Agustiresumé och besök

Broris och hans fästmö tittade in och hjälp vad det hände saker! Att få barnvakt och slippa oroa sig för att vår lilla minimänniska ska skada sig var verkligen helt underbart! För att inte tala om att få träffa broris och hans fästmö ❤️
 
 
Samma dag som broris anlände så kom bonden och slog av ängen. Helt underbart att äntligen ha det gjort! 
 
Till vänster i bild syns även den sista snutten med staket som fått stryka på foten. Maken började och jag avslutade brottningsmatchen. Le grande finalen blev att hiva av allt på återvinningscentralen. För är det någonstans min bror fått vara, så är det på Atle återvinningscentral...
 
 
 
För betongen i drängstugan som vi knackade lös i juni (eller var det juli?) har skyfflats ur och likaså all skrot som låg nedgrävd under betongen. Tror vi hittade 6 par skor, ett cykelhjul, massor av tomglas samt glödlampor. För att inte tala om all krossad tegelsten!
 
 
 
 
Tre lass blev bara det och då har vi ändå kört iväg betong tidigare. Nu återstår en hel del grävning, men det tycks bara vara sten och jord, så det får stanna på gården.
 
När vi ändå körde så passade jag även på att ta betongen som vi knackade ner när vi friställde muren inne i huset i början av året. Betong och puts som vi då bara dumpat uppe på stenmuren. Allt det togs bort och bara det var nog ett ton... Tur att maken har BE-körkort! Och en själv har ju inte direkt behövt gymma om kvällarna💪.
 
Maken har lerklinat hålet i golvet, så i denna stund står en byggfläkt och brummar. Vi passade även på att lerklina det första varvet i jordkällaren. På grund av torktiden görs inte nästa lager förrän nästa år, för nu måste vi få ner skörden i jordkällaren.
 
 
Vi har inte bara skyfflat ut saker, utan vi har även skyfflat in. Jordkällarens betonggolv hade vi fått bort innan broris kom (ojämnheterna på bilden är berg och det fick vara kvar) och i början av veckan så skyfflade vi in grus. Broris kom på en smart grej med plastbackar och ränna som underlättade jobbet med att fylla jordkällarens golv med grus avsevärt. Igår fick även förmaket sig ett lager grus i samband med att vi lade ner dränering. Nu återstår bara att gräva dräneringen runt jordkällaren och lägga ner en strömkabel men det ska grävis få fixa när han lägger på jord ovanpå jordkällaren.
 
 
Fallfrukten har duggat tätt från ovan. Nästa vår måste jag verkligen gallra bland karten! Nu är det som det är och en dag gick råsaftscentrifugen varm när regnet stod som spön i backen och allt bara var rått och fuktigt. Äppelmust buteljerades på löpande band inomhus i värmen. Tyvärr är det inte allt, utan det är många hundra kilo som hänger kvar ute i träden. Och då har vi ändå bara fyra äppelträd. Så igår gjorde jag ett till ryck och kokade en andra omgång med äppelmos, så nu är samtliga av Västerbottens landskapsäpple, Transparent blanche, nerplockade.
 
 
Men vi har inte enbart slitit här hemma, en dag gjorde vi Kumla- besökte mitt jobb, åt gott på Goda rum, besökte bibblan (hej läslus!) och rullade förbi fängelset. Sedan har vi även upptäckt gården, en kväll tog vi en tur upp till skogen. Skogen vi äger är inte hisnande stor, utan endast 1 hektar. 
 
 
Men det är vår hektar med gran- och tallskog, där vi även hittade gula kantareller ❤️ Praktiskt nog bar broris keps som snabbt omvandlades till svampkorg.
 
I onsdags åkte våra gäster vidare på nya äventyr och vi fortsatte påta på här på gården. Det blev en dörr till svalen samt hyllkonstruktion till jordkällaren. Målning av dörren har påbörjats. Beslagen till dörren är slipade och målade med två strykningar linoljefärg. 
 
 
 
Nu ska jag snorig och dan hoppa ut och fortsätta måla med en tuss i vardera näsborre. Skulle egentligen undervisat idag, men förskoleförkylning satte stopp. Tack och lov uppvisar varken maken eller dottern symptom, så Vilja har kunnat vara på förskolan och ha sin inskolning en liten stund varje dag. Själv är jag föräldraledig till på måndag 🙏
 
 
 
Rutschkanan har fått sig en första strykning. Har även börjat måla gungställningen, en del har slipats och målats. En annan del är slipad och inväntar målning och överliggaren är inte ens påbörjad. Pumphusdörren ska strykas med ett lager gul linoljefärg. För så blev det bestämt, alla "riktiga" dörrar ska bli gula (boningshus, drängstuga och pumphus), resten får bli gröna (stall, jordkällare, vedbod) eftersom gult är lite för smutsgrannt. Garaget och ladugården är än så länge två jokrar. Någon som inte är en joker, men en liten stjälpreda är lilla Vilja. Favoriten just nu är att plocka blommor utan stjälk! När Dahlian 'Bronze' äntligen behagade att blomma så dröjde det inte länge förrän små barnahänder hade åtskilt stjälk och blomma åt.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0