Ta in naturen

Jag älskar att omge mig med levande ting och dagligen så plockar jag in sommaren. Fåglarna kvittar utanför dörren min. Den står nu nämligen alltid på glänt, så att sommaren och vännerna lättare ska kunna titta in...

 
 

Community garden

Skriver för fullt på min uppsats. Skriver och dricker kopiösa mängder kaffe för att orka med alla engelska facktermer. Men så ibland så tar jag paus, cyklar bort till vår community garden på universitetet och bara är. En tjejkompis mötte upp mig där. Hade en minipicknick efter vi vattnat alla plantor. Kunde inte hålla oss från att plantera lite också, så ett plantbrätte med busktagetes fick komma i jorden. Med jord under naglarna så sitter jag nu här med varm choklad och energi för ytterligare en omgång framför datorn. Snart måtte detta vara klart och det kan det nog bli, speciellt med tanke på att min vapendragare fick snilleblixten att faktiskt läsa instruktionerna till vad det är tänkt att vi ska göra! Å hej och hå, så det kan gå när nattugglorna är i farten!
 
 
 
 

Wienerbröd

Jag är ganska stolt. Vi grejade det. Jag och Kajsa stack hål på bubblan. Vi gjorde wienerbröd och vi lyckades! Det var ett himla pill och två par händer var riktigt bra att ha tillgång till, men något vidare svårt var det ju inte! Nästa utmaning tack!

 

 

Alnarpsdagen

Eftersom solen valde att lysa med sin frånvaro och regnet istället föll från himlen i söndags, så åkte paraply så väl som regnkläder på hos besökare så väl som oss i Alnarp Community. Vädret till trots så tände vi grillen och lade på svamp och foliepaket med potatis. En presenning spändes upp i det som planeras bli blåbärsskogen och därunder så vankades det viltmeny bestående utav bakad potatis med ramslöksröra samt sallad på ätbara växter. Ramslöken dök även upp här tillsammans med unga, späda lindblad, löktrav och syrenblommor. En dressing gjord på citron, olivolja, ingefära, salt och peppar ringlades över och hela måltiden avslutades med rykande hett kaffe och kärleksmums.

 

 

Utanför regnskyddet bedrevs plantförsäljning där pumpor så väl som squash och sallad såldes till glada besökare som trotsat regnet. Det finns alltså inget dåligt väder, utan bara mer eller mindre entusiastiska besökare med regntåliga kläder. Vill du läsa mer om dagen så kika in här!

 


Oh shining light! You light up my life

Det är nått med lampor, som jag inte riktigt kan sätta fingret på. De ger en bokstavligt talat ljus i tillvaron och kan verkligen vara snygga. Nedan kommer tre favoriter, triss i lampor!

 

 
 
 
 
Den ovan är min!!! Jag har länge önskat mig en trearmad lampa och nu har jag fått en! Gjorde glädjeskutt av lycka när Jonta och Bodil gav den till mig. Materiell lycka kallas det!
 

Rollercoaster

Känslomässig berg-och-dalbana. Fruktansvärd inledning på dagen för att sedan på kvällen få ett glädjebesked utan dess like från ett annat håll. Oavsett vad så gäller det att ta vara på de små stunderna i livet, för vi lever verkligen bara en gång. Så jag gungar i regnet, bakar wienerbröd med vännen och säger tack för att DU finns!

 

 

Vitsipporna uti backarna står

Solen skiner. Fåglarna kvittrar och kaffet står och småputtrar. Har i vanlig ordning även blommor på bordet, för vitsippor det är himla fint de'...
 
 
Förgyller både skogspromenaden, handen och även bordet!
Från skog till bord...
 
 

I'm in the Band

Jag har en hel symfoniorkester i min lilla stuga! Herr Humla har jag bestämt ska pollinera alla mina växter, så honom ska jag inte släppa ut än på någon timme. En packning på vattenkranen har gått, så den står nu och droppar (jag har ett glas under som blir till blomvattten). Kylskåpet det brummar förnöjt på och jag själv står för knattret från tangentbordet. Jag tror bestämt jag här och nu ska starta ett band, vi säger farväl till varandra vid nattens inbrott...
 
Bild från studiebesöket på Stångby plantskola (där jag dock inte varit idag).
 
 
 
 
 
 

Grönt är skönt

Istället för att svära åt ogräsen, så kan man glädjas åt dess existens och plocka in dem. Min senaste måltid bestod av en delikat soppa som jag och mina tjejkompisar kokte ihop. Det blev en himla soppa, med både ramslök och kirskål! Grovt bröd med ramslökspesto till och vi hade plötsligt en måltid bestående av sådant som andra svär åt. Men vi svor då rakt inte, utan vi lät maten tysta munnen.

 

 


La Tour Eiffel

Jag älskar som sagt våren. Eller jag är väl svag för alla årstiderna egnetligen. Men blomsterhav har och kommer jag alltid att vara riktigt svag för. Jag bara njuter av allt och lapar sol så mycket det går. När sedan solen gått ner för dagen så plocker jag med mig våren in och fyller den ena apotekareflaskan efter den andra. Idag förvandlade jag även Eiffeltornet till en vas!
 
 
 
 

O'boy vilken dag!

Årets första dopp i havet, körsbärsblom, våffelsöndag, växtmarknad och studsmattehoppning...

Söndag är våffelsöndag då jag bjuder in mina vänner till min stuga.

Kokkaffe, hemkokt sylt och ett ordentligt lass med våfflor- allt på udda porslin.

 

Det var  sedan växtmarknad på universitetsområdet.

Jag köpte den rosdoftande pelargonen ’ Dr. Westerlund’

 

Min tomatplanta ’Dorothea’ har sju skördemogna tomater.

 

Årets första dopp är härmed avklarat!

Havet var oväntat varmt nu ikväll, det tyckte både jag och Matilda.

 

Körsbärsträdet på hörnet blommar för fullt i skirt rosa.

Det doftar underbart.

 

Men det är mer än bara körsbärsträden som blommar nu...
 

 


Morgonstund har guld i mund

Frukosten är dagens viktigaste mål, men ibland så kan även jag som är en grötmänniska ut i fingerspetsarna känna för något lättare. Då är müsli perfekt, allra bäst är den som du svänger ihop själv!

Då är variationsmöjligheterna är oändliga!

 


Naturens skafferi

Naturen är ett enda stort skafferi och när man väl har öppnat dörren så vill man aldrig stänga den. Jag och Sofia öppnade denna dörr och ägnade oss åt meditation på hög nivå bland allt det gröna. Skörden blev en rågad korg av ramslök. Du vet att du hittat rätt när det luktar lök och smakar lite vitlöksaktigt, då vet du att det är ramslök du äter. Som du hör anser jag det inte alls som ett ogräs, utan en grön tingest som kan användas till massor i matlagningsväg!  Soppa, paj, risotto eller varför inte pesto!

 

 
 
 
 

Vårens nyttigheter på burk, direkt från naturen och miljövänligt så det förslår!

 


Magnolia

Planeringen pågår för fullt inför magnoliafesten. Men moder natur känner dock för att gå oss förbi och magnolian har redan börjat blomma! Dock står tack och lov inte alla träden i full blom än, så det kanske är något exemplar kvar tills festen går av stapeln den 7:e maj. Jag håller i alla fall tummarna för det, eftersom man av tradition firar magnolians blomning med dunder och brak här vid Alnarp.
 
 
 
Supersnygg är hon i alla fall, inte tu tal om det!
 

Välkommen vår!

Magnolian blommar, solens strålar värmer och vårblommorna knuffas med varandra. Igår spenderades större delen av dagen ute på den skånska landsbygden med händerna i jorden på Peter Linders plantskola. Vi var nämligen ett glatt gäng från Alnarp Community som var på studiebesök där på dagen och i parken på kvällen. Lunds stadspark har härmed inspekterats och efter brasan tänts drog vi vidare i natten.

 

Magnolia stellata 'Rosea'

 

En väldigt fin mysmorgon med vänner, solsken i Folkets park och tio kramar- Det är summan av min dag. Det är också dagar som dessa som man lever länge på!


RSS 2.0