Plommonsylt med vaniljstång

Jag är en sparsam person. Jag är en samlare uti fingerspetsarna och därmed ingen som gillar att kasta saker. Så när hösten slår till så går mina celler i spinn, det är lagringstid. Likt en ekorre far jag då fram med världens fart- Plockar svamp och bär, syltar, saftar och gör inläggningar.

 

Problemet kom nu i höstas var att jag hamnade ute på den skånska slätten och mina gener visste inte riktigt vad de skulle ta sig till. Så glädjen var total när de jag hyr utav frågade mig om jag möjligen var intresserad av lite plommon. Jag tog inte två eller tre, utan jag som är höjdrädd stod på en stege och balanserade för att försäkra mig om att samtliga plommon hamnade i min korg. Plommonträdets ägare är nämligen inte alls förtjust i plommon, så jag fick ta så mycket jag ville. Alla dessa plommon resulterade i ett antal burkar med sylt. Hemkokt plommonsylt med vaniljstång det är grejer det!


Kommentarer
Postat av: Rinki

:) Vad duktig du är! Huslig liksom. Jag har aldrig gjort sylt, har dock varit med när min farmor gjort lingonsylt en gång.

Sv: David Guetta och P!nk finns redan på listan, men ska absolut kolla upp SHM.

Tack så jättemycket för din fina pepp angående mitt skrivande och bloggen <3 det betyder verkligen jättemycket. Jag är lätt sådan så att jag sätter press på mig själv och aldrig riktigt blir nöjd. Men dina fina kommentarer hjälper lite på traven :). Skulle bli jätteglad ifall du ville läsa det inlägget om Sandy Hook Elementary School framöver. Som sagt så skulle jag värdera din kommentar.

Åh! Stenugnsplatta för pizza, det låter coolt. Har du testat den? Blir de goda? Jag har typ aldrig gjort pizza då jag alltid tycker att de man köper på hämtställen är godare :P. Jag tycker aldrig att jag får osten att smälta ihop sådär gott som de lyckas med på hämställen. Nu har jag dock svårare, för jagm måste hitta laktosfri ost.

Om jag skulle nämna en julklapp skulle jag nog säga ett halsband som jag fick av E, med symbolen "infinity" du kan se det i ett av mina blogginlägg som heter "Three Things".

Jag har en tentainlämning nu imorgon också, hoppas att det går bra för dig på din tenta imorgon!

Puss och Kram

2013-01-16 @ 14:05:25
URL: http://rhulth.wordpress.com

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0