Junisvepet

Tagliatelle i gravad citronsås, nässlor, ramslök, burrata och tomater serverades på restaurangen Garba. Blev sugen på att laga, men behöver först läsa mig till hur man gör för att laga gravad citronsås. Vad är det ens?

Snäppet enklare borde det vara att laga kronärtskocka med tahini som Frederik Bille Brahe. Är lite sugen på att testa smakkombinationen kronärtskocka med lime, koriander, jalapeño och tahini. Dock inget för den som ogillar kryddan koriander.

 

Läsning för korgstolen, drömfint omslag på House & Garden. Inspirationsboost!

 

Min blick drogs till denna väldoftande buketter av luktärtor och liljekonvalj fångad av Mathilde trots att förnuftet säger att de blommar vid helt olika tidpunkter. Men tänk ändå, doften!

 

Som fluffiga moln! Nu blommar rhododendronen för fullt på Sofiero slott. Önskar att jag var där.

Inte minst eftersom utställningen Evigt mode- en utställning om vår tid öppnade där i förrgår. Hållbarheten står i fokus när de skira kreationerna från svenska så väl som internationella modeskapare visas upp.

 

 

För planteringar med tyngd, nu tar Näfveqvarn upp produktionen av amorurnan.Denna kan omöjligt blåsa omkull.

And then the times stood still. Låter detta trevliga konstverk av Bobo Wallmansson avsluta detta svep. En rubrik som sätter fingret på hur det var den där dagen i mars då lilla Vilja kom till världen.

 
 

Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0