NOREVÄGEN

Plötsligt händer det! Vi rycker upp bopålarna och flyttar till Kumla! I torsdags var dagen då allt blev lite mer verkligt, för då signerades köpekontraktet för vår gamla lägenhet. Via en förhandsvisning såldes vår lilla pärla. För oj vad mycket tid och kärlek vi gett denna lägenhet! Det som skulle bli en lättare upprustning med nya tapeter och lite färg slutade med att vi tog bort allt in till bara betongen, det efter att köksskåpen ramlar ner!!!

 Vårt älskade kök, kanske lägenhetens mest fotograferade vy?
 
Yviga pelargoner, kökssoffan som min farmor föddes i, karmstolarna av öländsk ek som även de är klädda i William Morris tyg Willow. Pelarbordet till höger är en robust pjäs som Nils snickrat och ljuskronan över det halvmåneformade bordet är egentligen ett avlastningsbord, men som i vår lilla kökshörna tjänstgjort som matbord. 
 
Det blev allt lite kalt när alla trasmattorna rullades ihop inför fotograferingen! Men kaffebryggaren och köksassistenten tillför lite färg. De platsbyggda hörnhyllorna stoltserar med farfars knäckebrödsburk och ett gäng vågar.
 
Bagarbänken där mycket bröd, kakor och bullar har knådats. Den lilla lökhyllan har maken knåpat ihop liksom det lilla gröna skåpet. Ett vitrinskåp till bredden fyllt med glas och porslin, jag har en förkärlek för grönt glas och muminmuggar...
 
Köket vetter mot balkongen, fönstret till höger är sovrummet. För dig som undrar så har inte svärmorstungan fått en peruk, det är bara en uppstammad Dr. Westerlund som står bakom ovanpå den platsbyggda bänken.
 
En kal balkong, här ute stoltserade ytterligare ett till dussin pelargoner samt två fikonträd och lite andra växter innan fotograferingen.
 
 
Tittar man in genom fönstret på balkongen ser man detta. Sovrum, hall och längst bort vardagsrummet med fransk balkong. Älskar tavelväggen som är ett ihopplock av favorittavlor, här i en avpersonifierad form. Man kan nog ana att där bakom så döljer sig en av lägenhetens två mjuka väggar (resterande väggar i lägenheten är av betong). 
 
Väggfärgen i sovrummet är blågrön och inte grå samt mer mättad i tonen. Lampetterna liksom lamporna är auktionsfynd, tavlan en gåva från farmor och Aiwest, linneskåpet har tillhört min gammelfarmor och den mycket färgglada filten har Ulla, en släkting till maken gjort. 
 
Farmors avlastningsbord har fått ny tjänstgöringsort och tjänstgör nu mer som sängbord. Viktigt att ha en muminkopp och ett elefantöra som hälsar en god morgon när man vaknar.
 
Personligen är jag mer förtjust i mitt sängbord, som är av en lite nättare modell från början av 1900-talet. Favoritvasen och en krympask på det och  det auktionsfyndade sängbordet är komplett. 
 
Väggfärgen, "Tant Johannas gröna" går igen på garderoben med alla stråhattar. Där uppe ligger ett gäng resväskor i läder som sväljer massor av bra-att-ha-saker. Fick förresten rådet att plocka bort brandvarnaren, men har man en pappa som jobbat som brandman så har man. Viktigt att visa att man inte tummar på brandsäkerheten. 
 
Om du öppnat ytterdörren när denna bild togs så hade du hittat en underbar vän som skötte såväl hund som spädbarn <3 Samt en hel del prylar som tillfälligt fått flytta ut i trapphuset...
 
Det gjorde fotografen, men hon hade redan sett oredan så det gjorde inget. Viktigt att välkomnas av blomstrande väggar när man öppnar ytterdörren, särskilt om man mer eller mindre har fått snirkla sig fram för att ta sig från trapphuset in i lägenheten.
 
Nu är ytterdörren tack och lov stängd. Och som sagt, det är väldigt kalt när alla blå hallmattor fått flytta ner i källaren. Dörren till höger är klädkammaren. 
 
En av mina många svagheter här i livet- klänningar. De i lite gladare färger puttades bak, medan allt rött helt plockades bort. Ett rivjärn är förresten bra att ha i garderoben, där och på tavlan förvarar jag nämligen mina örhängen. Mina skor i sammet och plexiglas används inte fullt lika ofta, men mina blå högklackade skor gifte jag mig i! Grattis till oss som ska få ut byrån som monterades ihop inne i klädkammaren...
 
Du skämtar? Ska du verkligen visa upp toaletten?! Jag inväntar kommentar från Hemnetknarkarna gällande den fantastiska placeringen av tvättmaskinen. För så går det när man älskar att bada OCH har en liten som bär tygblöjor. Har till och med vigt ett helt eget inlägg till tvättmaskinshistorien, leta rätt på den i arkivet bara.
 
 En lite trevligare vy. Inte ofta jag tänder ljus mitt på ljusan dan! Men nått litet grönt finns här alltid.
 
 
Nils morfars bokhylla som är högt älskad av någon annan än mig. Den sväljer massor av trädgårdslitteratur, så den har av den anledningen benådats. 
 
Bakom draperiet gömmer sig dataskärmar och annan elektronik. Skrivbordsstolen var så anskrämligt ful så den fick flytta ner i källaren, ersättaren blev en mer fotogenetisk köksstol. Mycket praktiskt också att slippa kånka ner den i källaren! Skriver inte heller på skrivmaskin när jag sitter och jobbar, så ingen behöver oroa sig för ergonomin på hemmakontoret. 
 
Älsklingstapeten som även Underbara Clara har på sina väggar. Till och med maken uppskattar dem! Så det är mycket troligt att det kan bli en favorit i repris på denna!
 
Vy från den franska balkongen. Det gröna är prydnadsapel, det färgglada är radhus.
 
Vi befinner oss fortfarande i vardagsrummet, men bakom bokhyllan. När maken inte såg hann jag klä hela baksidan av hans älskade skåp med panel, allt för att skapa känslan av ett litet och mysigt vardagsrum. Palettbladet kommer inte riktigt till sin rätt, men det gör inte avokado-, mango- och de andra träden heller, för de har blivit utvisade ner i källaren. 
 
En bonsaipelargon stoltserar i mitten på fönsterbrädan. Pelarbordet brukar vi skriva små citat på med krita och rottingpallen är klädd i samma tyg som kökssoffan.
 
Haha, här ser den observante att två nyligen nerklippta mårbackapelargoner tittar fram bakom palettbladet. Var inte riktigt meningen att denna bild skulle komma med, jag skulle ju tunna ut på fönsterbrädan och var tvungen att ställa krukorna någonstans.
För dig som inte riktigt greppat hur rummen förhåller sig till varandra så bjuder jag på en planskiss. Hade inte familjen utökats med en liten så hade vi bott kvar, så mycket älskar jag denna lägenhet.
 
Sommarvärmen var inte nådig mot sommarblommorna, så det mesta slets upp innan fotograferingen då det antingen hade blommat över eller brännts bort. 
 
Hörnlägenheten högst upp är vår. Motorcykeln till höger tillhör hund- och barnvaktsvännen Mikaela. Och de inhängnade pallkragarna som syns sådär halvbra i bild är tänkta att skydda mot katter. För att tillse så att pumpan och squashen skulle lämnas ifred av katterna, så byggde vi små burar som markeringar mot katterna som annars hade en förkärlek att använda pallkragarna som toalett. 
 
Pergolan med pallkragarna som skapat en egen namninsamling, det är inte varje dag det händer!
 
 
Vår lägenhet, men från andra hållet. Kul förresten att du ville titta förbi! Nu styr vi kosan mot nya äventyr, närmare bestämt det HÄR
 

Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0