Inspiration till tredje advent

Lucia och tredje advent. Ska strax smyga upp ur sängen och koka lite varm choklad. Tända några ljus och äta en lussebulle. Här kommer ett gäng bilder som inspirerat mig lite extra den senaste tiden. 
 
Hemmet
En av Åhléns pressbilder väckte något hos mig. Mitt fokus lades inte på själva granen, så som kanske tanken var, utan den gröna bröstpanelen bakom. Både hylla, lister och dörr är målade i samma kulör och ackompanjeras av tapeten som jag starkt misstänker är William Morris Bird & Pomegranate. Färgmagi!
 
 Pressbild Åhléns, Julen 2020.
 

Maten
Sofia levererar så som alltid en härlig dos matinspiration, här en valnötspasta med sidorätten bellaverde-broccoli, svartkål & sotad citron med hård getost.
 

Helena har gjort ett så vackert bröd. En riktigt julbröd med en julkrans av rosmarin och körsbärstomater. 
 
 
Elsa har lagat brynt smörkola med macadamianötter och havssalt som såg urgod ut!
 

Pysslet
Houseofstrand har gjort enkla pepparkakskransar. Limpistol, pepparkakor och en stomme av papp är det enda som behövs.
 
Apotekarns har gjort fina pappersänglar. Med ett dekorativt papper, träkulor och en stump snöre svänger du snabbt ihop detta pyssel. 
 
Har du inga träkulor hemma kan du alltid satsa på de änglar som Snickargladjen pysslat ihop och fästa dem på en girlang alternativt skapa en girlang av apelsiner.
 
 
 
 
Emmy har pysslat med lera och skapat vackra julklappar. Gillar verkligen fatet med den vågiga kanten. 


Johanna har gjort stjärnor av både pepparkaksdeg och papper. 
 
& en annan Johanna har skapat julstjärnor av restbitar. Extra maffigt blir det när man som Johanna hänger upp ett helt gäng tillsammans.
 

Tipset
Trendenser tipsar om det himla fiffiga verktyget NCS Navigator, en genväg till en harmonisk färgsättning. Skriv in en färgkod och få förslag på matchande kulörer. Eller fråga på färghandeln om du får låna en sån där manick som kan läsa av kulörer från ens favoritföremål. På så sätt kan du matcha dina favoritföremål med rummets väggfärg.
 

Dofterna
Så här inför jul är doften av röda svenska äpplen, hyacinter, nejlika, saffran och citrusfrukter. Och såklart doften av alla de naturmaterial jag släpar med in som gör att det doftar skog. Gran, tall, kottar och mossa.
 
 

Buketten
Thehackneygardener har skapat ett helt ljuvligt blomsterarrangemang till spiselkransen. Ge mig röda bär på kvistar och en mix av vintergröna blad i ett lite otuktat utförande.
 
Med denna bukett önskar jag er en fin tredje advent ⭐️ 
 

Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0