IKEA remake

Hade flera tråkiga krukor från IKEA i min pyssellåda. Lade dem där för de var på tok för tråkiga att ha framme, helt vita som de var. Men så fick jag ett pysselil en dag och tog fram servetter, decoupagelack och penslar.  Krukorna fick sig snabbt en make over och kamouflerades med ormbunksblad. Plötsligt så såg de lite trevligare ut och sedan den dagen har de fyllts med allt ifrån halsband, örhängen och borstar till att nu för tiden få husera i köket där smörknivar och diverse andra husgeråd förvaras.

Hakade upp krukorna på små krokar som jag hängde på den lilla stegen i köket. När vi renoverade köket snickrade nämligen sambon ihop en liten förvaringsstege. Där förvaras allt ifrån dessa krukor med kökstillbehör till brickor och brandfil. 

 
 
 
 

Weekend i Oslo

Tog en tripp över till Norge för att träffa Hella och Kristoffer. Spatserade inne i stan ena dagen och traskade upp på Kolsåstoppen dagen därpå. Njöt däremellan av god mat, många skratt och strandpromenader. 
 
 
 
 
 
Jag är så oerhört glad för att vänskapen finns där. Att vi alltid kan plocka upp den precis där vi lämnade den senast vi sågs. Det är sådant som sätter guldkant på livet och en sådan sak som verkligen betyder något.
 
 
 
 

Förstenat trä

Jag älskar naturmaterial och är väldigt svag för både sten och trä. En och annan sten har släpats hem under åren, men nästa gång jag släpar hem sten kommer kanske axelremmarna på min väska att hålla! TypeO har nämligen tagit fram en kollektion av förstenat trä. Petrified wood heter det på engelska och påträffas ibland av de indonesiska lantbrukarna i samband med skörden ute på sina åkrar. Förutom att de förhoppningsvis får en god skörd, så får de även en extrainkomst från förstenat trä. Jag har riktiga stenar som jag klyft ståendes i bokhyllan, dessa skulle helt enkelt bli lättviktskusinen. Dock är det ingen lättviktare när de kommer till priset, 95 EURO rockar den loss på. Men så bildas inte heller förstenat trä över en natt (snarare 20 miljoner år).

 Foto: TypeO.se
 

 


Bevattningskulor

Jag kan inte säkert säga hur många krukor det finns här hemma. Men det är ett antal och vissa liknar lägenheten vid en liten grön oas. Därmed så har blomstervattnaren ett himla sjå när vi åker bort. Nu kanske det inte är riktigt aktuellt med tanken på prislappen, men det finns riktigt fina bevattningskulor. De tre första jag stötte på vid min sökning var:

 

 
BUDGET: 89 kr från COSA HOME STORIES, MELLAN: 119 kr från Artilleriet (där även bilden är lånad ifrån) samt LYX: 139 kr från UDDA TINA, handblåsta bevattningskulor från Ludvigsdal glas. 
 
 
 
 

P.s: Jag var tvungen att räkna alla krukor, 56 stycken är det totalt. Jag har en smärre djungel här hemma och även med de billigaste bevattningskulorna skulle prislappen bli 4 984 kr. Då är det bra allt mycket billigare med mindre PET-flaskor när man åker bort, även fast bevattningskulor i glas är 1 000 gånger snyggare!

 

 


Höstdagar

I slutet av oktober, just innan den första snön kom (som senare töade bort) så tog jag och sambon en tripp upp till stugan. Plockade årets sista trattisar, repade av några lingon och samlade in lite pysselmaterial inför vintern. Myste framför bergslagskaminen med te och sällskapsspel och tillät oss själva att bara vara.

 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0