Skärmbilder

Dags att tömma telefonen på lite skärmbilder och publicera det inlägg som jag har haft på lut ett bra tag. Här kommer ett lass med skärmdumpar, jag bjuder eder på en salig blandning av trädgårdsmöbler, inredning, lite mat, några böcker samt några städtips nu när solen letar sig in och man upptäcker att man kanske inte alls hade så rent inomhus som man trott…Kort och gott ett väldigt spretigt inlägg!

 

Tankarna börjar smyga mot ännu ljusare tider. Vilken underbar trädgårdsoffa, gillar både höjden på ryggstödet (som ger en känsla av skydd i ryggen) och färgen. Blått och grönt är alltid vackert ihop.

 

Ytterligare en bild från samma Instagrammare. Gillar bokhyllan, de färgglada kuddarna, fotpallen och lamporna.
 
Grönt, blått och brunt bildar här en mycket harmonisk enhet. Har en liknande skänk här hemma som en lokal snickare på Öland gjort i solid ek. Har fått den av farmor och använder den som syskåp. Kommer hålla koll på loppis efter en liknande rottingsspegel. Fint också med det lite yviga blomsterarrangemanget bestående av eukalyptus och vad som tycks vara stjärnflocka, chrysanthemum och alstroemeria. 

 

VÄXTLIGHET

En trädgårdsmästare värd sin titel! Har följt honom i många år och han publicerar alltid bra innehåll. Nu när jag blivit med trädgård måste jag se till att hitta en plats för dessa skönheter…Björksläktet är fantastiskt!
 
Jag vet inte vad den korrekta termen är på svenska, men på engelska heter denna typ av blomsterarrangemang där man mixar snittblommor med perenner eller krukväxter Victorian pot-et-fleur. Ett sätt att skapa blomsterarrangemang med mindre miljöpåverkan.
 

BOKTIPS

 
Blev sugen på att låna denna bok från bibblan för att se om den faller mig i smaken. Tipstack till Krickelin

 

 

Nu finns böckerna ”Vi odlade till husbehov” av Lena Nygårds samt ”Att inventera perenner” att ladda ner som pdf-filer från POMs hemsida. Hurra för alla oss som inväntat att de åter ska bli tillgängliga, båda skrifterna har nämligen varit slutsålda länge. Kuriosa, Lena Nygårds hjälpte mig att ta fram mitt intervjuformulär när jag skrev mitt kandidatarbete om hortikultur i fjällmiljö.

 

Triss i trädgårdslektyr som hade varit trevliga att springa på under en loppisrunda. Två av böckerna, Mitt hem & Min trädgård och En bok om trädgårdar är skriven av Gunnar Martinsson. Längst fram ett verk av Ulf Nordfjell, Trädgårdar- Genom årstider och förändrat klimat.
 

UPPLEVA

Restaureringen av Gunnebo slotts orangerier är avslutad, önskar få göra ett besök där inom de närmsta åren.
 
Utställningen på Nationalmuseum skulle jag också vilja besöka! ”Trädgården – konst och natur under sex sekler” visas fram till nästa år. Trädgårdskonst om mötet mellan trädgård och natur – skickligt iscensatt med såväl humor som mod – genom mer än 300 målningar, skulpturer, stilleben, installationer, skisser, konsthantverk. Det mesta kommer från museets samlingar men också många inlånade och helt unika verk – som Monets oljemålning! Och jag har alltid varit svag för Monet.
 
 
 
Har vandrat hela Kungsleden, men nu har den sista etappen fått ett tillskott i form av en ny led, Vildmarksleden. 19 mil lång är den nya vandringsleden som inte tillhör Kungsleden, men som hade varit trevlig att uppleva någon gång.

 

INSPIRATION

Ett ordentligt vitrinskåp är en sann köksdröm! Fast jag hade gjort om avslutet mot taket, valv är inte riktigt min stil. Tackar ändå Snickarglädjen för inspiration.
 
Stannade upp i scrollandet när jag såg detta bord som står på Nordiska galleriet och som Sigge Billgren designat. Älskar den organiska formen! Foto: Elsa Billgren.
 
Bild från Glypoteket i Danmark där blicken fastnade vid avställningsbordet som ser ut att vara laserad plywood? Faktiskt riktigt fint och blev sugen på att göra något liknande.

 

FINHETER

 Jugendstolar i ett för mig hitintills okänt William Morris tyg, Oak Forest Cream. Auctionnet.se
 
En väldigt vacker ägghållare, men det lär få vänta några år... Senast förra veckan stod Vilja och kastade ner ägg från kökspallen efter att hon hittat åt den lilla äggkorgen…
 
Ljusstaken, korallerna och snäckskålen hos Krickelins butik i Varberg skulle jag inte tacka nej till. Ljusstaken ser dessutom ut som något som man skulle kunna försöka sig på att göra själv. 

Brukar inte sukta efter nyköp, men här kommer ytterligare några undantag som jag till min förvåning inser är från Ellos...

 
Sängkläderna Sonia i färgsättningar gula och blå tycker jag ser väldigt fina ut. Tyvärr håller linneskåpet på att explodera, men lagom till att man kanske hittar dem secound hand så kanske statusen har förändrats.
 
 
Saknar gardinstänger i hela huset, mycket för att fönstren är så himla små. Men nu börjar suget efter att sätta upp gardiner för att få till den där mer ombonade känslan komma smygande. Så snart barnrummen är klara så ska jag nog slå till på dessa från Ellos Home, eftersom det är så rackarns svårt att hitta många snygga secound hand (vill helst ha samma i hela huset). Gardinstången heter Lilly och är en riktigt snygg budgetvariant, känner man för att på riktigt satsa så kan man alltid köpa dessa.Tycker att det är fint med svärtan!
 
Hannes har samarbetat med Ellos och tagit fram denna vas på fot. Gillar att den har en mindre öppning som verkar ge fin volym till blombuketterna även utan en blomsterfakir.
 
MUMSIGT
 

Himla tur att jag har massor av hackad rabarber samt kompott färdig och klar i frysen. Det blir nog rabarberkompott till kvällsfikat ikväll.

Att göra fina mönster på surdegsbröd är så vackert, jag övar men det blir då rakt aldrig aldrig så här tjusigt!

 

VINTAGE

 
Elsa publicerade denna vintageguide på bloggen, sparade självklart för att komma ihåg alla bra inköpsställen. Blev även glad av koftan, en nästan identisk kofta hänger i min garderob i väntan på att bäras till hösten. Fick den i julas av en väns mamma som tänkte på mig när hon rensade på vinden. En kofta med minnen eftersom Aina själv har stickat den <3 Jag sparade även en skärmdump över Elsas fysiska favoritbutiker i Stockholmstrakten.
 

VÅRSTÄD

Ska testa denna kur på mina glasvaser. Har även upptäckt att babyolja på rostfritt stål ger bra glans. Och att citron och bakpulver gör underverk på rostfläckar som tittat fram på rostfritt stål.
 

Avslutar med veckans tänkvärda

 
 

 

 

 


Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0