Sovrumsrenovering- Sommarens after work

Sommarens after work har kommit till sitt slut. Sista penseldraget är taget och allt färg i håret är borta. Tapetklistret är sedan några veckor tillbaks bortskrubbat från min kropp, men min dator har inte varit så samarbetsvillig, så jag har inte kunnat publicera detta inlägg förrän nu. Men nu när höstlöven har börjat dansa och jag har begett mig ner till Skåne igen, så tycker jag det är det dags att visa vad jag sysselsatt mig med i sommar efter jobbet. Varifrån alla de vita stråna egentligen härstammar ifrån, de som nu kammats ut ur hårkalufsen...
 
 

Ni får ursäkta den dåliga bildkvalitén. Den låga kvalitén på bilderna förklaras av att de är tagna med mobilkamera istället för med min systemkamera.


 

För er som missat vilken färg det var innan kan jag upplysa er om att det var gröna tapeter, i en väldigt intensiv och skap grön färg. Väggfärgen ovan fick Lisa 15 år att gå igång och tapetsera, men hade nu ett antal år senare spelat ut sin roll. Golv och tak var fram tills i sommar trärena, men är nu ljusgrått respektive vitt.

 
 
Jag skulle ju hålla mig i skinnet. Jag skulle ju inte sätta igång med något stort projekt denna sommar. Jag hade lovat mig själv det. Jag skulle istället testa det där som andra gör, så som att ligga i hängmattan. Men så kom jag hem och jag kunde inte hejda mig. Mamma hade nämligen fått ett målaril och börjat måla golv och tak på övervåningen, vilket såklart inspirerade mig att ta över och fortsätta fixa och dona. Till fixa och dona räknas att beställa tapeter, tapetsera, måla väggar och golv ännu fler varv, måla all platsbyggd förvaring så som bokhyllor och väggnischer. Det blev precis så att det räckte till en after work varje arbetsdag denna sommar. Många dagar gav även min fina mamma mig en hand, till exempel när det var dags för tapetsering. För de längsta tapetbitarna var man nästan tvungen att vara två på, för annars kunde jag se ut som en liten blommig mumie, när en hel våd som man inte ännu hade hunnit fästa ordentligt, ramlade ner över en.
 
 
 
 Så detta har varit lite av ett mor- och dotterprojekt. För två år sedan när jag renoverade mitt rum i Ammarnäs så var jag mer enveten om att jag skulle göra mesta möjliga själv. Men att vara hemma en sommar och i princip gå i ide på sitt rum kändes inte som någon vidare skojig idé, så jag inkluderade mamma till målar- och klister-eventet. Nu är sommaren slut. Rummet är färdigrenoverat och både jag och mamma är mycket nöjda och belåtna.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Det blev såååå fint!! Bra jobbat! Längtar också att hålla på med sånt där :)

2015-09-10 @ 12:26:17
URL: http://www.lady-tramp.se

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0