat mig långt innan tentan ens ägde rum för att jag skulle få totalt hjärnsläpp på essäfrågorna. Istället blev det så att jag landade på ett halvt poäng ifrån full pott på just den delen! Den sista tentan som jag nu gjorde landade jag på 1,5 p från maxpoäng. Det var en sådan lättnad att det gick så bra att jag sov tretton (!) timmar i sträck efteråt. Och nu är januari över, mina femmor är snyggt nerskrivna på papperet och jag försöker hålla huvudet högt. Jante har nog tuppat av, men jag vet att jag gjort bra ifrån mig. Jag har gjort mer än bra och ändå är saker omkring mig som de är. Mycket av det som händer står jag försvarslös inför, men studierna är en sak som jag faktiskt kan styra någorlunda över. Eller som Sofia sa- "Du briljerar ju för skjutton!"

Inte nog med detta så har jag öppnat dörren för mitt hjärnspöke. Jag håller som bäst på och vinkar adjö till det stora hjärnspöket tillika ett stort kapitel i mitt liv. Har gjort ett paket till hen som tog en pusselbit ifrån mig. Jag går framåt och jobbar på att inte se mig om över axeln och mina vänner håller mig i handen. Jag kämpar på.


Oh la la

Igår var det myslördag av stora mått må du tro! På min lista stod det ”Bara vara med fina vänner”. Sagt och gjort efter en 13 (!) timmars sömn så var jag fräsch som en nyponros och strosade Malmö runt med mina fina klasskamrater. Vände och vred på loppissaker, testade vintageklänningar och åt gott. Det där med att äta gott är något av ett kapitel i sig. För maten ska inte bara få det att vattnas i munnen, utan själva platsen ska vara inredd så att man känner sig hemma.  Mysigt och hemtrevligt ska de va’!

 

Så ja, jag har och kommer nog alltid att ha höga krav. Inget balanserande på höga stolar som jag knappt kommer upp på och där jag sedan måste sitta som en staty för att inte ramla ner. Nej en rejäl trästol ska det vara, allra helst en soffa, då mår jag som en kung. Vi hittade det stället, efter mycket letande så fann vi det på ett litet hörn i Södervärntrakterna- Bistro Oh la la!

 

Det hade en sådan intensivt mysig framtoning att jag nästan blev snurrig. Udda möbler, fransk brytning, hemlagad mat, en publik vinylspelare med en hög jazzskivor som jag och Sofia glatt gick igång på. Toppenställe för en långlunch eftersom mina höga krav faktiskt tillgodosågs där.

 

Rykande het pumpasoppa med gorgonzola och basilika!

Nybakt bröd och ett par koppar kaffe på det och gänget var som nya människor!

 

Förresten! Vill du själv hitta dit så är gatan Simrishamnsgatan och siffran 36.


RSS 2.0