Om vuxenbus och trerättersmiddag

Eftersom jag mest har lagat mat hela helgen, så blev det ingen brasa för min del. Kände inte för att traska iväg ensam och sedan är det inte heller så lockande att bli som en rökt böckling. Även fast det kan vara riktigt mysigt, om man gör som jag gjorde förra året. Då firade jag nere på stranden med mina vänner (samt en bunt vilt främmande människor). I år var valborg väldigt lugn, bortsett från att jag pallade scilla i en rabatt. Ville ha lite blomster på första maj, då jag och Nils bjöd in till fest. Dels firde vi att det var första maj och att våren äntligen är här, men också för att jag och Nils nu är klara med lägenhetsrenoveringen (okej, det har vi varit ett tag, men har inte hittat en lämplg dag att fira) samt att Nils föräldrar firade 28-årig bröllopsdag igår! Vi hade därmed massor av anledningar att fira! Efter alla timmar i köket var jag så less på all mat, att jag inte kom mig för att fotografera något mer än förrätten. Däremot hade jag betydligt mer ork idag, när jag dukade fram gårdagens rester. Plötsligt fick ordet rester en inte fullt så negativ klang...

 

 
 

Låt mig presentera resterna från gårdagens varmrätt: Hemgjord korv, ostfyllda jalapenjos, baconlindade dadlar, brudris (saffransris med cashewnötter och sultanrussin), mojo rojo, hummus, guacamole, getostkuber, ugnsrostad blomkål med sting, naanbröd, potatisklyftor, kalamataoliver och ugnsbakade tomater med vitlök.

 



Om någon är orolig att gästerna gick hem hungriga, så kan jag meddela att detta enbart var varmrätten. Till förrätt serverade jag en citron- och ingefärssoppa med hembakt surdegsbröd samt lät en himmelsk chokladmousse med mintkrokant avsluta kvällen. Desserten sköljdes självklart ner med hembryggt chaite, eftersom temat för kvällen var kryddor.

 
 

 


Kommentarer

Tack för att du lämnar ett avtryck efter dig!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0